Ma 2024 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Bayer Zsolt: Én mindig is éreztem!

Bayer Zsolt: Én mindig is éreztem!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem vagyunk még elég jók, nem vagyunk méltóak Őhozzá.

Igen, én mindig is éreztem. Éjszakánként gyakran szűkölve felriadtam, haraptam a sötétet, markoltam a semmit, hogy mi nem vagyunk még elég jók, nem vagyunk még méltóak Őhozzá.

S amikor kislipócia dombjára felhágott, s egy gárdamellénybe csavart hellerágnes poszterrel a négy égtáj felé suhintott, akkor végképp tudtam, ez a mi parvenü, elmaradott, romlott, barbár társadalmunk még nincsen felkészülve Őreá.

De igyekszünk, tanulunk, vezeklünk Mester! Csak el ne hagyj bennünket!

"Vona felesége szerint a magyar társadalom nem elég jó ahhoz, hogy a férje vezesse az országot

Vona-Szabó Krisztina szerint a választásokon megbukott férje az emberi kvalitásait illetően túl jó volt a magyar társadalomnak, amely fogékonyabb a gyűlöletre, mint a "jóra".

Vona Gábor felesége a napokban a Jobbik pártlapjának adott ]]>interjút]]> az „Idáig jutottunk” című könyv megjelenések apropójából, mely a „politikusfeleség” elmúlt 20 évét mutatja be, melyben szóba kerül többek között a megcsalása, a Jobbikban lejátszódott folyamatok, valamint a férje „zsenialitása”.

Az interjúban Vona-Szabó Krisztina cáfolta azokat a pletykákat, miszerint a döntései során befolyásolta volna férjét. Ezeknél a hangoknál azonban sokkal inkább zavarta az, hogy az április 8-i választás éjszakáján a férje mögé senki sem állt oda, amikor bejelentette lemondását.

Vona felesége szerint a férjét „méltatlan” támadások érték a kampány alatt, pedig férje egy igazi jó ember, így tehát a probléma inkább a politika természetében és magyar társadalomban keresendő, mintsem bennük.

Arra a kérdésre, hogy ezek után is hisz-e még abban, hogy a társadalmi szemlélet megváltoztatható, Vona-Szabó Krisztina úgy válaszolt, hogy „muszáj”, azonban a választási kampányban is bebizonyosodott, hogy „a jóra mindig kevesebb a fogékonyság”.

Sajnos igaz a mondás, hogy a társadalom termeli ki a maga politikusait. Gábor sok szempontból túl jó volt ehhez az egészhez”

– jelentette ki Vona felesége, akit szerint tehát a magyar társadalom még nem elég érett, nem elég jó ahhoz, hogy a férje vezesse az országot.

Ez a korábbi SZDSZ-es politikusokra, értelmiségiekre jellemző nárcisztikus, a magyarokat lenéző motívum a választások óta rendre megjelenik mind Vona Gábor, mind környezete narratívájában, akik a kudarc okait elsősorban nem magukban, hanem a magyar társadalom „éretlenségében”, „visszamaradottságában” keresik. A vloggernek felcsapó Vona például a Puzsér Róberttel történő ]]>beszélgetése során]]> is arra a kérdésre várta a megerősítést, miszerint

Igaz-e az a mondás a mai Magyarországra, hogy minden társadalomnak olyan a politikai vezetése, amilyet megérdemel?”

Forrás: 888.hu

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Tereb (146) Egészség (50) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2804) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7608) Sport (729) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (709) Történelem (18) Heti lámpás (313) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Autómánia (61) Életmód (1) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>