Ma 2021 május 12. Pongrác napja van. Holnap Szervác, Imola napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Felfordult a világ: megijedt az EU

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vigyázat, nem tapasztalati tény, hanem összeesküvés-elmélet!

Eddig arról szólt a fáma, hogy Donald Trump milyen szörnyű amerikai elnök, amiért békét akar Oroszországgal háború, háborús feszültségek, csapatfelvonultatások és szankciók helyett. Most, hogy az amerikai elnök egyre inkább távolodik eredeti kijelentéseitől és szinte már túllép az amerikai hadiipari komplexum, a neokonok, a fősodratú média és az őket kiszolgáló John „Orbán neofasiszta diktátor” McCain-féle Moszkva-ellenes igyekezeteken, hirtelen Brüsszel ijedt meg.

E fordulat okozta első transzatlanti súrlódásáról ír az ]]>euobserver.com]]>, amely ezzel a mondattal indítja beszámolóját: „Az EU-nak nem akaródzik újabb szankciókat bevezetni Oroszország ellen Szíria és az amerikai választásokba történt (bizonyítatlan) beavatkozása miatt, tartva annak negatív visszahatásaitól, mondta egy vezető diplomata”.

David O’Sullivan, az EU washingtoni nagykövete kedden az amerikai szenátusban lefolytatott meghallgatáson azt mondta, hogy nehéz lenne csatlakozni az Egyesült Államoknak azon terveihez, hogy blokkolják a beruházásokat az orosz olaj- és földgáz szektorba. „Több tagállamunk igen jelentősen függ az Oroszországból származó importtól és ezért igen fontos lenne, hogy a helyzetet ne borítsuk fel”, idézte őt a Reuters brit hírügynökség. „Az EU és az Egyesült Államok már szankciókat léptetett érvénybe Oroszország ellen, amiért az lerohanta (micsoda?) Ukrajnát”. A szankciók közé tartozik a hitelek korlátozása orosz energiacégeknek és a high-tech eladások.

A legújabb, „orosz ellenségesség elleni törvény” azonban minden, az orosz olaj- és földgáz szektornak szánt 20 milliónál nagyobb összegű befektetést meg akar torpedózni, beleértve az orosz-német Északi Áramlat 2 földgázvezetéket. A törvény vagyonbefagyasztást és vízumtilalmat is tartalmaz, valamint egy olyan „taskforce” létrehozását, amely leállítaná azon „politikai pártok, agytrösztök és civil szervezetek „titkos orosz finanszírozását”, amelyek „bizalmatlanságot szítanak” a demokratikus intézményekben, idegengyűlölő és illiberális nézeteket mozdítanak elő.” Zárójelben: tekintettel arra, hogy a totális egyöntetűséggel szóló, néhány kézben összpontosult nyugati média a budapesti nagykörút beintésére (vigyázat, nem tapasztalati tény, hanem összeesküvés-elmélet!) a magyar kormányfőt tekinti illiberális nézetek helycsinálójának és Putyin „pincsikutyájának”, a javasolt amerikai törvényt nyugodtan „anti-Hungarian act”-nek is elnevezhetnénk, ha a másik oldal CEU-törvénynek nevezi a magyar felsőoktatási törvénymódosítást.

A szenátusi meghallgatáson megjelent Kurt Volker, a NATO volt amerikai nagykövete elmondta, hogy Oroszország mindenfajta, így a migráns ügyet is „Európa gyengítésére” akarja felhasználni.

(A rendkívül illiberális, intoleráns, gettóista, stb. Egyesült Államokban a törvényhozási megjelenés elvárt. De ha az elvárásnak megfelelően valaki nem jelenik meg, akkor az a házszabály XXVI. cikkelye 1. bekezdése értelmében kötelezhető megjelenésre. Még akkor is, ha a helyi SZDSZ Demszkyje. Szemben a hazai korlátlan liberális gyakorlattal.)

Lovas István -]]> www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (255) Szépségápolás (15) Sport (729) Nagyvilág (1454) Tv fotel (65) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Történelem (14) Egészség (50) Életmód (1) Gazdaság (657) Mozaik (83) Mondom a magamét (5288) Politika (1578) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (505) Autómánia (61) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2023) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>