Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
A Szomszédok sztárja a Partizánban esett neki az Orbán-kormánynak, Janka néni csak pislogott

A Szomszédok sztárja a Partizánban esett neki az Orbán-kormánynak, Janka néni csak pislogott

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Újabb baloldali kamuról hullott le a függetlenség álarca.

A Partizán karácsonykor egy merészet húzott és a Szomszédok teleregény egykori szereplőivel készített egy különkiadást. Megjelent Nemcsák Károly, mint Vágási Feri, a feleségét, Jutkát megszemélyesítő  Ivancsics Ilona, Mágenheim doktor nejét alakító Frajt Edit és természetesen a Pásztor Erzsi által megformált Janka néni sem maradhatott ki a nosztalgiára építő műsorból. A szereplők beszéltek a sorozatról, a saját szerepükről, de természetesen az interjúkat készítő Gulyás Márton igyekezett politikai síkra terelni a beszélgetést.

 

Erre jól láthatóan az egykori szereplők nem voltak vevők, elterelték a beszélgetés fonalát. Azonban az Alma egykori szerelmét, a bártulajdonos Lacit alakító vörös hajú színész Epres Attila kapva kapott az alkalmon, és a késő kádári időszakot példaként felhozva esett neki az Orbán-kormánynak:

„Volt egy szociális beállítottság, ami akkor nem volt szégyellnivaló vagy üldözendő. Ez nagyjából megszűnt. Nemcsak a demokrácia van teljesen eltűnőben ebben az autokráciában, amelyben élünk vagy parancsuralmi, vagy valamilyen módon maffiákkal leuralt rendszerben, vagy nagybirtokok által leuralt rendszerben, hanem maga a szociális gondolkodásmód is teljesen elhanyagolt és elnyomott. Egyáltalán nem szempont, hogy az embereknek legyen valami jó érzésük egy országban, hogy legyen normális, élhető életük. Valószínűleg üzleti és szavazatvadász-szempontok működnek efölött.”

Epres monológjából visszaköszön minden szófordulat, minden egyes klisé, amit a baloldal rendszeresen használ. Nem véletlen ez. Azonban az nem teljesen világos, hogy a színész által használt szavazatvadász gondolkodásmód miként egyeztethető össze azzal, hogy állítása szerint a kormánynak nem szempont az, hogy az embereknek jó érzésük és normális élhető életük legyen. Innen üzenjük Gulyás Mártonnak, hogy legközelebb azért ezt a felvetést munkálja ki jobban, mert így finoman szólva ellentmondásos. 

 

Arról nem is beszélve, hogy ezzel a Partizán-féle Szomszédok-epizóddal végérvényesen bebizonyosodott, amit Mező Gábor mondott a közelmúltban ]]>az Axióma adásában]]> az egykor nagyon népszerű teleregényről. Jelesül, hogy ennek a sorozatnak minden epizódja a baloldalt segítette, a baloldal érdekeit szolgálta, és erre garancia volt Horváth Ádám személye. Akiről Mező a következőt írta az ]]>Ők szívták vérünket – Szomszédok, avagy a középszerűség, a proli-mentalitás diadala ]]>című posztjában:

„Horváth Ádám a jó kommunista. Vagy a jó baloldali. Nevezzük akárhogy. Kevesen tudják, hogy ’94 után ő volt Horn Gyula végrehajtója, Luca Brasija, hiszen személyesen ő vezényelte le a tévé »megtisztítását« a Médiaháború lezárásaként.”

Kimondhatjuk, hogy Gulyás Márton karácsonyi projektje félresiklott, mert kontraproduktív. Minél többen nézik meg, annál több ember számára lesz egyértelmű, hogy újabb baloldali kamuról hullott le a függetlenség hamis álarca.

Borítókép: Epres Attila (Forrás: YouTube/képernyőkép)

Csépányi Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Politika (1582) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2786) Vetítő (30) Kultúra (7) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Tereb (146) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Gazdaság (704) Szépségápolás (15) Történelem (18) Mondom a magamét (7536) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>