Ma 2020 május 27. Hella napja van. Holnap Emil, Csanád napja lesz.
Momentum: fogjuk meg, azt toljátok!

Momentum: fogjuk meg, azt toljátok!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hány momentumos kell egy villanykörte becsavarásához?

A sablon vicc poénjával nem fárasztanám a Kedves Olvasót. A Momentumban ugyanis nem biztos, hogy még maradt ennyi ember. Most éppen a „kommunikációs vezető” lépett le, korábban a „kampányfőnök” és a „kabinetfőnök” távozott. Így ki fogja megvalósítani a „Fogjuk meg, és vigyétek!” című neo-demokrata pártprogramot? Tagság keresésre eddig nem jutott idő.

Hogyan alapítanak pártot az új-demokraták? Először is összeülnek egy megfelelő nimbuszú szórakozóhelyen, és eldöntik, kit zárnak ki. Aztán – biztos, ami biztos – kizárják azt is, aki a döntést kezdeményezte.

Ezután eldöntik, hogy pártelnököt választanának. A vitában lemondanak még néhányan, többen ugyanezzel fenyegetőznek, az egyikük viszont beájul, mert megkóstolta a pálinkát. Azt mondták neki ugyanis, hogy ez hungarikum, és a minap a személyi igazolványát nézegetve legnagyobb megdöbbenésére rájött, hogy hazája Magyarország. Eddig azt hitte, hogy ez a hetedik kerület…

Ő lett a pártelnök. Ezt elsősorban azzal érdemelte ki, hogy meggyőzően tud részeg ejtőzés közben vigyorogni. Másfelől, valaki említette a vitában, hogy vannak első kerületi gyökerei is, azaz hitelesen tudja képviselni Magyarország egészének problémáit. Legutolsósorban pedig azért, mert amíg ő aludt, mindenki más kölcsönösen kizárta magát és egymást a pártból. Egy szavazata pedig még ájulás előtt volt magára.

Végül újra összeültek, bevonva a vitába a korábban kizártakat és kiutáltakat. Hát hogyan lesz így párt? Nem ezért jöttek össze? Egy emberes párt mégsem lehet! Ezért felébresztették az újdonsült pártelnököt, aki azt mondta: Abszint! Ami egy kör erejéig összefogást teremtett.

Rövid pillanat volt, és a kiújult paláver akár pártszakadást is eredményezhetett volna, ha valakinek nem jut eszébe: osszunk pozíciókat!

Mert hogyan lehetne egy parlamenten kívüli, a politikába „bürokráciamentes frissességet” hozó szervezet demokratikus egy pártigazgató nélkül? Annak meg ugye dukál egy helyettes is. Helyettessel jár a titkárnő. Vagy titkár. A Momentum nyitott párt.

A pártelnök közben megint felriadt, és jelezte, hogy neki funkciója miatt kabinet is kell. Ilyesmijük nem volt, de egy kabinetfőnöknek jelentkező tag gyorsan akadt. Ő már korábban erősen tiltakozott a procedurális demokrácia párton belüli elburjánzása miatt, így nem jutott helyetteshez. Kapott viszont két tematikus szóvivőt és egy téma-mediátort.

Aztán lett kommunikációs vezető, kampányfőnök, és – több tucat, egyelőre betöltetlenül hagyott poszt mellett – felállítottak egy késő-kreatív belvárosi mentális kultúrát kutató csoportot is. Felmerült az is, hogy nincs felelőse a skizofrénia szó kutatásának, de ezt elvetették, mert a kifejezést kirekesztőnek találta valaki. Ő kárpótlásul felkérést kapott a párt kerékpárküllő-stratégiájának kidolgozására.

Közben jött egy pincér, és megkérdezte, kinek adhatja a számlát? Mert a pultnál ezt többen elfelejtették rendezni. A pártelnök – akinél a kirendelt bankkártya volt – az asztal alá esett, és egyelőre nem találtak egyszerű tagot, aki bármivel is előmozdíthatta volna a probléma megoldását. Mondjuk arrébb tenni valamit. Vezető mégsem csinálhat ilyesmit?! Pláne dolgozni, fizetni…

És ekkor a Momentum Mozgalomnak hirtelen elszivárgott a kommunikációs vezetője, kampány- és kabinetfőnöke.

A Momentum egy projekt.

Addig működik, amíg valaki pénzeli. Hagyjuk a soros neveket, mindenki tudja már, miről van szó. A lényeg: a Momentumra nincs társadalmi igény, a szervezetben nincs újító gondolat – ami annak látszik, csak úgynevezett politikai technológia.

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Belföld (5) Sport (729) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Jobbegyenes (1767) Egészség (50) Történelem (14) Mozi világ (440) Heti lámpás (241) Tv fotel (65) Nagyvilág (1450) Flag gondolja (33) Tereb (140) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (651) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4545) Irodalmi kávéház (486) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>