Ma 2021 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
9a144656efef5c60a632233e83b25406.jpg

Lovas István: Példátlan eset az Európai Parlamentben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Úgy érzem, a nyilvánosságnak tudnia kell egy újabb, az Európai Unióban rutinszerűen használt kettős mérce eddig talán párját ritkító példájáról.

A strasbourgi Európai Emberjogi Bíróság egyhangú határozata szerint Karácsony Gergely, Szél Bernadette, Osztolykán Ágnes, Szabó Rebekka LMP-s és Együtt-PM-es parlamenti képviselőknek sérültek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogai, mert a magyar Országgyűlés elnöke pénzbüntetésre ítélte őket, amiért e képviselők egyebek között megafonba üvöltöttek, molinókat emeltek a magasba és más módon zavarták a törvényhozás ülését.

A napokban született döntés, hogy engem azért tiltottak ki az EP épületéből, mert az Európai Parlament liberális frakciója alelnökének, Sophie in ’t Veldnek („magyarügyi” szakértőnek) egy ajándék átadását ígértem meg azzal, hogy azt televízióban is látható lesz.
E pártnak Konrád György nagy barátja, Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök az elnöke.
Az alábbiakban fordításomban mellékelem az Európai Parlament helyettes főtitkárának, Francesca R. Rattinak a döntésről nekem küldött levelét, valamint az erre adott válaszomat.
Ma az ügyben a Nemzetközi Újságíró Szövetséghez fordultam.
Mellékelem még azt a tudósítást, amely Veld kutyauszítási fenyegetéséről szól.
(Facebook, 2014-09-22)

* * *

Az Európai Parlament helyettes főtitkára angol nyelven írt levelének fordítása.

Lovas István úrnak
#201029
2014. szeptember 17
Kedves Lovas Úr!
Felhívták a figyelmem arra, hogy az elmúlt két évben esetenként nem a megfelelő módon viselkedett Sophie in ’t Veld európai parlamenti képviselővel, és nemrégiben kinyilvánította neki azt a kívánságát, hogy „átadjon (neki) a palesztin gyermekek vérét jelképező vörös folyadékkal tele vödröt”.
Noha nem részletezte, miként kívánja ezt átadni in ’t Veld asszonynak azon kívül, hogy az tévéadásba kerül, azt hiszem, hogy az ilyen tevékenység nem felel meg sem az európai intézményekhez akkreditált újságírók normáinak, sem bárkinek a parlament területén.
Bejelentését illetően, hogy már nem a Magyar Nemzet tudósítója, tudomásom szerint az EU intézményközi akkreditációs bizottsága már felvette önnel a kapcsolatot jelenlegi helyzete tisztázására.
Annak érdekében, hogy tervezett tevékenysége a parlament, tagjai, személyzete és az intézményen belül tartózkodó más személyek tevékenységét illetéktelenül ne zavarhassa, vagy azokra nézve ne jelentsen biztonsági fenyegetést, a számomra delegált jogköröm alapján úgy döntöttem, hogy ön leghamarabb 2015. március 15-ig nem léphet az Európai Parlament területére.
Bízom benne, hogy ezen lépések világossá teszik azt, hogy a parlament tagjainak szabadon kell tudni gyakorolniuk demokratikus felhatalmazásukat anélkül, hogy félniük kellene azért, mert állásfoglalásukkal kapcsolatban célponttá válnak vagy zaklatják őket.
E döntés ellen az Európai Parlament kvesztorainál (SecrQuest@ep.europa.eu) fellebbezhet a fentebb feltüntetett keltezéstől számított 10 munkanapon belül.
Tisztelettel,
Francesca R. RATTI
(sajátkezű aláírás)

* * *
Szeptember 19-én kelt válaszom Francesca R. Rattinak
(Fordítás)

Kedves Francesca,
Tisztességes és méltányos demokráciában senki nem vádolható anélkül, hogy meg ne hallgatnák őt is.
In ’t Veld asszony megrögzött hazudozó.
Nem én voltam, aki azzal fenyegette meg, hogy ráuszítja a kutyákat.
Amikor beszélni akartam vele az Európai Parlament épületében, kopogtam ajtaján. Mivel nem kaptam választ, két közeli szobában érdeklődtem, hogy ő vagy bármely asszisztense jelen van-e. Azt mondták, hogy az egyik valahol a folyosón van. Visszamentem ismét szobájához, kopogtattam az ajtón és azt gondolva, hogy asszisztense a kettős iroda távolabbikában lehet, benyitottam és névjegykártyámat az ajtó melletti íróasztalra téve egy másodpercnél is rövidebb időn belül távoztam.
In ’t Veld asszony a mostanihoz hasonló, pszichikailag terhelt módon védekezett annál a sajtószervezetnél, amelynél panaszt emeltem a kutyauszítási incidens miatt.
Most azért panaszkodik, mert át akartam adni számára – mások kérését teljesítve – a Gázai övezetben lemészárolt palesztin gyerekek vérét jelképező, vörös folyadékkal teli vödröt. Az sem tetszik neki, hogy az aktus, mint ígértem, televíziós adásba kerülne.
Ami azt a döntést illeti, hogy nem léphetek az Európai Parlament területére 2015. március 15-éig, sértően rövid kitiltási időnek találom és szeretném tudni, hogy fellebbezhetek-e ellene. Azt szeretném, ha a kitiltás örök időre szólna.
Ennek az az oka, hogy nem akarok belépni gyáva szolgákkal teli épületbe, akik Oroszország elleni szankciókat után epedeznek, de a világ minden kincséért se hangoztatnának hasonló fenyegetést – nem is szólva a tettekről, netán az EU-Izrael társulási szerződés megszüntetésének vagy korlátozásának kilátásba helyezésével –, ha Izrael további emberirtást, háborús bűnt vagy az emberi(es)ség (angolul: crime against humanity) elleni bűntetteket hajt végre, vagy pedig teljesen kiüríti a megszállt palesztin területeket őslakosaitól.
A vödörátadás továbbra is programpont marad. Sőt, azt kiterjesztem Verhofstadt úrra is. De erre az EU épületein kívül kerül sor, és természetesen széles körben láthatják majd azt a tévénézők.
Ami önt illeti, örömmel hívom meg erre az alkalomra úgy, hogy azt követően egy pohár vörös folyadékot adok át önnek, mint olyan személynek, akik azon oldalán áll, akik szánalmas hallgatásukkal bátorítják a tömeggyilkosokat fajuk milyensége miatt.
Szívélyes üdvözlettel,
Lovas István

