Ma 2020 október 31. Farkas napja van. Holnap Marianna napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 47. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Parlament két sofőrje Iszlám Állam-közeli; Erdogan térdre kényszerítette a „független” német közmédiát (DAILY MAIL), stb.

]]>EUOBSERVER]]>

Kiderült, hogy Miguel Arias Canete, az EU spanyol klíma- és energiabiztosa is érintett a „Panama dokumentumok” szivárogatás ügyében. A panamai Mossack Fonseca ügyvédi iroda kikerült, 11,5 millió elektronikus dossziéjából látható, hogy Canete is belekeveredett a postafiókos panamai offshore cégek ügyébe, írja az uniós ügyekre szakosodott portál ma reggel.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Az Európai Unió euró milliókat ad agrártámogatásként spanyolországi gazdag nagybirtokosoknak, míg a kisebb gazdálkodók alig kapnak támogatást, írja a német gazdasági-politikai hírportál hozzátéve, hogy a pénzekből Canete klíma- és energiabiztosának családja is szépen profitál.

*             *             *

]]>„A Brazíliában]]> uralkodó káosz miatt az Olimpiai Játékok megrendezése veszélybe került. Tisztázatlan, hogy az ország teljesíteni tudja-e pénzügyi kötelezettségeit. A társadalmi feszültségeknek jelentős kihatásuk van az állam működőképességére és a brazil gazdaságra”.

]]>THE INDEPENDENT]]>

„Senki sem hiszi el, hogy ez a törvényhozási képviselő miként reagált a városában rendezett szélsőjobboldali menetre” már véleményt is kifejező címmel ír a brit napilap arról, hogy Charlie Elphicke, Dover város konzervatív parlamenti képviselője a menedékpárti, antifasiszta tüntetők twitter üzenetében így reagált: „Militáns kemény baloldal foglalja el Doverben a kikötő felé menő utat. Károsak a nemzetgazdaságra és a városra. Kotródjatok!” A bírálók azonnal azt vetették Elphicke szemére, hogy a „fasiszták” hasonló menetét nem ítélte el.

]]>IMOLAOGGI]]>

„Az Európai Parlament két sofőrje, akik különböző európai parlamenti képviselőket és nagyköveteket visznek, közel állnak az Iszlám Államhoz és az iszlám fundamentalistákhoz. Ez mutatja  azt, hogy hol áll a biztonság és a felületesség szintje Belgiumban és Brüsszelben”, jelentette ki Mario Borghezio az Északi  Liga európai parlamenti képviselője az olasz Radio24-nek adott interjújában. Hozzátette, mindezt hivatalos forrásból tudja, olvasható az őt idéző olasz portálon.

]]>DIE WELT]]>

„A ZDF Böhmermanns Erodgan-szatíráját törli a médiatárból” címmel a német lap arról ír, hogy a német közszolgálati tévéadó azért tette meg ezt a lépést, mert a gúnydal nem felel meg a ZDF minőségi igényeinek. Néhány nappal korábban a német kormány és Juncker európai bizottsági elnök még a sajtószabadságra és a német média függetlenségére ítélte el a török kormány követelését, hogy ezt megtegyék.

]]>EUMOSTWANTED]]>

Az Europol honlapot indított, ahol látni a kontinensen a rendőri szervezet leginkább keresett személyeit. A fotók első sorában három magyar név is látható: Varjú Tibor és Farkas Róbert.

]]>RUSSIA TODAY]]>

Az amerikai New Orleansben 31 dollár értékben édességet lopott 34 éves Jacobia Grimes 20 év és életfogytiglan tartó szabadságvesztés közötti ítéletet kaphat, mivel korábban már kétszer elítélték bolti lopásért. Az állam törvényei értelmében harmadszori visszaesőként ennyire ítélhetik, jelenti a globális orosz hírtévé.

