Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
Lejárt a jegyük

Lejárt a jegyük

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Még a legbigottabb balos politológusok is úgy tartják, se jó vezetőik, se jó ideológiájuk nincs a szocialistáknak.

Már egy szimpla mínuszos hírbe is beleférne, kegyeleti okokból jegyzetben emlékezem meg arról, hogy az MSZP szombati választmányi ülésén ]]>lemondott a párt két társelnöke]]>, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre. Lépésük várható volt, az MSZP már a mostani EP-választáson sem önállóan indult, a DK-val és a Párbeszéddel szövetségben kapott csörgősipkát a fejére. (Önmagában már évek óta a parlamenti küszöb alá mérik a felekezetet.) Még a legbigottabb balos politológusok is úgy tartják, se jó vezetőik, se jó ideológiájuk nincs a szocialistáknak. Hogy a szellemi kapacitásukról már ne is essék szó…

Pedig pár éve még milyen impozáns szavazatszerző programot állítottak össze! Visszaszerezni a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt elveszített karaktert! Újra elő a Horn Gyula-i gondolattal: szövetség a kisemberrel! És így tovább. Ám nem történt semmi érdemleges, továbbra is a párttagság gerincét alkotó lumpenproletariátus irigységére spekulálva próbáltak híveket szerezni. Miközben alighanem maguk is tudták: a választó nem hülyíthető tovább; az értelmesebbje már réges-rég vette a kalapját, a sztálinista bigottak meg átpártoltak a szemkilövőhegyi emberhez vesszenorbánozni. (Szocialista politikus 2026-ban aligha jut be az Országgyűlésbe – legföljebb valamelyik szervezett turistacsoport hétvégi látogatásainak egyikén, vizsgázott idegenvezető kíséretében.)

Csak szólok! Azt a bizonyos elhíresült „Merjünk kicsik lenni!” szemléletet Kovács Laci bácsi nem a pártjának javasolta, hanem a magyar nemzetnek. Pechjére fordítva történt, a nemzet növekedésnek indult, ellenben az övéi – íme! – épp most mennek a lecsóba.

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7712) Mozaik (83) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Sport (729) Egészség (50) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Életmód (1) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Tereb (146) Kultúra (9) Autómánia (61) Jobbegyenes (2824) Politika (1582) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>