Ma 2024 augusztus 26. Izsó napja van. Holnap Gáspár napja lesz.
Hajnal huszonhatra is lapot kért

Hajnal huszonhatra is lapot kért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Havi bruttó félmillióért és némi apróért.

Ha nem is Gorcsev Ivánéhoz hasonló villámkarriert tudhat magáénak Hajnal Miklós, azért neki sem kell szégyenkeznie. Rejtő Jenő „A tizennégy karátos autó” című regényének főhőse 21 évesen nyerte el a fizikai Nobel-díjat (a makaó nevű kártyajátékon), a Momentum ifjú titánja azonban csak 26 évesen lett a BKK felügyelőbizottsági elnöke. Havi bruttó félmillióért és némi apróért.

Vajon mit tudhat ez a húszas éveit taposó fiatalember, aki eddig közgazdászként határozta meg önmagát, és Oxfordot is emlegették a nevével kapcsolatban? Tudja, merre jár a 6-os villamos, és hol van a 74-es troli végállomása? Kétségtelen, már a világhírű angol egyetemi város említésének is tudományos csengése van, és aki legalább nyolc kilométerre megközelíti, az szinte Stephen Hawkingnak érezheti magát.

Hajnal Miklós oxfordi kalandja azonban elég rövidre sikeredett, mert – mint önéletrajzából kiderül – a NOlimpia kampány kedvéért

félbehagyta angliai egyetemi tanulmányait.

Kétségtelen, sokkal izgalmasabb a főváros utcáin fúrni a budapesti játékokat, tüntetni a CEU mellett, és a Momentum színeiben vinni a szót, mint Immanuel Kantot és a korai angol kapitalizmus paraszti létre gyakorolt hatásait tanulmányozni.

Alapos közgazdasági ismeretei és a tudományágban szerzett hervadhatatlan érdemei nyilván arra predesztinálták, hogy néhány hónapja – alig 26 évesen – elfoglalja a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki székét. A megfelelő embert a megfelelő helyre! Inkább az Oxfordot megjárt és forradalmi lelkesedéstől túlfűtött Hajnalt, mintsem egy túlbuzgó mérnököt vagy mérlegképes könyvelőt!

Persze semmi nincs veszve, az ifjú politikus – mellesleg az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje – újfent beült az iskolapadba, az ELTE jogi karának elsőéves hallgatójakét iparkodik. S ugyan Gorcsev Ivánt már semmiképpen nem tudja lekörözni, azért a makaó nevű kártyajátékban még sok sikert arathat. Akár a BKK felügyelőbizottságánál magasabb polcokon is.

]]>www.888.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Tereb (146) Mondom a magamét (7781) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Heti lámpás (323) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Sport (729) Jobbegyenes (2834) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Egészség (50) Nézőpont (1) Vetítő (30) Politika (1582) Életmód (1) Mozi világ (440) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (714) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>