Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 134. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Merkel páncélosokat és mesterlövészeket küldött Drezda utcáira.

]]>DRESDNER NEUESTE NACHRICHTEN]]>

Páncélosok a drezdai utcákon” – szombaton és vasárnap megjelentek a német hadsereg harckocsijai a város utcáin és az internethasználók azonnal a Nyugat militarizálódásáról kommentáltak, jelenti a drezdai lap, amelynek cikkét illusztráló fotóján látszanak a lencsevégre kapott harckocsik. Közöttük egy Leopárd tank. A lap szerint csupán az történt, hogy  láthatóvá tették magukat a Német Egység Napjára. Mások máshogy látták. Például így:

]]>ANONYMUS]]>

A német nyelvű független hírportálon az olvasható, hogy a Német Egység Napján „Merkel és Gauck, mindkét politikai bűnöző Drezdában járt”. A portál szerint a védelmükre rendelték ki már szombaton a páncélosokat. Ezen kívül több száz mesterlövész helyezkedett el épületek tetején és ablakokban.

]]>DIE WELT]]>

A német lap mai számában „Stephan Kurz osztrák külügyminiszter élesen bírálta a német menekültpolitikát” címmel jelent meg az az interjú, amit az osztrák külügyek irányítója adott. Kiemelte: „A menekültprobléma nem oldható meg a kvóták szerinti elosztással”, hozzátéve, „ez a politika fals.” Kifejtette, ha a migránsokban azt az érzést keltik, hogy kifizetődik Olaszország és Görögország felé menniük, mivel a végén Németország jutnak, akkor „az embercsempészek bizniszét segítjük és további menekültáradatokat váltunk ki”. Azt mondta, ahelyett, hogy olyan politikára tennénk, amely jó szándékú, de a végén „mindenki részére negatív kihatással lehet, mivel még több migráns érkezik, Németországnak és más EU-államoknak többet kellene tenniük az EU külső határai védelmére”. Kurz igen hangsúlyosan óvott attól, hogy ne ítéljék el előre Magyarországot. és az EU ne ragaszkodjon ahhoz, hogy a menekülteket minden tagországba küldi. „Ez a cél teljesen irreális”, mondta. (Az MTI noha ismertette a Kurz-interjút, de igen erősen tompította a külügyminiszter azon kifejezett figyelmeztetését, hogy az EU ne ítélje el Magyarországot.) Az osztrák közszolgálati híradó ezzel a címmel ad hírt az interjúról: „]]>Kurz Orbán elítélése ellen]]>”. A Tiroler Tageszeitung osztrák lap szintén ]]>ezt emeli ki]]>.

*             *             *

Boris Kálnoky egészen ]]>korrekt]]> tudósítást küldött a lap szombati számának Budapestről annak ellenére, hogy a szerkesztőség a címet a beszámoló tartalmától és hangnemétől eltérően így fogalmazták meg: „Menekült referendum: a muzulmánok Magyarországon most félnek”. A tudósítás egy budapesti Döner-kebabos helyről indul, ahol az egyik fiatal  felszolgálónő arra a kérdésre, hogy megy-e vasárnap szavazni, így felelt: „Hát persze. Méghozzá NEM-mel, mert nem akarok, hogy ezek a migránsok idejöjjenek”. Majd így folytatta, miközben migráns főnöke és migráns kollégája nézte: „Hogy miért? Mert koszosak és büdösek”.

]]>BERLINER MORGENPOST]]>

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a mai magyarországi referendumot „veszélyes játéknak” nevezte a berlini lapnak adott interjújában. Azt mondta, az mutatja, milyen rossz állapotban van az EU és hogy egyes kormányoknak mennyire „nem szolidárisak” a vezetői. Az interjú központi témája Magyarország, illetve annak miniszterelnöke. Aki „az európai törvénykezés jogszerűségét kérdőjelezi meg” a referendummal.

]]>UNZENSURIERT]]>

A neve szerint is „cenzúrázatlan” osztrák portál arról ad hírt, hogy Milan Chovanec cseh belügyminiszter egyértelmű nyilatkozatot adott a cseh Pravda című lapnak: „Senkit nem engedünk a Cseh Köztársaság területére, akinek nem kellene itt lennie, vagy akit nem vizsgáltak meg biztonsági szempontból”. Ami azt jelenti, írja a portál, hogy Görögország és Olaszországból Csehország egy fia migránst nem fog befogadni. A portál kitér arra is, hogy Magyarország ma demokratikus döntés helyszíne lesz és arra is, hogy tökéletesen tükrözi a Juncker vezetésével működő Európai Bizottság demokrácia felfogását az, ahogyan   Dimitrisz Avramopulosz görög migrációért felelős uniós biztos reagált a magyarországi referendumra. Mégpedig azzal, hogy abszolút érdektelen a referendum kimenetele, ugyanis Magyarországnak mindenképen teljesítenie kell a külföldiek kényszerű betelepítését.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

A bolgár parlament pénteken úgy döntött, hogy betiltja az arcot is elfedő muszlim öltözéket nőknek. Az Amnesty International szerint ez intolerancia és rasszizmus. A törvényt első ízben megsértőknek 200 levás (100 eurós), ismételt megsértése esetén 1500 leva (750 eurós) büntetést kell fizetniük.

]]>EURONEWS]]>

„A magyarországi muzulmánok a menekült ellenes referendum nyomán elutasításról panaszkodnak” címmel az Euronews egyebek között megszólaltatja Tayseer Saleh-et, a budapesti Dausallam mecset imámját, aki szerint a referendum célpontjai főként a muzulmánok. A muzulmán hitű, szintén megszólaltatott Nagy Tímea arra panaszkodik, hogy „kezdem elutasítva érezni magam hazámban”.

]]>THE WASHINGTON POST]]>

Hogyan kell megállítani a migránsokat? Magyarországon határvadászokkal”, sikolt a lap Győrből keltezett tudósítása. Majd a határfal tulajdonos Amerikai Egyesült Államok lapja ezt a mondatot képes hazudni:  „Donald Trump lehet, hogy falat akar építeni, de Viktor Orban magyar miniszterelnök – Trump migrációs tervének hangos drukkere –  már épített egyet”. A magyarok most meg nekiláttak, hogy háromezer „határvadászt” toborozzanak. A zsidóvadász Gestapo hasonlat az ez utáni bekezdésben bukkan fel. Majd az jön, hogy „az Orbán kormány közlázadást szít a főként muzulmán vallású migránsok ellen”, ahogyan bírálói kifejezik. A lap ezután keserű hangnemben elismeri: „Egy dolog viszonylag nyilvánvaló: Magyarország migráns blokádja működni látszik.”  A cikknek két szerzője van: Gergo Saling (Budapest) és Stephanie Kirchner (Berlin).

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

A vezető amerikai lap arról ír, hogy a magyarok ma szavaznak, Európa figyel. Cikkét Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt vezetője e szavainak idézetével kezdi: „A szélsőjobboldali mozgalmak mindenhol erősödnek és ennek van oka”. Fodor harmadik mondatában már megemlíti az obligát „populista” szót. /A dögunalmas cikk szerzője egy Rick Lyman nevű ember./

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Egészség (50) Jobbegyenes (2825) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Tereb (146) Mozi világ (440) Vetítő (30) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Mondom a magamét (7725) Belföld (11) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Politika (1582) Autómánia (61) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>