Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
Túltoltad, Péterem!

Túltoltad, Péterem!

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Van egy rossz hírünk Jakab Péternek

Túltoltuk, Béláim! – háborodott fel az egyszeri atyafi A legényanya című filmben, amikor megpróbálták odébb tolni a kocsmát. Valami ilyen érzése lehetett a jobboldali polgári lapoktól a baloldali verőlegényeket sztároló propagandakiadványig eljutó, egykor egészen korrekt írásokat is jegyző Dévényi Istvánnak, aki „rendesen belekeseredett” Jakab Péter hétfői, parlamenti előadásába, amit szerinte Jakab „túltolt”.

Jó reggelt kívánok! – mondhatnánk Dévényinek, egyben javasoljuk, hogy gondolkozzon el azon, kinek a mondásaihoz hasonlítanak Jakab mondásai.

Segítünk. „Nincs hátrafelé út – csak előre van.” (Szamuely Tibor, 1919) „Velem a magyarok nem a múltat fogják építeni, hanem a jövőt.” (Jakab Péter, 2021). „Aki azt akarja, hogy visszatérjen a múlt, azt fel kell akasztani. A vértől nem kell félni.” (Szamuely Tibor, 1919) „Nem fogunk elfelejteni törleszteni sem. Nekem nem fog megremegni a kezem, akkor, amikor önt bilincsbe kell verni.” (Jakab Péter, 2021).

Az, amit az ellenzék ígér, vegytiszta kommunista forradalom. Vagy nyilas-hatalomátvétel. Teljesen mindegy, a kettő között nincsen sok különbség. Hatalomra kerülés – bármi áron, és leszámolás a nemzeti, konzervatív jobboldallal – egyszer s mindenkorra, bármilyen eszközzel.

Csakhogy van egy rossz hírünk Jakab Péternek és elvtársainak: velünk nem lesz olyan könnyű leszámolni. Ideiglenesen persze lehet, főleg, ha a hatalomra kerüléshez és a leszámoláshoz valamelyik aktuális birodalom is segédkezet nyújt és erőforrásokat bocsát rendelkezésre. Voltak erre példák korábban. De akárhányszor is nyomnak le bennünket a víz alá, mindig feljövünk a felszínre. Ha nem mi, akkor a gyerekeink és az unokáink.

Ahogyan Kövér László figyelmeztette az alkotmányos puccs előkészítésének tervét a parlamenttel és a nyilvánossággal megosztó, DK-s Arató Gergelyt: „Nehogy megint eljöjjön a 133 nap, mert 134. is lesz, arról biztosíthatom.”

Dévényi Istvánnak el kell döntenie, hogy mihez asszisztál: ahhoz, hogy újra eljöjjön az a 133 nap vagy ahhoz, hogy ennek bekövetkeztét elkerüljük. Mi, jobboldali, konzervatív magyarok azon dolgozunk, hogy ezt elkerüljük. De ha véletlenül nem sikerülne, biztos, hogy ott leszünk a 134. napon. Remélem, Dévényi Istvánnal együtt.

Felföldi Zoltán - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Életmód (1) Autómánia (61) Mondom a magamét (7571) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Mozi világ (440) Gazdaság (707) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2794) Egészség (50) Vetítő (30) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>