Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
b56f16cbec934164725fbb88c436bab6.jpg

Tizenegy évig aludt Colleen Bell

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„Erőszakos szélsőségesség” – igen, ez volt. A kékruhások részéről és ez sem zavarta a demokratikus mintaállam diplomáciáját.

„Erőszakos szélsőségesség” – igen, ez volt. A kékruhások részéről és ez sem zavarta a demokratikus mintaállam diplomáciáját.

 

Egy uniós tagállam miniszterelnöke, Medgyessy Péter nagy példányszámú lapban nyilvánosságra hozta: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Majd pár nappal később az állami televízióban megerősítette a tényállítást.

Az USA hallgatott, mint nyuszi a fűben.

Szó nélkül tudomásul vette a mintaállam, hogy a baráti ország miniszterelnöke leleplező bejelentést tesz a koalíciós társpártról. Kormányon lévő párt szaglott tele korrupciós ügyekkel. Ezt maga a miniszterelnök volt kénytelen nyilvánosságra hozni.

Kormányszinten fortyogott a korrupció.

Akkor meg sem nyikkant a mintaállam követe, nem mondta, hogy „A magyarországi korrupció nagyon komoly aggodalomra ad okot.” Akkor nem beszélt „rendszerszintű korrupcióról”, pedig ha kormánypárt van tele korrupciós ügyekkel, akkor ez rendszerszintű korrupció.

Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.

Ezt a mondatot az az állami vezető fogalmazta meg, akinek ott hevernek asztalán a rendőrségi, titkosszolgálati belső jelentések. Aki magához rendelheti a parancsnokokat – hangbiztosított szobában -, és kikérdezheti őket: mit tudnak az SZDSZ korrupciós ügyeiről.

Medgyessy név szerint tudta, kik korruptak.

E nevek viselői is tudták, hogy Medgyessy tudja; azt is, hogy ők tudják, hogy ő tudja, hogy tudják. Ezért napokon belül megpuccsolták. Egy bukott miniszterelnök már mondhat, amit akar, bukott politikus nem hiteles.

De azért adtak neki egy utazó nagyköveti posztot.

És milyen bölcs lett volna Colleen Bell elődje, ha akkor így fogalmaz: a korrupció „termékeny talajt hoz létre a polgári nyugtalanság, a kormányzattal szembeni ellenállás, sőt még az erőszakos szélsőségesség számára is."

Próféta szólt volna belőle.

Mert két évvel később lelepleződött az MSZP-SZDSZ hazugságpolitikája, bevallották, hogy végighazudtak másfél-két évet, tudták, hogy amit mondanak az nem igaz. És megkezdődött a társadalmi demonstráció, amelyet csak vérbe fojtással lehetett megszüntetni.

Rendőrségi terrorral.

A napokban kapott dorgálást egy generális a kilenc évvel ezelőtti viperázás nyomán. Többen maradandó sebesülést szenvedtek a fejmagasságban kilőtt gumitöltény miatt. A kilövetők ma a migránsok testi épségéért aggódnak, és megtapsolják Colleen Bell ripacskodását.

„Erőszakos szélsőségesség” – igen, ez volt.

A kékruhások részéről és ez sem zavarta a demokratikus mintaállam diplomáciáját. Alapvető emberi jogaikat gyakorolni akaró európai uniós polgárokba lőtt bele gumitölténnyel fejmagaságban, rohant bele lovas rendőrrel az állami terror.

Most a sajtót is védelmezik.

„Azzal sem értett egyet, hogy magánszemélyek arra használták a rendkívül alacsony törvényi küszöböket, hogy polgári és büntető pereket indítottak rágalmazási és becsületsértési ügyekben. Ez szerinte nagy anyagi károkat tud okozni a kormánykritikus sajtótermékeknek.”

Ezt miért nem észlelték a Medgyessy-kormány idején?

Ma még nem tudjuk: erkölcstelen vagy „csak” hóbortos – esetleg mindkettő – az a politikusi grémium, amelyik fényes napsütésben, mindenki által jól láthatóan alkalmazza ködös céljaira a kettős mércét.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (713) Heti lámpás (322) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Vetítő (30) Életmód (1) Mondom a magamét (7708) Jobbegyenes (2823) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Belföld (11) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Történelem (18) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Tereb (146) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>