Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Fricz Tamás rendesen kiosztotta a Momentumos lánykát

Fricz Tamás rendesen kiosztotta a Momentumos lánykát

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Donáth Anna az EP-ben: Ennél már nincs lejjebb.

Egy korábbi bejegyzésemben arról írtam, hogy Donáth Anna, Cseh Katalin és a Momentum erkölcsileg hazaáruló üzemmódban működik akkor, amikor Járóka Lívia EP-alelnöki megválasztása ellen kampányolnak a saját képviselőcsoportjukban, a Renew Europe-ban.

A napokban megjelent egy interjú Donáth Annával a Magyar Narancsban, amiből számomra kiderült: itt nem pusztán a fentiekről van szó, hanem egy elképesztő gondolkodásmódról is.

Donáth ugyanis azt magyarázza, hogy az EP-képviselők csak azért szavazták meg végül Járóka Líviát, mert a többség, főként az új képviselők nem tudták, hogy Járóka a Fidesz tagja.

Pedig ő, illetve Cseh Katalin mindent megtettek, hogy ez kiderüljön! Azt mondja: „…arra hívtuk fel a frakciótársaink figyelmét, hogy Járóka Lívia nem pusztán EPP-s (néppárti – F. T.), hanem fideszes képviselő”. Ezért aztán így fordult a mellette ülőkhöz: „Nem tudjátok, hogy ő a Fidesz tagja?” Nem tudták. Cseh Katalinnal ezután kezdtük el a frakció delegációvezetőinek figyelmét felhívni arra, hogy van egy fideszes jelölt (! – F. T.) a listán.”

Ó, borzalom! Emberek, emberek! Veszély, veszély! Egy fideszes jelölt a listán! Nincs ennél szörnyűségesebb! Mi jöhet még ez után?!

És a slusszpoén Donáth interjújából: „Azt mondtuk nekik, hogy ha a saját választóik szemébe akarnak nézni, nem szavazhatják meg ezeket a jelölteket.”

Nem akarom nagyon bántani a tisztelt hölgyet, de mivel politikusnak állt, kénytelen elviselni a finom kritikámat…

Szóval azt hiszem, ez a fajta gondolkodásmód egyszerre végtelenül antidemokratikus, ugyanakkor brutálisan előítéletes és még naiv is.

Antidemokratikus, mert neki nem jelent semmit, hogy a fideszes képviselőkre a magyar választópolgárok nagy többsége szavazott.

Előítéletes és naiv: van egy embertípus, aki beleszületik egy családi-szellemi-politikai közegbe, s annak a toposzait nem hogy mérlegre tenné, de átgondolatlanul, ösztönösen még szélsőségesebbé teszi azokat; ilyen emberek például más összefüggésben a Lenin által emlegetett hasznos idióták, akik a kommunizmust még a bolsiknál is tökéletesebbnek tartották (miközben Leninék korántsem voltak ostobák, miként Kádár sem, pontosan felfogták a „dolog” sötét, kegyetlen oldalait is). Donáth láthatóan ilyen alkat: beleszületett a balliberális világképbe, s átgondolás nélkül azt radikalizálja tovább. S amíg egy rafinált ballib politikus azt azért tudja, hogy a Fidesz nem patás ördög – bár persze ezt hangoztatja a nyilvánosság előtt –, addig Donáth el is hiszi azt. És ez sok tekintetben még veszélyesebb is.

Donáth megfontolás nélkül elhiszi azt, hogy egész Európa szerint a Fidesz patás ördög, ezért csak ki kell mondani a bűvös szót, hogy ez a képviselő „fideszes”, és máris mindenki szörnyülködve nyomja meg a NEM gombot, hiszen maga a nagybetűs POKOL jelent meg az unióban a fideszes Járóka Lívia – és minden párttársa – személyében.

Donáth észre sem veszi, hogy az európai történelemben egyszer már volt ilyen, amikor tényleg működött egy szó kimondása. Az a szó az volt: zsidó. Történt is utána sok minden. Donáth „sárga csillagokat” osztogat, de fogalma sincs arról, hogy ezt teszi.

Bocsássunk meg neki, mert – társaival együtt – nem tudja, mit cselekszik?

Bud Spencer egyik filmjének címét használnám fel válaszként: Isten megbocsát – én nem.

Fricz Tamás -]]> www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Tereb (146) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2825) Tv fotel (65) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Történelem (18) Vetítő (30) Politika (1582) Életmód (1) Sport (729) Gazdaság (713) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7725) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Nézőpont (1) Heti lámpás (322) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>