* * *
Emlékeztetőül: A Magyar Nemzet 2011. március 12-i számában megjelent cikk arról, hogy a liberális képviselőnő újságírói kérdések miatt kutyákat akart a lap brüsszeli tudósítójára, Lovas Istvánra uszítani.

KUTYÁKKAL FENYEGETTE TUDÓSÍTÓNKAT SOPHIE IN ’T VELD LIBERÁLIS EP-KÉPVISELŐ

Lovas István
Brüsszel

Sophie in ’t Veld, az Európai Parlamentben (EP) a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselője, az EP állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottságának („LIBE”) holland alelnöke címéről a Magyar Nemzet tudósítójának küldött tegnapi e-mailben „És akkor még egészen diplomatikus vagyok” tárgymegjelöléssel azt volt olvasható hollandul, csupa nagybetűvel írva, hogy „ha továbbra is hívogatja az asszisztenseket, magára uszítom a kutyákat!!!”

A fenyegetés előzménye az volt, hogy miután in ’t Veld a magyar médiatörvényről folyó strasbourgi vitában Sztálin rémképével riogatott és azt követően, hogy később a magyar elnökséget azzal támadta, a magyar rendőrség a forgalom zavarására hivatkozva nem engedélyezte a homoszexuálisok felvonulását a parlament épületéhez a megadott útvonalon, lapunk február 17-én azzal a kérdéssel fordult in ’t Veld-hez, hogy miért hallgatott ő és liberális frakciója többi tagja akkor, amikor az előző kormányok nyolc évében a rendőrség akkor ugyancsak a forgalomra hivatkozva nem engedélyezett számos tüntetést és két esetben az Országgyűlés előttre bejelentett tüntetés megtartását nem vette tudomásul.

Válasz híján az önök tudósítója telefonon beszélt in ’t Veld-del, aki roppant nagy leterheltségére hivatkozva későbbi válaszadást ígért.

Február 23-án a képviselő lapunktól azt a pótkérdést kapta, hogy ha a magyar médiatörvény vitájában Magyarországon a „sztálini retusálás” korszakát emlegette, nem zavarja-e, hogy az Európai Bizottság sajtószolgálata egy egy nappal korábbi sajtókonferencia videómegjelenítéséről kiretusált egy, az Európai Unió számára kínos jelenetet.


Miután erre a kérdésre sem érkezett válasz, lapunk február 28-án további kérdéseket tett fel, majd több alkalommal is telefonon érdeklődött a sajtó- és szólásszabadságot máskor a szívén viselő képviselő irodájában, hogy mikorra várható válasza.

Ezt követően tegnap érkezett a képviselő levele, amelyben rosszallását fejezi ki a „zaklatás” miatt. A levelet előzte meg a fentebb idézett üzenet, amely a kutyáknak a tudósítóra eresztését helyezte kilátásba.

Egy fordított esetért – ha újságíró fenyegetne meg így képviselőt – az Európai Unióhoz akkreditált tudósítónak bevonnák belépő engedelyét.

Tegnap délután az önök tudósítója látogatást tett a képviselő irodahelységeiben, de azokban nyoma sem volt a nagy munkának, ugyanis a gépek bekapcsolva voltak, de senki sem tartózkodott az irodákban. 15 perces várakozás után az önök tudósítója névjegykártyáját a szobában hagyva azt írta rá: „Kár, hogy a kutyák nincsenek itt, mert szeretem a kutyahúst”.
Lapunk természetesen az ügyet nem tekinti lezártnak.

Forrás: Lovas István - Facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Nagyvilág (1454) Kultúra (6) Heti lámpás (254) Jobbegyenes (2004) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Egészség (50) Életmód (1) Vetítő (37) Irodalmi kávéház (505) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Mondom a magamét (5221) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1578) Mozaik (83) Sport (729) Gazdaság (657) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>