Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Akik a rendszerváltás előtt sem voltak függetlenek

Akik a rendszerváltás előtt sem voltak függetlenek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vajon miért? Ja persze, a pénzért. Mert a guruló dollároktól sem függetlenek.

Hiánypótló művel jelentkezett a Könyvhétre Mező Gábor, tudniillik A kultúra megszállása címet viselő munkájában azt kutatja, miként maradhattak meg a magukat függetlennek tituláló alkotók, előadók, értelmiségiek véleményformáló szerepükben, holott a rendszerváltás előtt minimum kollaboráltak a Kádár-rezsimmel.

Olyanokat mutat be a szerző, akik, noha ÁVH-sok, pártfunkcionáriusok, rendszerkiszolgálók voltak, ma tagadják, hogy politizáltak. Egykori és mostani interjúik között feszülő kínos ellentmondások fedik fel cseppet sem független valójukat. A Kádár-rezsim ellenállóinak állítják be magukat, miközben a kommunizmusban és a rendszerváltást követően egyaránt ugyanaz a marxista ideológia vezérelte, vezérli őket, jó kriptokommunista módjára. Emlékeznek, ugye, hiába bukott el a népköztársaság, s kotródtak ki a megszálló ruszkik, a „független” értelmiség az első szabadon választott magyar kormányra támadt. És támad azóta minden polgári, kereszténydemokrata kormányzatra.

Mivel nem tetszettünk forradalmat csinálni, a vörösök átmentették, mit mentették, megtartották hatalmukat. Elég arra gondolni, hogy 1994-ben, a hazai híján, nemzetközi beágyazottsággal bíró SZDSZ támogatta komcsik, visszakapaszkodtak a hatalomba, s folytatták, ahol abbahagyták az ország kifosztását. Saját, meg külföldi multi zsebre dolgozva. S folytatták, ahol abbahagyták, az ideológiai továbbképzését. És folytatják, lássuk be, ijesztően erős nemzetközi támogatással, a keresztény hit, kultúra felszámolását. Mi mást szolgálna az Európai Unió bel- és igazságügyi miniszterek tanácsának többségi döntése, miszerint kötelező lesz a szétosztott migránsok befogadása. Vagy jön a 22 ezer eurós (nyolcmillió forint) büntetés minden visszautasított „bevándorló” után. (Eddig „csak” nem fizették ki a hazánknak járó pénzeket, most még büntetnek is.)

Örülhetnek a függetlenek! Azok a független művészek, akik mostanság abba a művészeti akadémiába igyekeznek bekerülni, amelyet 2022-es győzelmük esetén megfosztottak volna köztestületi jogkörétől.

Vajon miért? Ja persze, a pénzért. Mert a guruló dollároktól sem függetlenek.

Borítókép: Orosz István plakátja

Ditzendy Attila - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2825) Tereb (146) Mozaik (83) Belföld (11) Mondom a magamét (7725) Kultúra (9) Politika (1582) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Heti lámpás (322) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (713) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>