Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Hardy Mihály nem bírta ki, csúnyán belerondított az adventbe

Hardy Mihály nem bírta ki, csúnyán belerondított az adventbe

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Elvtársak, miért kell ez?

 

Advent van, a karácsony szent ünnepére való lelki felkészülés ideje. Ilyenkor mindenki egy kicsit elcsendesedik, félreteszi az esetleges indulatait, problémáit. Ebbe az elmélyülésbe]]> rondított bele otrombán]]> Hardy Mihály, a Klubrádió főszerkesztő-helyettese: 

„Ami még ennél is sokkal riasztóbb, az a magyar kormánytagokra így karácsony előtt pánikszerűen rátörő álszent áhítat, ami mindent átitat. Mert a vallásosság, a hit magánügy, mondhatni, szent belső meggyőződés. Csak a pojácák és a vallási fanatikusok csinálnak belőle közügyet. Márpedig a ghánai hajnali mise fotódokumentálása a Facebookon, akárcsak Novák Katalin köztársasági elnök reggeli ájtatoskodása a Mátyás-templomban azonnal közüggyé válik, amint nyilvánosságra hozzák. Amúgy több mint kétszáz évvel a francia forradalom után, amelynek egyik vívmánya éppen az állam és az egyház szétválasztása volt. Semmi közünk hozzá, hacsak nem tolják a képünkbe, úton-útfélen."

Hardy tipikusan a langymeleg kádári szoci világ megtestesítője, az idősebb olvasók emlékezhetnek rá, amint szőrös sapkában, hóesésben tudósítja a híradót Moszkvából. Nos, a gondolatai, szavai és természetesen a szíve és az értékrendje is abban a korban ragadt. Elfelejtettetek neki szólni: Misi, most már más világ van.

Naivan azt gondoltuk, hogy közelednek az ünnepek, elkezdődött az adventi időszak, talán a baloldali, liberális ellenfeleink tartózkodni fognak a vallást, a vallásosságot kifigurázó, dehonesztáló kirohanásoktól. 

De tévedtünk. Nem bírták ki, belerondítottak az adventbe is. Szégyen!

Borítókép: Hardy Mihály (Forrás:Képernyőfotó)

Csépányi Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (319) Mondom a magamét (7654) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Belföld (11) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2815) Életmód (1) Történelem (18) Politika (1582) Nézőpont (1) Kultúra (9) Tereb (146) Sport (729) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>