Ma 2021 augusztus 04. Domonkos, Dominika napja van. Holnap Krisztina napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 187. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A CIA-főnök végre és most először beismerte: támogatták az iszlamista terroristákat.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A független német portál – amelyet letiltottak a facebookról – beszámol  arról, hogy John ]]>Brennan, a CIA igazgatója most először]]> ismerte el az amerikai NPR rádiónak adott interjújában, hogy az USA-nak felelőssége van a szíriai háborúért és abban a CIA közvetlenül részt vett. Kritikusan hozzátette: „megvan a saját felelősségünk a szörnyű szíriai háborús vérontásért”. Elmondta, a Szíriában harcoló nemzetközi és iszlamista zsoldosokat vagy a Nyugat (Perzsa-) öbölbeli szövetségesei, vagy maguk a nyugati titkosszolgálatok közvetlenül támogatták.

A ]]>német hírportál idézi]]> azt az interjút is, amelyet a német Baloldal (Die Linke) elnöke, Sahra Wagenknecht adott a DPA német hírügynökségnek arról,  hogy Németország és az USA erősítette a terrorista Iszlám Államot.

Wagenknecht kijelentette, a német szövetségi kormány felelős a terrorcsoportok megerősítéséért és „beszélnünk kell arról, hogy egyáltalában miért sokasodnak meg az iszlamista terrortámadások Németországban, Európában és a Közel-Keleten.

Feltette ezt a kérdést is: „Milyen felelősséget viselnek a nyugati, elsősorban az amerikai, de a német külpolitika is az Iszlám Állam és más terrorbandák megerősítéséért?” Hozzátette, 15 éve folyik a „terror elleni háború”, miközben az iszlám terrorizmus nem enyhült, hanem erősödött.

Kínai holdszonda 2018-ban puhán landol a Holdon

XINHUA

Kína 2018-ban pályájára bocsátja a Chang’e-4 holdszondát, hogy az emberiség történetében először puha landolást hajtson végre a Hold távol eső oldalán, ismertette a kínai hírügynökség a kínai államtanács információs hivatalának mai kiadott „Fehér könyvében” található információt.

A Fehér könyv tartalmazza azt is, hogy Kína tovább folytatja az emberiségnek az űrről szerzett ismeretei gazdagítását azon gyümölcsöző együttműködés folytatásával, amelyet 29 országgal írt alá 43 űrbeli együttműködési megállapodás megvalósítása érdekében.

Karácsonyi antiszemita üzenetek Párizsban és Montanában (RT)

]]>RUSSIA TODAY]]>

Karácsonykor Párizs Montreuil körzetében működő Anne Frank bölcsőde bejáratára és postaládájára  horogkereszteket és rasszista üzeneteket mázoltak.

Németül azt írták ki „Zsidóknak tilos”, franciául pedig azt, hogy „Mocskos zsidók és romák”. A kormány az elkövetőknek példást büntetést ígért.

*             *             *

„Egy neonáci internetes protál az amerikai Montana államban élő zsidó közösség elleni fegyveres menetre szólított fel, és olyan rajzot mutatott be, amely a hírhedt Auschwitz haláltábor bejáratát mutatja és rajta a sárga Dávid-csillaggal, melyen a ’zsidó’ szó látható”, kezdi tudósítását az  orosz tévé.  A fehérek felsőbbrendűségét hirdető Andrew Anglin főszereksztősége alatt működő  Daily Stormer weboldalon az olvasható, hogy ’Fegyveres tiltakozást tervezünk Whitefishben’…”, amiért a helyi zsidók Richard Spencer fehér szuprematista üzletét megfenyegették.  A portál arra bíztatta a tüntetőket, hogy „nagyteljesítményű” fegyverekkel vonuljanak fel.

„Villámcsapás a kancellárnak: Merkel radikális határnyitása történelmi súlyú jogsértés”

]]>THE EUROPEAN]]>

Szakértői vélemény a szövetségi kancellár ellen címmel ismerteti az európai ügyekkel foglalkozó német portál azt a nagy izgalommal és feszültséggel várt alkotmányügyi véleményt, amelyet Udo di Fabio alkotmányjogász hozott nyilvánosságra és amely „megrázta a politikai Berlint”.

„A szakvélemény Angela Merkelnek villámcsapás. A Fabio-jelentés szerint a német kormány annak elutasításával, hogy az országhatárokat átfogó módon ellenőrizze, egyértelműen alkotmányos jogot sértett”.

A szakvéleményben olvasható, hogy a kormánynak alkotmányjogi okokból kötelessége, hogy „ismét létrehozza a szövetségi határok ellenőrzését, ha az összeurópai határbiztosítási- és bevándorlási rendszerben ideiglenes vagy tartós zavar keletkezik”.

Roppant kínos Merkelnek, hogy a szakvéleményre Bajorország – vagyis a tartomány CSU-kormánya – adott megrendelést. Azzal a céllal, hogy megvizsgálja, vajon a Merkel-kormány a jog talaján áll-e a hibás határvédelem miatt.

Vagyis Merkel a saját pártcsaládjából és kormányától érte a döfés.

Francia polgármestert „gyűlöletbeszéd” miatt bíróság elé állítanak, mert elmondta, mi látható városában

]]>UNZENSURIERT]]>

Béziers Dél-Franciaországban fekvő 85 ezer lakosú város. Annak 2014 óta polgármestere Robert Ménard, pártoktól független volt újságíró. Kampányában a Nemzeti Front is támogatta.