*             *             *

]]>Két disznófejet]]> találtak a párizsi marokkói nagykövet rezidenciájának kerítésére szúrva. A rendőrség gyűlölet bűncselekmény elkövetése miatt nyomoz.

]]>THE DAILY MAIL]]>

„Antiszemitizmus Corbyn Munkáspártjának szívében” címmel a népszerű brit félbulvár lap oldalakon elemzi a témát.

]]>CTV NEWS]]>

A közgazdasági Nobel-díjas Joseph Stiglitz arról tájékoztatta a kanadai külkereskedelmi minisztert, hogy Kanadának nem szabad ratifikálnia a Transz-Óceániai Partnerség szabadkereskedelmi egyezményt, mert abban súlyos hiányosságok vannak, jelenti a kanadai közszolgálati televízió. Stiglitz szerint a paktum megköti a kanadai kormány kezét, mint például abban, hogy az óriásvállalatoknak nyújt kedvezményeket a dolgozó emberekkel szemben, csökkentve a munkások alkuhelyzetét bérek ügyében is.

]]>MIDDLE EAST FORUM]]>

A Közel-Kelettel foglalkozó portálon megjelent írás Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt bírálja, amiért a nyugati világot leckézteti, hogy most nem siet további egy millió szír migránst befogadni. De vajon miért nem sürgeti ugyanerre saját országát, Dél-Koreát, Japánt, Indiát, a gazdag öbölbeli arab államokat, Kínát vagy Argentínát?

]]>BOULEVARD VOLTAIRE]]>

„A névtelen feljelentőknek van jövője” címen a népszerű francia alternatív honlap arról ír, hogy Franciaországban embereket tartóztathatnak le, ha éles kacatokat találnak náluk, nem is szólva arról, ha valaki szülei vadászpuskáját megőrzi. Ott, ahol az iszlamisták tervezik ki a következő gyilkosságaikat. A kormány pedig csak a tett után reagál. A rendőrség és csendőrség célpontjai a gallok /értsd: ősi franciák/, közöttük keresik a „szélsőségeseket”. Aki egy várható támadás ellen védi magát, az neonáci, fasiszta, huligán. Ha egy iszlamista gyilkol, akkor az pszichológiai rendellenesség. A gallokat névtelenül kell feljelenteni. „Beteg társadalmunkban ez az aberráció a norma”, írja a lap, hozzátéve, hogy „ordító a demokratikus deficit” „Franciaország történelmének legrosszabb kormánya idején”.

*             *             *

]]>„100 Molenbeek Franciaországban?]]> címmel  az olvasható, hogy nekiment a sajtó Patrick Kanner város- és sportügyi miniszternek, amiért azt mondta, hogy potenciálisan mintegy száz „Molenbeek” van az országban. Holott, írja,  kétezer (751 „érzékeny városi övezet” és 1300 „elsőbbségi negyed”), ahol a szegénység és a munkanélküliség az úr, ahová a drogkereskedő maffia fektetett be; ahol nincs közösség, és ahol szalafista indoktrináció folyik, írja Christian Vanneste, a Tömörülés Franciaországért párt elnöke, Sarkozy pártjának volt tagja.

*             *             *

]]>Anarchia uralkodik]]> ma Franciaországban: az antifasiszták, a No Border (Nincs Határ), a Black Blocks (Fekete Tömbök) és a külső kerületek más fiataljai randalírozhatnak büntetlenül és úgy, hogy nem állítják bíróság elé őket. Akkor sem, ha rendőrt vernek. És a vagyonvédelem? Felejtsük el, írja a cikk.

]]>ATLANTICO]]>

A francia hírportál által közölt adatok azt mutatják, évente kétszázezer francia vándorol ki az országból.

]]>http://lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (653) Sport (729) Mozi világ (440) Mondom a magamét (4884) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (491) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Jobbegyenes (1881) Nagyvilág (1452) Heti lámpás (245) Politika (1571) Belföld (5) Tv fotel (65) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (140) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Vetítő (37) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>