Ma 2024 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
Postaládákhoz hasonlította a nikábot hordó nőket a volt brit külügyminiszter

Postaládákhoz hasonlította a nikábot hordó nőket a volt brit külügyminiszter

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Hihetetlen történet!

Postaládákhoz és bankrablókhoz hasonlította Boris Johnson volt brit külügyminiszter a nikábot és burkát viselő muzulmán nőket. Lett is belőle nagy felháborodás.

A hírhedten szabadszájú exkülügyminiszter, Boris Johnson egy, a The Telegraph című brit konzervatív napilapban megjelentetett ]]>publicisztikában ]]>kommentálta a dán burkatilalmat előíró törvényeket. Írásában többek között kitért arra, hogy nem tartja jó ötletnek a teljes tilalmat, azonban hangsúlyozta, hogy bizonyos helyszíneken – mint például az egyetemeken vagy az iskolákban – szükség van az efféle korlátozásokra. Majd a nikábot viselő nők kapcsán megjegyezte,

szerintem eleve nevetséges, hogy bizonyos emberek úgy néznek ki, mint a postaládák."

Ezt követően a burkát hordó nőkre is kitért. Azzal példálózott, hogy ha egy diáklány úgy érkezne az iskolába vagy egy egyetemi szemináriumra, mint egy bankrabló, akkor is hasonló lenne a helyzet: azok, akik az ilyen döntések felett rendelkezhetnek, jogosan kérhetnék ezen kiegészítőknek a levételét.

Johnson kommentárja természetesen nem maradt kritika és visszhang nélkül, jobbról és balról is nekiestek, egyesek azonnal iszlamofóbiát kiáltottak. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, Johnson a múltban is élt hasonló kaliberű megszólásokkal, ám komoly diplomáciai gondok sohasem adódtak belőlük. Íme egy rövid válogatás ezekből:

  • Vlagyimir Putyinról: "egy kicsit úgy néz ki, mint Dobby, a házimanó."
  • Hillary Clintonról: "a festett szőke hajával, a csücsörítő szájával és a kék szemeivel úgy néz ki, mint egy szadista ápolónő, aki egy elmegyógyintézetben dolgozik."
  • Barack Obamáról: "talán azért nem kedveli Nagy-Britanniát, mert a családi öröksége Kenyából ered." 
  • A színes bőrű gyerekekről egy rendezvény kapcsán: "biztosan tetszeni fog majd őfelségének a zászlólengető, görögdinnye zabáló néger gyerekek mosolyának látványa."
  • A kínai térhódításról: "nincs mitől tartanunk, nem kell majd a csecsemőinket mandarin nyelven tanítanunk. Kulturálisan amúgy is nullák." 
  • Az Európai Unióról: "Hitler és Napóleon is megpróbálta azt, amit ma az EU, csupán más eszközökkel."
  • Erdoganról írt gúnyos versében: "egy bizonyos ankarai férfi hatalmas kecskebaszóként híresült el."

Sümeghi Lóránt - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Tereb (146) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Autómánia (61) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Életmód (1) Heti lámpás (333) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Politika (1582) Gazdaság (718) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mondom a magamét (7893) Történelem (18) Kultúra (9) Flag gondolja (37) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2861)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>