Ma 2024 augusztus 16. Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.
Szégyen! Ismét magyar sikert gyaláz a baloldali gyűlöletkommandó

Szégyen! Ismét magyar sikert gyaláz a baloldali gyűlöletkommandó

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Milyen emberek ezek?

 

Újabb szenzációs magyar sikernek örülhettünk a napokban. A nagy sikerű New York-i világpremiert és a Los Angeles-i vetítéseket követően a ]]>Toronto közönségét is meghódította ]]>Koltai Lajos filmje az anyák megmentőjeként ismert világhírű magyar orvosról, Semmelweis Ignácról. A hétvégén véget ért, 19. alkalommal megrendezett torontói EU-filmfesztiválon, amely kiváló európai filmeket mutat be a kanadai közönségnek, a magyar alkotás lett a legjobb a közönség szavazatai alapján, így elnyerte a fesztivál legjobb filmjének járó díjat. 

Azonban, mint ahogy a fociválogatott remek eredményének, így ennek a megsüvegelendő magyar sikerek sem mindenki örül. A nemzeti válogatott Eb-re való kijutását a baloldali gyűlöletkommandó kisebbíteni próbálta, például a Nyugati Fény nevű DK-közeli portál, a bulgáriai sorsdöntő mérkőzésről az]]> alábbi cinikus címmel]]> tudósított: Csak egy kínos bakinak köszönhetően jutott ki a magyar válogatott a foci-Eb-re. 

 

A mostani filmes sikert pedig a 444.hu próbálta bagatellizálni. A]]> Soros-blogként ]]>működő baloldali portál Koltai Lajos filmjének díjazását azzal a nevetséges indokkal próbálta lesöpörni az asztalról, hogy ugyan Torontóban nyert a Semmelweis-film, de nem a nagy torontói filmfesztiválon, hanem „csak” torontói EU-flmfesztiválon érte el ezt az eredményt. Természetesen senki sem írta ennek ellenkezőjét, ennek ellenére ők ezt emelték ki a magyar kulturális sikerből:  „Aki csak a címeket olvassa el, az úgy tudja, hogy a Semmelweis nyerte meg a torontói filmfesztivált, csak épp ez nem AZ a fesztivál.”

Koltai Lajos filmje azért van a baloldal célkeresztjében, mert ]]>Gárdos Péter]]> szeretett volna filmet forgatni ]]>Semmelweis Ignác]]>ról, mely filmnek Geszti Péter lett volna a producere, azonban annak ellenére, hogy első körben a forgatókönyvre megkapták a támogatást a Nemzeti Filmintézettől, végül mégsem ők kapták a végső megbízást, ]]>ezt nem bírják megemészteni]]>.

Bizony kedves 444, nem azt a bizonyos fesztivált nyerte meg a magyar mozi. Pont úgy, ahogy a ritmikus sportgimnasztika vb-t sem nyerte meg a Semmelweis-film, hiszen körülbelül ennyi köze van a két dolognak egymáshoz. Mindenesetre ti ismét jól dolgoztatok, mehettek a kasszához.

Borítókép: Koltai Lajos operatőr a Zárójelentés című, Szabó István rendezésében készült film sajtótájékoztatóján a budapesti Puskin Kávézóban 2020. február 26-án (Fotó: Knap Zoltán)

Csépányi Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Kultúra (9) Történelem (18) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (323) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Sport (729) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Politika (1582) Mondom a magamét (7771) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Tereb (146) Jobbegyenes (2833) Gazdaság (714) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>