Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
8d8cea23dd302b7aaab423d9596211eb.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 7.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

November 16-án „Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását áttörjem egyes témákban.

Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen nálunk, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez. Most kivételt teszek. Nem vártam két napot. Csak egyet.

Mélenchon francia pártvezér Merkelnek: „Fogd be a pofádat!”

Angela Merkel, volt egyetemi agitpropos KISZ vezér, jelenlegi német kancellár, a Die Welt című német neokon-barát lap vasárnapi kiadásában, a Welt am Sonntag-ban megjelent interjújában bírálta a párizsi és a római kormány politikáját, reformjaikat elégtelennek minősítve. Párizst főleg azért kritizálta, mert a költségvetési hiányt nem eléggé nyirbálta meg, Rómát azért, mert magas az adóssága.

Mindkét kormány tisztségviselői már a megjelenés napján, azaz december 7-én visszautasították Merkel bírálatát.

Sandro Gozi, az uniós ügyekért illetékes olasz helyettes államtitkár azt mondta, hogy Merkel asszony jobban tenné, ha a saját országa hiányosságaira összpontosítaná figyelmét. Gozi ezek közül fel is sorolt néhányat. Az olaszul olvasók ezen a linken találhatják meg a csörtét: ]]>http://www.corriere.it/…/merkel-insufficienti-riforme-fatte…]]>

Michel Sapin francia pénzügyminiszter arra emlékeztette Merkelt, hogy Franciaország nem ő érte, hanem saját érdekében vezet be reformokat. Hozzátette: Németországnak is megvannak a problémái, mint a széteső utak és az alacsony gyerekszületési arány.

A bomba azonban tegnap a hivatalos reagálások utáni órákban robbant. A vezető francia lap, a Le Monde portálja már tegnap 16 óra 53 perckor jelentette azt, hogy Jean-Luc Mélenchon francia baloldali pártvezető twitter-üzenetben válaszolt a Merkel-interjúra. Azt mondta: „Pofa be, Merkel asszony! Franciaország szabad. Foglalkozzon saját szegényeivel és romhalmazaival”.
Aki ellenőrizni kívánja, a forrás itt található: ]]>http://www.lemonde.fr/…/la-france-ne-fait-pas-de-reformes-p…]]>

Az MTI Párizsban, Rómában és Berlinben is tudósítót tart az adófizetők pénzén.
Azt tudjuk, hogy az MTI tudósítók nagy része milyen érzelmű. Tudjuk, hogy imádják Merkelt, és nagyon nem szeretik, ha nálunk elterjed, miként kell bánni egy másik ország belügyeibe belebeszélő államfővel. De az MTI vezérigazgatóját a 2010-es választások óta mintha már nem Vince Mátyásnak hívnák.

Azt a kérdést már nem is tesszük fel, hogy a Soros és hasonló támogatású internetes portálok miért nem „bukkantak” rá e hírre.

Aki pedig azt kérdezi, hogy a jobboldali sajtóorgánumok miért nem figyelik, mit írnak arrafelé, arra azért nem adok rá választ, mert udvarias vagyok.

Forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Sport (729) Tereb (146) Gazdaság (704) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2786) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Történelem (18) Életmód (1) Heti lámpás (312) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7536) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>