Ma 2024 július 09. Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.
Hogyan lopjunk önkormányzatot?

Hogyan lopjunk önkormányzatot?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vigyázat, keserű az íze!

Bár első megközelítésben az európai parlamenti és az önkormányzati választásoknak nem sok közük van egymáshoz, egyvalami azonban mégis összeköti őket. A baloldal levitézlett arcai bebizonyították, hogy csak a rombolásban érdekeltek, legyen szó háborúról, migrációról, a gyermekek lelkivilágának megrontásáról, vagy az intézményesített lopásról. Az első három kérdéskörben Brüsszellel van elszámolni valónk, utóbbival kapcsolatban azonban idehaza szükséges söprögetnünk. Ezt a kötelességünket pedig sajnos gyakran elmulasztjuk. Pedig a baloldal szekrényéből nemcsak néhány csontváz, hanem egy egész nekropolisz hullott ki az elmúlt ciklus alatt.

Ha megpróbáljuk az elmúlt 5 évlegsúlyosabb botrányát felidézni, igencsak nehéz helyzetben vagyunk, olyan szoros a helyzet. Azonban egy valamit leszögezhetünk: az önkormányzatok, rajtuk keresztül a helyi közösségek szenvedték meg leginkább a baloldal féktelen szabadrablását. Legutoljára talán a megszálló szovjet csapatoknak sikerült olyan szinten kifosztani Budapestet, mint Kari babának és 40(+) rablójának.

Botrányok természetesen minden országban vannak, más kérdés, hogy ezek milyen intenzitással kerülnek a felszínre. A Katar-gate, vagy von der Leyen asszony vakcinarendelős SMS-üzenetei óta tudjuk például, hogy egyes országokban kicsit döcögősebben, máshol meg kicsit aktívabban buknak ki az ilyen ügyek. Hiába, ha kíváncsi vagy rá, hogy demokráciában élsz-e, nézd meg, hogy az országod nevében, intézményrendszerében szerepel-e a “népi”, vagy a “demokratikus” kifejezés, és ha igen, egyből megtudod, hogy nem demokráciában élsz. Régi trükkje ez a baloldalnak: csak azt figyeljék, amit mondok, ne azt, amit teszek!

A kis kitérő után ezen a ponton csatlakozunk vissza az önkormányzatok kérdésköréhez. Hiszen a baloldalon 2019-ben meghallgathattuk, hogy milyen fontos a szubszidiaritás elve, ebből kifolyólag pedig valójában nem is az ország, hanem az önkormányzatok sorsa és vezetése a legfontosabb. Idő közben – persze csak a számukra jónak nevezhető eredmény ismeretében – még azt is kitalálták, hogy az uniós forrásokat közvetlenül az önkormányzatoknak folyósítsa Brüsszel, így hazahozva a Magyarországnak járó, de oda nem adott forrásokat. Csak arról nem beszélt senki, hogy a források hazahozatala nem közpénzi értelemben értendő, hanem úgy, hogy közvetlenül maguknak vinnék haza az uniós forrásokat. Emlékezetes, Cseh Katalin családja például 5 milliárd forintnyi uniós pénzzel gazdagodott.

Az elmúlt 5 év alatt tehát nemcsak az vált nyilvánvalóvá, hogy kifizetőhelyként, az elvtársak keltetőjeként használják az önkormányzatokat, hanem fejős tehénként is, amelyből országos ambícióik táplálására lapátolják ki a pénzt. A 2022-es kampányban például véletlen éppen az az I. kerület kötött több százmillió forintos szerződést a Főkerttel a Vérmező egy aprócska szegletének karbantartására, amelynek akkor még testületi többséggel rendelkező polgármestere a párbeszédes V. Naszályi Márta volt. Az összeg éppen megegyezett Karácsony Gergely miniszterelnöki plakátkampányának árával. Micsoda véletlenek vannak.

Aztán ott a Lánchíd esete, ahol azóta kiderült, miért került 5 milliárddal drágábba: a számlagyáros ügyvéd, a haverok kifizetése megnyomta a számlát, de a nyomozás jelen állása szerint a kampányba is juthatott abból a másfél milliárd forintból, amelyet készpénzben tartott magánál Vig Mór. És ha már készpénz, persze ne feledkezzünk meg az adományládikákról se. A vasalt fontok és eurók, a guruló dollárok bűvkörének közepén ott áll a főpolgármester, mint az ország legfontosabb önkormányzati méltósága, s hivatali idejének ez a produktuma: a fővárost a baloldal hatalmi ambícióinak és az elvtársak kifizetésének rendelte alább.

És hogy ezek után miért lehet még főpolgármester? Nézzük meg a többi kerületet. Budapesten jelenleg nincs olyan baloldali városvezetés, ami ne lenne érintett valamilyen botrányban, vagy mutyiban:

Az I. kerületben V. Naszályi Márta ellen azért indítottak vizsgálóbizottságot, mert egy helyi vendéglátós védelmi pénzek szedésével vádolja. És persze ott a fent említett főkertes szerződés.

