Ma 2023 február 03. Balázs napja van. Holnap Ráhel, Csenge napja lesz.
Média Stasi

Média Stasi

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A német média Európa szégyene. Ne szépítsük: el akarták hallgatni, hogy szilveszterkor Németország több városában migránsok randalíroztak, nőket támadtak meg, raboltak ki.

Nem tudjuk, mit ír ilyen esetekre az etikai kódexük, de ezek szerint a saját állampolgáraik ellen elkövetett bűncselekményről való tudósításoknál fontosabb megvédeni a migránsokról kialakított pozitív képet.

Az eddigi nyomor és háború elől menekülő családok naiv ábrázolásába rendesen belerondított volna, ha mondjuk szilveszterkor élőben kapcsolják Köln főterét. A német újságírók belső lelki píszíjüknek köszönhetően ilyenkor hallgatnak. Pedig talán sosem éltek cenzúrában, a csengőfrászos, fekete autós NDK-ban. Liberális elveikből és az önellentmondó jogvédő maszlagaikból azonban mégis sikerült létrehozniuk egy Média Stasit, amely a véleménydiktatúra felett őrködik. Ennek az eredménye, hogy a német sajtó vaknak tetteti magát, ha a kedvenc bevándorlóik német lányokat erőszakolnak meg.

Pedig ha nem találták volna politikailag inkorrektnek az úgynevezett libidókérdés megtárgyalását, már jó előre jelezhették volna azt a kriminológusok által megjósolt jelenséget, hogy a nagyszámú fiatal, ereje teljében lévő, nemzőképes férfi migránsnak a szexuális önmegtartóztatás csak rövid ideig opció. Az újságírók mégis inkább a toleranciát kérték számon a németeken, és rasszista riogatásnak tartottak minden ellenvéleményt.

Most azonban nemcsak az újságírók lapulnak, hanem a nagy médiatámogatottságot élvező, korábban minden szexista viccen felháborodó feministák, jogvédők is. Lelepleződött a nagy emancipációs harc, és hiába az is, hogy a kancellár nőnemű. Ha a migráns erőszakol, akkor biztosan a nők voltak a hibásak kihívó viselkedésükkel és öltözködésükkel! Ebbe az őrületbe illik bele a kölni polgármester asszony iránymutatása is, amely szerint a farsangi karneválon a nőknek „kartávolságot” kell tartaniuk a férfiaktól. És az eszement ötletre a német sajtó persze nem meri leírni, hogy akkor jelmezbálozzon a polgármester asszony a több száz fős kanos galerival.

Ez is mutatja, hogy a migránsokkal cinkos állam nem szándékozik megvédeni állampolgárait a rájuk támadó bandáktól, hanem az ő normáikhoz igazodik. A média pedig nem hívja fel a figyelmet a tarthatatlan helyzetre. A ZDF köztévé vezetője utóbb bocsánatot kért ugyan a mulasztásért a Facebookon. Szánalmas közleményében „hibáról” ír, és azzal magyarázza a megkésett tudósítást, hogy óvatosan akartak eljárni, és „kiegészítő interjúkat” akartak készíteni a témában. Ez a fajta „alaposság” és „körültekintés” persze korábban nem jellemezte a német sajtót.

A migránsáradatot sikerült úgy jellemezniük, mint barátságos, piknikező közel-keleti családokat, akikre Németországnak nagy szüksége van. Azokat az országokat pedig, amelyek a betelepítési kvóta ellen voltak, egyszerűen rasszistának minősítették. A ZDF tudósítója szeptemberben például arról számolt be Budapestről, hogy Magyarország megsérti az uniós jogot, mert nem engedi fel szegény migránsokat a Bécsbe tartó vonatokra. A német sajtó egy része szerint pedig Magyarország állatként bánt a menekültekkel.

Persze jól emlékszünk arra is, hogy a migránsok erőszakoskodásairól most hallgató sajtómunkások korábban újságírói kötelességüknek tekintették, hogy még a közszolgálati gyerekcsatornán is a hitleri gonoszságú Orbán Viktor diktatúrájáról vetítsenek rajzfilmet, és azt sulykolják, hogy Magyarország „lebontja a jogállamot”, „felszámolja a sajtószabadságot”, „megfélemlíti a cigányokat és a zsidókat”, meg kell óvni tőle Európát. Most, amikor nem a kontinenst, csupán saját lakosaikat kellett volna megvédeniük a csőcseléktől, csődöt mondtak. Nem ezért az egy esetért, hanem az egész német sajtó működéséért kellene bocsánatot kérniük.

]]>www.magyaridok.hu]]> - Szikszai Péter

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (516) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6589) Belföld (8) Szépségápolás (15) Politika (1581) Sport (729) Autómánia (61) Nagyvilág (1305) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2538) Vetítő (30) Gazdaság (675) Mozi világ (440) Tereb (142) Heti lámpás (260)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>