Ma 2024 július 22. Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.
Börtönbe kerülhet Greta Thunberg

Börtönbe kerülhet Greta Thunberg

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az ügyészség vádat emelt ...

Greta Thunberg még júniusban ]]>csatlakozott]]> egy fiatal tüntetőkből álló csoporthoz, amely olajszállító tartályhajókat blokkolt a svédországi Malmö kikötőjénél. A rendőrség többször felszólítására sem volt hajlandó távozni, most a bíróság hat hónapos börtönbüntetésre vagy pénzbírságra ítélheti az aktivistát.

Az éghajlati válság már most is számtalan embernek élet-halál kérdés. Úgy döntünk, hogy nem leszünk passzív szemlélők, ehelyett fizikailag megállítjuk a fosszilistüzelőanyag-infrastruktúrát

 – írta Thunberg a Twitteren júniusban, amikor csatlakozott a tiltakozáshoz. Az akció azonban nem volt sikeres, ugyanis az infrastruktúrát nem sikerült megzavarni. 

Az ügyészség vádat emelt egy fiatal nő ellen, aki idén június 19-én részt vett egy klímatüntetésen, amely az ügyészség szerint fennakadást okozott a forgalomban Malmőben. A nő megtagadta, hogy eleget tegyen a rendőrség felszólításának, hogy hagyja el a helyszínt

 – közölte a svéd ügyészség. A BBC News brit közmédia szerint Thunberg ]]>három másik]]> tüntetővel együtt július 24-én jelenik meg a bíróság előtt.

Ahogy arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, Greta Thunberg által még 2018-ban életre hívott Fridays For Future klímamozgalom brémai részlege bedobta a törölközőt. A német szárny szerint a működésük értelmetlenné vált, az anyaszervezet semmilyen konkrét projektet, intézkedést nem tudott véghez vinni annak ellenére, hogy óriási médiafigyelem irányult rá. Emellett a mozgalmon belüli rasszizmust is a befejezés egyik okaként jelölték meg.

Korábban maga Greta Thunberg jelentette be, hogy nem tart többé klímasztrájkot, ugyanis szeretné befejezni az iskolát.

Gábor Márton - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Mondom a magamét (7725) Sport (729) Politika (1582) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Belföld (11) Tereb (146) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Kultúra (9) Egészség (50) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>