A II. kerületben Őrsi Gergely továbbra is a képviselő testületben tűri Perjés Gábort, a baloldal dollárfutárát, aki a vasalt fontokat és eurókat befizette Karácsony egyesületének számlájára.

A III. kerületben Kiss László csapata teljesítés nélkül köthetett szerződéseket egy a kispesti szocialisták üzleti köreihez tartozó céggel, többeket le is tartóztattak az ügyben.

A IV. kerületben épp a minap rendeltek el házkutatást Trippon Norbertnél, aki gyanúsan gyorsan gazdagodott meg, miután magához ragadta az összes közbeszerzésekre vonatkozó jogkört.

A VI. kerületben olyan belső feszültségek vannak, ami az ellenzék szétszakadását hozta: a szocik szerint Soproni károsítja meg a kerületet, Soproni szerint meg a szocik. Június 9-én ezt is lemeccselik, hiszen egymás ellen indulnak.

A VII. kerületben Niedermüllerék nevéhez számos botrány kötődik, a rokonok kistafírungozásától kezdve a keresztények rémisztő képződményezéséig, de leghumorosabb talán az önkormányzati szervereken üzemeltetett kriptobánya volt. Kutyapárt megfűszerezve egy kis Dobrevvel.

A VIII. kerületben az a hír járja, hogy szándékosan hátráltatják a tömbrehabilitációt Pikóék, hogy ezzel lenyomják az ingatlanárakat. Ami viszont biztos, hogy a kerületben élő gyerekek számára fenntartott strandot inkább vitorlás kikötővé alakították és aprópénzért adták oda egy vélhetően haveri cégnek.

A IX. kerület, az összefogás laborja, vagy inkább a baloldal állatorvosi lova, ahol Baranyi Krisztina kabinetkormányzása olyan egyszemélyi diktatúrát hozott, hogy az őt 2019-ben támogató képviselők inkább ráindultak. Nem csoda, hiszen a kerület egyetlen eredménye a szivárványszínű BLM-szobor, miközben az önkormányzati bérlakások életveszélyes állapotba kerültek, a Határ úti metrómegállóból milliárdok tűntek el, a kerület költségvetése pedig elillant. De a kerületben alpolgármesteri pozíciót betöltő Suzy Dada pártja, a Kutyapárt legalább mostanra országos hálózattá fejleszthette magát. Milyen érdekes fejlemény.

A XI. kerületben minden régi Gyurcsány-szolgának jutott hely, Újbuda soha nem látott mennyiségű tanácsadóval üzemel, de ez a rengeteg szakértő sem tud tanácsot adni arra, hogyan ne folyjon el a pénz a kerületből.

A XIV. kerületben lassan mindenki elás mindenkit, Hadházy megérkezésével pedig tovább súlyosbodott a helyzet. Persze a parkolási mutyi továbbra is virágzik Horváth Csaba alatt, de már az önkormányzati bérlakásokkal is megkezdődött a játék, hiszen azokban a jól fizetett káderek kaptak helyet a valóban rászorulók helyett.

A XV. kerület a világ legrövidebb bicikliútját tudja felmutatni 5 éves eredményként, na meg a jó Barkóczi Balázst, aki állítólag néhány éve még baseball ütős igazságosztóként tartotta rettegésben a pesti oldal agglomerációját.

A XVIII. kerületben Szaniszló Sándor haveri céggel újíttatta fel az 1,7 milliárddal megtámogatott rendelőintézetet, csakhogy a kivitelezésbe valami gikszer csúszott, a pénz pedig a csúszással egyenesen arányos ütemben tűnt el a projektből.

A XIX. kerület, vagyis Kispest, magáért beszél, hiszen a fehér poros videón Lackner Csabára hasonlító férfitól tudjuk, ott aki nem keresi meg a 100 milliót, az hülye. Gajda Péter nem hülye, így maradt is a kerület élén, “vállalkozó” barátait pedig azóta a III. kerületbe is elküldte kalandozni.

A fenti, nagyon érintőleges ízelítőből tehát kitűnik, hogy a baloldal úgy lopta szét Budapestet, ahogy nem sajnálta. Nem csoda hát, hogy magasan van a fővárosiakban az ingerküszöb. Azonban előbb, vagy utóbb be kell kapcsolnia az immunrendszernek, június 9-én pedig be lehet venni egy nagy kanál orvosságot. Vigyázat, keserű az íze!

Szalai Szilárd

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2823) Belföld (11) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Kultúra (9) Gazdaság (713) Tereb (146) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Politika (1582) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Mondom a magamét (7696) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Sport (729) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>