Ma 2024 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
Mátyás király vagy gender-panda

Mátyás király vagy gender-panda

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
„Díszmagyarban menetelő mini-Orbánokat akarnak nevelni!”

– hördült fel a liberális elit, miután kiderült, az óvodákban nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a nemzeti értékeink, hagyományaink megőrzésére. A Mátyás király mese vagy a népdal veri ki a biztosítékot? Esetleg legyen nálunk is úgy, mint Berlinben, ahol „Murat hercegnőset játszik, Alexnek két anyja van, és Sophie-t most Bennek hívják”?

Kezdjük azzal, amit a liberális oldalon a legtöbbre becsülnek: a pénzzel.Jövőre a kormány 4,5 milliárddal több támogatást biztosít az óvodák fenntartóinak. Azaz egy gyerekre az idei 80 700 forint helyett 2019-ben 97 400 forint jut.

Ha erre bárki azt mondja, ez kevés – igaza van. Mert igen, a jövőnkre többet és mindig többet kell költeni. Fel kell újítani és bővíteni az óvodákat, jobban meg kell becsülni a nevelőket – erkölcsileg, pénzügyileg egyaránt. A képzésüket is javítani kell. A mostani 4,5 milliárdos plusz támogatás zöme erre megy.

Ötszázmillió meg arra, hogy a lurkó „megismerje szűkebb és tágabb környezetét, amely a nemzeti identitástudat, a keresztény kulturális értékek, a hazaszeretet, a szülőföldhöz és családhoz való kötődés alapja”.

Na, ez a mondat verte ki a liberálisoknál a biztosítékot. Hazaszeretet, keresztény kultúra, szülőföld és család – olyan, mint ördögnek a tömjénfüst.

„Orbán Jugend, agymosás óvodásoknak, a kultúrharc elérte a legkisebbeket” – ilyen, és hasonló című írások, posztok jelentek meg. A Klub Rádió egyik műsorvezetője pedig tegnap már azt vizionálta, hogy az új tanterv szellemében asszony- és gyerekverést oktatnak majd a kicsiknek. Aki pedig híven modellezi egy migráns-gyerek megalázását, piros pontot is kap.

Értem én, hogy szapulni kell mindent, amit a kormány tesz, de ez most tényleg komoly? A magyar népmesék, versek és mondókák, hagyományőrző népi játékok, dalok jobb megismerése agymosás?

Kultúrharc, hogy minden óvoda ingyen kap egy Magyar Népmesék ajándékcsomagot?

Vagy azt gondolják, hogy a mesékben a legkisebb királyfi Szijjártó Péterre fog hasonlítani? És Gyurcsány lesz a Kapanyányi Monyók?

Orbán Viktor a legendás Mátyásnak maszkírozva győzi le a burkus „Juncker” császárt? A csillagszemű juhász pedig narancsszínű kontaktlencsét kap a históriában?

Ez ideológiai átnevelés lenne?

Avagy a „magyarság történelmét feldolgozó mondavilág elemei” helyett az Európai Unió alapokmányát kellene oktatni?

A család fogalmát meg végképp új megközelítésben kellene megismertetni az óvodásokkal – hadd kérdezze meg otthon, miért nincs neki két apukája?

Ahogy a minap Berlinben, ahol a szocdem vezetésű önkormányzat azt „javasolta” az óvodai nevelőknek, hogy „körültekintőbben járjanak el a kisgyermekek szexuális sokféleségének ügyében”.

Ehhez kaptak már egy nevelési „tanácsokat” tartalmazó füzetecskét is, a következő sokatmondó címmel: „Murat hercegnőset játszik, Alexnek két anyja van, és Sophie-t most Bennek hívják”.

Vagy kövessük a skandináv modellt, az arra őshonos gender-panda kalandjainak romkocsmai közegbe való átültetésével? Netán brit példára LMBTQ-celebek tartsanak világnézeti oktatást az óvodásoknak?

Hát, tudják mit… Valahogy én hasznosabbnak tartom azt a mesét, ahol Murat szultán, és nem hercegnő. És a történetben Hunyadi hazát véd, és nem a migráció vérfrissítő hatásait mutatja be plüssjátékokkal az óvodásoknak.

S – kövezzenek meg – még azt sem tartom földtől elrugaszkodottnak, ha a kicsik anyanyelvünk klasszikus kifejezéseivel is megismerkednek, nem debil „hülyének nézlek” rajzfilmekkel nőnek fel. Tudják: szókincs, intellektus, szép beszéd…

Vannak értékeink. Őrizzük és tanítsuk meg őket.

fotó: youtube.com

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Sport (729) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Heti lámpás (333) Életmód (1) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Belföld (11) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7893) Flag gondolja (37) Gazdaság (718) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2861) Mozi világ (440) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>