Ma 2024 szeptember 07. Regina napja van. Holnap Mária, Adrienn napja lesz.
Fáj nekik Orbán

Fáj nekik Orbán

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tolófájásokat okozott a lengyel baloldali kormánynak Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde.

Tolófájásokat okozott a lengyel baloldali kormánynak Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde. Azóta is nyögnek. Nem bírják kiheverni miniszterelnökünk azon megjegyzését, miszerint a Tusk-kormány képmutató politikát folytat: miközben minket bírálnak az orosz kapcsolatainkért, sunyiban ők is kereskednek Moszkvával. Teofil Bartoszewski lengyel külügyminiszter-helyettesnek adták ki a hálátlan feladatot, hogy tagadja le az oroszokkal való üzletelést. Így is tett, letagadta. Ám a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Néhány kattintással bárki utánanézhet: tavaly a lengyel–orosz kétoldalú kereskedelmi forgalom összértéke 6,3 milliárd dollárra rúgott – mutatott rá Szabó József nyugalmazott diplomata, külpolitikai szakértő.

Bartoszewski a füllentés mellett sértegette is Magyarországot. „Nem értem, miért marad tagja Magyarország az Európai Uniónak és a NATO-nak, azaz olyan szervezeteknek, amelyeket nem szeret” – vetette oda nekünk foghegyről. Egyrészt: mi köze hozzá? Kettő: nem az uniót nem szeretjük, hanem a Brüsszelt zsákutcába hajtó, Bartoszewski-féle ideológiai terroristákat, kóros hazudozókat, akik amerikai demokrata zsoldban épp gajra vágják ezt az egykoron szép reményű szövetséget.
Aki nem most jött le a falvédőről, tudja, valójában mi böki Tuskék csőrét: hogy Ukrajna olajcsapelzáró provokációja miatt blokkoljuk (teljes joggal) az uniós „békealap” kifizetését, így Lengyelország nem jut hozzá rongyos félmilliárd euróhoz. 

De hát minek az nekik? Nem úgy volt, hogy ingyen és bérmentve, felebaráti szeretetből fegyverzik föl szügyig az ukránokat? Mégiscsak ellentételezést várnak érte? Kiszámlázzák a karácsonyi ajándéktankok árát? Szép, mondhatom…
De hát mit várunk egy olyan woke kormánytól, amelynek Amerika-báb külügyminisztere, Radek Sikorski (még ellenzékből) így üdvözölte az Északi Áramlat elleni terrortámadást: „Köszönjük, USA!” Majd ugyanő lelkendezett az ötleten, hogy NATO-csapatokat vezényeljenek ukrán földre. Éljen a világháború! Ezekre az Európa sírját ásó paprikajancsikra célozva mondta azt Orbán Viktor Tusnádfürdőn, hogy az európai politika összeomlott, feladta saját érdekeinek védelmét, és az amerikai baloldal elvárásait követi, akár az önsorsrontás árán is.

 

Orbán lenne unióellenes? Miközben egyedüliként küzdött az unió gazdaságát tüdőn lövő szankciók ellen? Inkább azok az unió ellenségei, akik asztalt csapkodva követelik, hogy vágjuk le magunkat az olcsó orosz energiahordozókról, vegyünk méregdrága amerikait, így lenullázva a versenyképességünket.
David Pressman, az Egyesült Államok helyi LMBTQ-ügyi ágense is értékelte a tusványosi beszédet. 

Orbán a Kreml Amerikával kapcsolatos összeesküvés-elméleteit is terjesztette. Ez aligha az, amit egy szövetségesünktől várunk

 – dorgálta meg miniszterelnökünket. Ugyan milyen elméletekre tetszik célozni? Hogy az Egyesült Államok Kínát jelölte ki legfőbb ellenfelének, Oroszország ellen vív proxyháborút, s így ezt a két szuperhatalmat – esztelenül – egymás karjaiba löki? Ez nem elmélet, hanem tény. Ami ellen Kissinger évtizedekig küzdött, azt Pressman demokrata gazdái két év alatt összehozták. Bravó! Hogy az Északi Áramlat fölrobbantása mögött az USA áll, az pedig nem Orbán „elmélete”, hanem a Pulitzer-díjas amerikai újságíró, Seymour Hersh oknyomozása. Pressman – két pride-riszálás közben – nála reklamáljon. De még jobb lenne, ha végre szobatiszta diplomataként viselkedne, s nem rondítana bele folyton a belpolitikánkba, nem tolná a roncsbaloldal szekerét. 
Érdekes: Pressmannel és Tuskékkal ellentétben a román kormányfő nem volt hajlandó bírálni Orbán Viktor beszédét, elhessegette az erre vágyó újságírókat. Miből lesz a cserebogár…

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Mozi világ (440) Egészség (50) Mozaik (83) Gazdaság (715) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Politika (1582) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7803) Tv fotel (65) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2839) Heti lámpás (323) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>