Szeptemberben el merte mondani, a hatóságok mindent meg akartak tenni, hogy a fehér keresztényeket külföldön született mohamedánokra cseréljék fel a városban.

Egy interjújában elmondta azt is, a belváros egyik osztályában a gyerekek 91 százaléka muzulmán. Majd hozzátette, a „toleranciának vannak határai”.

Ménard 1953-ban az algériai Oranban született, francia család gyermekeként. A hatvanas években kellett elhagyniuk az országot, amikor az algériai vezetés két választást hagyott nekik: „vagy bőrönd, vagy koporsó”. Oranban 1962. július 5-én 3500 keresztényt gyilkoltak le. A tettesek büntetlenül maradtak.

Ő viszont most bíróság elé áll „gyűlöletbeszéd” miatt.

Merkel Trump e szavai után készült fel a legrosszabbakra

]]>DER SPIEGEL]]>

Angela Merkel kancellárt leginkább Donald Trump ezen szavai döbbentették meg és készült fel a legrosszabbakra, olvasható a legnépszerűbb német portál Merkel a legrosszabbal számol címmel megjelent cikkében: „Nincs világhimnusz, nincs világvaluta és nincs világpolgár. Egyetlen zászló előtt hajolunk meg. És az az amerikai”.

A 9/11 kitervelőjének kihallgató tisztje: a terroristák a politikai korrektséget használják ki

]]>FOX NEWS]]>

Dr. James Mitchell pszichológus  egyike azoknak, akik kihallgatták Halid Sejk Mohammadot, a 9/11-es amerikai terrortámadás kitervelőjét, a Fox News tévének nyilatkozott és kijelentette, hogy a politikai korrektség kezdte meg azt a láncot, aminek a végső szeme a berlini karácsonyi vásár elleni teherautós támadás volt.

A politikai korrektség volt az, ami miatt ezt az embert nem távolították el Németországból, holott nem voltak meg a kellő személyi okmányai.

Kifejtette: „A hozzá hasonló dzsihadista testvérek a nyugati demokráciákba emigrálnak, majd pedig polgári szabadságjogainkba csomagolják magukat védelmükre. A jóléti rendszereinkből tartják fenn magukat, miközben terjesztik dzsihadista üzeneteiket, és amikor eljön az idő, lecsapnak”.

(Az interjú dec. 22-i, vagyis már öt napos, de csak most bukkantam rá.)

Amerikai prof: „Karácsonyra fehér népirtást kívánok csak”.

]]>RED STATE]]>

Az amerikai Drexel Egyetemen tanító, fehér bőrű George Ciccariello-Maher politológia professzor szakterülete a rasszizmus. Saját magát kommunistának tartja.

Szombaton ezt a twitter-üzenetet küldte ki: „Karácsonyra fehér népirtást kívánok csak”.

A felháborodás nyomán törölte twitter-üzenetét, majd azzal igyekezett azt lesöpörni az asztalról, hogy az vicc volt és azt mondta, „A fehér nem faj”.

Csakhogy a Red State utánament néhány twitter-üzenetének. Vasárnap például azt twittelte, hogy a Haiti forradalom idején a fehérek lemészárlása „jó dolog volt”.

A Drexel Egyetemen a tandíj egy évre 42 000 dollár. Ami ennél nagyobb baj, zárja cikkét a portál, hogy az amerikai egyetemeken sok ezer ilyen „kommunista” professzor tanít.

Amerikai liberális ikonok (Dershowitz, Krauthammer) hirtelen Obamát pocskondiázzák

]]>FOX NEWS]]>

Amerika egyik legismertebb liberális ikonja, Alan Dershowitz, ismert ügyvéd és a Harvard Egyetem jogi oktatója a Fox News tévének adott interjújában az eddig általa nagyra tartott Obama elnököt pocskondiázta és rovására dicsérte Trump megválasztott elnököt.

Elmondta, Barack Obama „visszataszító elnök”, amiért hátba döfte Izraelt, amikor pénteken az Egyesült Államok tartózkodott az ENSZ Biztonsági Tanácsában egyhangúan elfogadott, az izraeli telepeseket elítélő határozata alkalmával.

Kijelentette, csúf dolgot tett Obama és „átverte” az embereket.

Azt is állította, hogy Obama szíriai politikájával sokkal közelebb engedte magához Putyint, mint azt Trump valaha is tenné, holott korábban fordított véleménye volt a két emberről.

Elmesélte, egyszer találkozott Obamával, aki azt ígérte neki, mindenkor Izrael mögött fog állni. „Nem gondoltam akkor, hogy ezzel azt akarta mondani, alkalomadtán hátba döfi”.

Azt is mondta, Obamát „a valaha is létezett egyik legrosszabb külpolitikai elnöknek fogják tartani” és végül Obamát „visszataszítónak” tartja, mely jelzőt még egyszer megismételte.

Charles Krauthammer, közismert amerikai neokon újságíró szintén Obamának ment neki, holott ő is eddig Trumpot támadta.

Azt mondta, az Egyesült Államok a sakálokhoz csatlakozott, amikor az ENSZ BT-ben tartózkodott. (A „sakálok”: Nagy-Britannia, Kína, Franciaország, Oroszország, stb.)

]]>www.lovasistvan.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1456) Mondom a magamét (5474) Jobbegyenes (2085) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Gasztronómia (539) Gazdaság (660) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Belföld (6) Politika (1578) Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Mozaik (83) Tereb (138) Autómánia (61) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>