Ma 2024 augusztus 01. Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.
Bezzeg a magyarok! – kifakadt a román, aki miatt odalett egy érmünk az olimpián

Bezzeg a magyarok! – kifakadt a román, aki miatt odalett egy érmünk az olimpián

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Szavaiból kiérződött, hogy irigyli a magyar sport helyzetét.

David Popovici szomorította a magyar szurkolókat szerda este, miután a 100 méteres gyorsúszás döntőjében a célba nyúlásnál egyetlen századdal Németh Nándor elé került, és ezzel övé lett a bronzérem, nem pedig a magyar úszóé a párizsi olimpián a királyszámban. Popovici a sikere után nekiment a román kormánynak a sportfejlesztések elmaradása miatt, szavaiból kiérződött, hogy irigyli a magyar sport helyzetét.

A benyúlások bajnoka David Popovici a párizsi olimpián. A 19 éves román úszó 200 gyorson úgy szerzett aranyérmet, hogy mindössze két századdal előzte meg a második helyezettet, ]]>a 100 méteres királyszámban]]> pedig hasonló célba érkezéssel, egyetlen századdal taszította le a dobogó harmadik fokáról Németh Nándort, aki így negyedik lett.

Popovici a sikere után nekiment a kormánynak, amellyel szemben éles kritikát fogalmazott meg a sportfejlesztések elmaradása miatt.

– Szeretném, ha az érmeim nagyobb figyelmet fordítanának a sportra – idézte Popovici szavait a román ]]>Gazeta Sporturilor]]>. – Természetesen sok probléma van az országban, de az tény, hogy túl keveset fektetnek a sportba, pedig az lehet a nemzet legjobb nagykövete. Az illetékesek tudják ezt, nagyobb nyomást kell gyakorolnunk rájuk. Télen, amikor hideg van, egy sátort helyeznek az uszoda fölé, amibe ha belépsz és három percnél tovább ott maradsz, alig kapsz levegőt. Ott edzünk! Évek óta vannak ígéretek. Rengeteg futballstadionunk van, de medencék, csarnokok a többi sporthoz nincsenek.

Popovici kritikáját erősíti, hogy a román sajtó szerint mindössze hét hivatalos versenymedence van az egész országban.

A román úszó érmeket szerez, de a változás a célja

– Mindenekelőtt több olimpikont szeretnék látni. Aztán több középdöntőst, több döntőst és több bajnokok – folytatta Popovici. – Most három úszó érkezett az olimpiára. Hazudnom kellene? Irigylem az olyan országok delegációit, amelyeknek ugyanannyi vagy kevesebb lakosa van, mint nekünk, mégis rengeteg úszót küldtek Párizsba. Én is imádnám, ha többen lennénk.

Popovici szó szerint nem mondta ki, de a szavai egyértelműen a magyar úszóválogatottra céloznak. Hazánk lakossága kisebb a szomszédos Romániáénál, mégis 23 fős a magyar medencés úszócsapat a párizsi olimpián.

Az eltökélt román úszó elmondta, hogy ő az érmek megszerzésével megteszi, amit tud, de sokkal fontosabb neki a változás elérése, mint a medencében aratott győzelmei száma. Popovici a 200 gyorson elért bajnoki címével ]]>Románia történetének első olimpiai aranyérmes férfi úszója lett]]>.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Vetítő (30) Életmód (1) Belföld (11) Kultúra (9) Történelem (18) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2826) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Sport (729) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7748) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (713) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (323) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>