Ma 2024 augusztus 17. Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.
A gyurcsányista Jakab és az álmodó nyomor

A gyurcsányista Jakab és az álmodó nyomor

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ez kemény! Olvassák el!

Ha valaki elolvassa Jakab Péter Jobbik-elnök mai Facebook-bejegyzését, azonnal eszébe juthat Ady Endre verse, az Álmodik a nyomor.

Jakab ugyanis – jó alattvaló módjára – magáévá téve Gyurcsány liberális iránymutatását, úgy beszél az ország polgárainak terveiről, vágyairól, mintha tényleg tudná, hogy mik azok, és a kedvükben akarna járni. „A jövő Magyarországa olyan lesz, mint amilyenek Ti vagytok” – írja képmutató nagyvonalúsággal. Olyannal, ami méltó egy politikai vezetőhöz, aki a győzelem reményében valóban az emberek terveit, vágyait, jövőképét szeretné megvalósítani.

Csakhogy Jakab nincs abban a helyzetben, hogy a társadalom jövőképéről vizionáljon, hiszen még azt sem tudta elérni, hogy miniszterelnök-jelöltként a legjobb háromba bekerüljön. Már ott csúfos kudarcot vallott.

Ennek ellenére úgy tesz, mintha lenne valaki, mintha bárminemű beleszólása volna abba, merre fordul a jövőben az ország szekere. Mintha az lenne az irány, amit ő kigondolt. Pontosabban az, amit Gyurcsány kitervelt a baloldalnak, olyan lenne, amilyet a magyarok akarnak. „Sokszínű, ahol konzervatív és liberális, jobboldali és baloldali, vidéki és fővárosi együtt küzd azért, hogy végre ez az ország a szegénység és a félelem útjáról rátaláljon a szabadság és a jólét útjára” – így Jakab.

Mondja ezt azoknak a magyaroknak, akik bő tizenegy éve érzik, hogy már nagyon is rátaláltak a szabadság és a jólét útjára, amiről egyáltalán nem akarnak letérni. Főleg nem olyan irányba, amit Gyurcsány egyik politikai beosztottja bokáját összecsapva nevez annak. Mert a Gyurcsány-időszak 2004 és 2009 között éppen ennek az ellenkezőjét bizonyította. Amikor Magyarország valóban a megszorításokkal teli szegénység és a kardlapozós, szemkilövetős félelem útján haladt.

Szóval ez a hamis meghatározás, amit Jakab használ, épp olyan, amilyen a moslékkoalíció, ahogy Soproni Tamás momentumos polgármester jellemezte a baloldalt. „Lehet, hogy valaki nagyon szereti a Gundel-palacsintát, a gulyáslevest és a tökfőzeléket külön-külön, de ha összeturmixoljuk ezeket, az mégiscsak moslék.”

Persze nem véletlen, hogy Jakab most összevissza beszél, hiszen kikerült azon felügyelet alól, amit a korábbi Jobbik-vezetés az akkori pártszóvivő Jakab felett gyakorolt. Volner János korábbi Jobbik-alelnök mondta: „Jakab Pétert annak idején rövid pórázon tartottuk, nem engedtük harapni. Mindig előírtuk neki azt a kommunikációs panelt, amit el lehet mondania a közvélemény előtt. (...) Tudtuk róla, hogy egy nárcisztikus, egoista ember, aki bármire képes a politikában, gátlások nélkül.”

Jakab Péter azonban már „önálló” Jobbik-elnökként is papírtigris, aki nem képes harapni. Emlékszünk, Kövér László házelnök 9,6 millió forintra büntette, mert leficsúrozta a képviselőket a parlamentben. Mai felszólalásában viszont már nem merte használni ezt a kifejezést. Képmutatására, a gyenge ember bicepszmutogatási mániájára azonban jellemző, hogy másik mai Facebook-bejegyzésében ismét ficsúrnak nevezte az országgyűlési képviselőket. Gyáván, természetesen, a T. Ház falain kívül, ahová száműzték a bátorságát.

Nem kérdés, ide jutna a választók érdekeinek érvényesítése is, ha áprilisban a magyarok a Gyurcsány-vezérelt Jakab-féléknek, az álmodó nyomornak szavaznának bizalmat.

Horváth K. József

]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Heti lámpás (323) Tv fotel (65) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Jobbegyenes (2833) Mozi világ (440) Autómánia (61) Mondom a magamét (7774) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (714) Sport (729) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Gasztronómia (539) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Tereb (146) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>