Ma 2021 október 23. Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.
Szakértők előkészítenék a külföldi magyar állami tulajdon lefoglalását

Szakértők előkészítenék a külföldi magyar állami tulajdon lefoglalását

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
Az EU akkorát fog rúgni Magyarországba, amilyenre az Unió történetében nem volt példa.

Ha hinni lehet az amerikai neokonzervatív vonalat hűen követő német ]]>Die Welt napilapnak]]>, az EU akkorát fog rúgni Magyarországba, amilyenre az Unió történetében nem volt példa.

E lap tegnap 13:50-kor tette közszemlére azt a cikkét, amely arról ad hírt, hogy szakértők olyan intézkedést készítenek elő,

 

amivel Magyarországot igen fájdalmasan tudják megbüntetni,

amiért a magyar kormány nem hajlandó az Európa Bíróság döntését elfogadni a menekültek elosztására.

Ez lenne az első ilyen büntetés az EU történelmében, teszi hozzá a cikk.

Az eddig nem használt eszköz az lenne, hogy

a magyar állam külföldön lévő ingatlanjait zár alá vennék.

Olyan ingatlanokat és épületeket vennének zár alá és adnának el, amelyek a magyar állam tulajdonai, de külföldön vannak, nyilatkozta Stefan Lorenzmeier Európa-jogi szakértő. Szerinte „jogilag egy ilyen intézkedés megengedhető lenne, ha Magyarország továbbra is elutasítja, hogy az Európa Bíróság döntését elismerje.”

Az igen rövid beszámoló arról nem szól, hogy milyen jogi alapra helyeznék ezt a páratlan fenyegető lépést.

A vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung még az előbbinél is tömörebb híradásban tudósít egy ezzel éppen ellenkező irányú figyelmeztetésről, amelynek gazdája Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter. A cikk összefoglalója:

„Európában a menekültek elosztása még mindig nem működik. Magyarország és Szlovákia nyakasan megtagadják, hogy a megállapodás szerinti szabályt alkalmazzák.”

Ennek ellenére a pénzügyminiszter „türelemre” int.

A cikk első mondata arról szól, hogy Schäuble „elutasítja a Magyarország elleni szankciókat”. Hozzátette:

„Okos lenne, ha rögtön nem a nagy bunkósbotot lengetnénk”.

Ezt a pénzügyminiszter a Passauer Neue Presse regionális napilapnak nyilatkozta. A pénzügyi segély megkurtítására vonatkozó követelésekre reagálva kifejtette: „Az egyes országokkal folytatott nehéz vitafolyamatokat segíteni és nem megnehezíteni kell”.

Most pedig egy figyelmeztetés: míg a Magyar Időkben az olvasók az ismertetett külföldi forrásokat hamisítás nélkül olvashatják, ez a „másik oldalról” egyáltalában nem mondható el.

Mint a 444.hu-ról, amely a pápánál is pápább akar lenni,

ha például a nyilvánosság orosz ellenes ráhangolásáról, háborús hisztériakeltésről van szó, amelynek a bűnöse természetesen mindig Putyin, a világot mozgató zöld gyíkember.


Nem elég az, hogy ez a portál a neokonzervatív hazugsággyárnak megfelelően sorozatban tényként állította be a több mint százezres létszámúnak vizionált, de valójában tegnap 12 ezer katonával kezdődött Zapad 2017 orosz-belarusz hadgyakorlatot, amely szerény védelmi reagálás a NATO-nak Oroszország keleti határain folyamatosan zajló kardcsörtetéseire (NATO-bővítések, csapatmozgások, csapaterősítések, hadgyakorlatok, katonai támaszpontok, „rakétavédelmi” ütegek telepítése, stb.),

de arcátlanul meghamisítja még a neokonzervatívok háborús uszítása céljából kiadott nyugati média hazugságokat is, azokra jó pár lapáttal rátéve.

 

Így e portál ezzel a címmel vezette ]]>félre]]> nem kis számú olvasótáborát: „Svédország egy nagy hadgyakorlattal válaszolt az orosz hadgyakorlatra”.

Ezzel szemben a tény, ha már e portál szerint időben ilyen gyorsan lehet reagálni egy hadgyakorlatra hadgyakorlattal: az Aurora 17 nevű, 20 ezer svéd és NATO-katonát megmozgató hadgyakorlat hétfőn kezdődött, míg a Zapad csütörtökön, vagyis a címnek így kellett volna hangzania: „Oroszország egy kisebb hadgyakorlattal válaszolt a svéd hadgyakorlatra”.

Lovas István - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Sport (729) Kultúra (6) Mozi világ (440) Életmód (1) Jobbegyenes (2133) Tereb (138) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Gazdaság (662) Irodalmi kávéház (506) Nagyvilág (1463) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Mondom a magamét (5652) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Politika (1578) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>