Ma 2024 augusztus 17. Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.
Exkluzív videó: Helyretette a provokáló újságírót Novák Katalin

Exkluzív videó: Helyretette a provokáló újságírót Novák Katalin

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

„Magyarország helye az Európai Unióban van. Ez számomra megkérdőjelezhetetlen” – nyomatékosított az államfő.

„Hiszek a kölcsönös tiszteletben. Nem hiszem, hogy az európai családon belül tiszteletlenséget kellene mutatnunk egymás iránt. Én ebben hiszek” – tette helyre Urs Greding, svájci újságírót Novák Katalin köztársasági elnök a csütörtöki Svájci Gazdasági Fórumon (SEF).

A magyar államfő beszéde utáni panelbeszélgetésen ugyanis Greding felidézte a közönség számára azt a 2015-ös videót, amelyen Jean-Claude Juncker, akkori bizottsági elnök „diktátornak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt az Európai Tanács csúcstalálkozójára érkezve, majd kézfogásuk során arcon is vágta a magyar kormányfőt.

A Greding szerinti „sokat mondó”, ám diplomáciai körökben súlyosan elítélendő jelenetet arra használta volna, hogy arról kérdezze Novák Katalint, Magyarország „még mindig otthon érzi-e magát az EU-ban?”

A köztársasági elnök mint fogalmazott: „Meggyőződésem, hogy Magyarország helye az Európai Unióban van. Ez számomra megkérdőjelezhetetlen. Fontos részei vagyunk Európának, és fontos tagjai az uniónak”.

Hozzátette: 

ha bármilyen kérdés felmerül, valódi, komoly kérdések, akkor azokat meg kell vitatnunk és válaszokat kell adnunk rájuk és ezt a feladatot Magyarország el is végzi.

Valamint azt is megjegyezte, hogy „Juncker már sehol sincs, de Orbán Viktor még mindig a helyén”.

„Továbbá azt gondolom, hogy az Európai Unió jövőjéhez hozzá kell járulnunk azzal is, hogy megpróbáljuk közösen megvitatni, hogy mi lenne az ideális működése a különböző intézményeknek, és mint Európa hogyan lehetnénk sikeresebbek. Tehát úgy vélem, fontos szerepet kell vállalnunk egy ilyen vitában” – szögezte le.

Az Interlakenben tartott gazdasági fórumon Novák Katalin a demográfiai kihívásról, a magyar családközpontú politikai szemléletről, a munkahely teremtés jó példájáról és a kelet-közép-európai régió megerősödéséről is beszélt.

Beszédében is hangsúlyozta, Magyarország Európa, az Európai Unió része, ebben nem várható változás, és feladatának tekinti, hogy a világon mindenütt beszéljen a magyarokról, szokásaikról.

Borítókép: Urs Greding svájci újságíró és Novák Katalin köztársasági elnök a 25. Svájci Gazdasági Fórumon (SEF), 2023. június 8-án (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gasztronómia (539) Egészség (50) Mondom a magamét (7774) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Belföld (11) Gazdaság (714) Heti lámpás (323) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Sport (729) Életmód (1) Tereb (146) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Politika (1582) Jobbegyenes (2833)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>