Ma 2024 július 11. Nóra, Lili napja van. Holnap Izabella, Dalma napja lesz.
Bayer Zsolt: Jönnek és jönnek...

Bayer Zsolt: Jönnek és jönnek...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jönnek a német nyugdíjasok. Meg a hollandok. Jó sokan.

 S jönnek a német fiatalok is, főleg fiatal családosok, akik nem viselik, hogy gyermekük lassan egyedüli fehér az óvodában, iskolában.

Jönnek és jönnek.
Mert nem értik az idők szavát, a szép új világot.
És mi szívesen látjuk őket. Nem mellesleg.
Valaki kérdezze már meg azt a Daniel Freund nevű patkányt, hogy mit szól ehhez?
 
Megugrott a Magyarországra költöző német nyugdíjasok száma
 
Néhány év leforgása alatt negyedével nőtt a Magyarországon élő német nyugdíjasok száma – írja a Világgazdaság. A cikk szerint már 14 700-nál is több olyan német nyugdíjast tartanak nyilván, aki Magyarországra kéri a nyugdíjának a folyósítását. Öt évvel ezelőtt ez még 11 700 volt, vagyis néhány év leforgása alatt közel 25 százalékkal emelkedett a számuk.
 
A Világgazdaság cikke a német Mitteldeutscher Rundfunk (MRD) televíziós csatorna riportja alapján íródott. Az MRD alapvetően három középső tartomány, Szász-Anhalt, Szászország és Türingia állami műsorszolgáltatója, és tagja a szövetségi közmédia műsorszolgáltató szövetségének, az ARD-nek.
 
A közszolgálati tévé szerint két oka van annak, hogy egyre több német nyugdíjas választja Magyarországot, különösen a Balaton térségét. ( Két településről külön is említést tettek: Marcaliról és Keszthelyről.) Az egyik az alacsony árak. Egy ingatlanközvetítő arról beszélt, hogy havi 800 euróból úgy lehet élni Magyarországon, mint „Marci Hevesen”. Volt, aki úgy fogalmazott: gazdasági okokból menekült Magyarországra, mert Németországban hajléktalan lenne, hiába dolgozott le 55 évet. „Csak nyugodtan szeretnék élni a kisnyugdíjamból, Magyarországon pedig ezt megtehetem” – érvelt. A riport szerint nemcsak anyagi okai vannak a német nyugdíjasok érkezésének, hanem a magyar kormány migráció-politikája is tetszik az ideköltöző németek egy részének.
 
A riportban az is elhangzott, hogy a Magyarországra települő németek már húsz településen szerveztek helyi csoportokat a Balaton térségében.

(forrás: 24.hu)

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Belföld (11) Politika (1582) Jobbegyenes (2823) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Egészség (50) Történelem (18) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Nézőpont (1) Heti lámpás (322) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Gazdaság (713) Tereb (146) Mondom a magamét (7699) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>