Ma 2021 december 03. Ferenc napja van. Holnap Borbála, Barbara napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 116. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A Pentagon bejelentette: pénzzel és fegyverrel támogatja a szíriai al-Kaida és al-Nuszra terroristáit.

]]>DEUTSCHLANDFUNK]]>

Most már tényleg ideje lenne óvatosan vágányt váltani” főcímmel ésVisegrád és a menekültpolitikaalcímmel a német közszolgálati adó így foglalja össze Angela Merkel eddigi menekültpolitikáját bíráló cikkét: „Aki a Visegrádi Négyek menekültpolitikáját ismét integrálni akarja, olyan koncepcióra van szüksége, amelynek két fontos elemet kellene tartalmaznia: azt nem lenne szabad kvótának nevezni és annak az önkéntes beleegyezés alapján kellene állnia”. Ezzel a német média első ízben nemmel szavazott az október 2-i magyarországi, a brüsszeli kötelező migránskvóta ellen rendezendő referendumon.

]]>YOUR NEWSWIRE]]>

A Pentagon bejelentette, hogy védelmébe veszi és fegyverekkel látja el az al-Kaida/al-Nuszra szíriai dzsihadistáit utolsó erőfeszítésként Asszad elnök megdöntésére. „Nem olvasta rosszul”, írja az amerikai portál, „az USA most egy külföldi háborúban az al-Kaidával lépett koalícióra”. Hozzáteszi: „Kezdenek lehullani az álarcok. Közben az USA felkészül totális háborúra Oroszország ellen. Hillary Clinton nem fogja a ’reset’ gombot megnyomni, hogy újra helyreállítsa a jó kapcsolatokat Oroszországgal, ha elnök lesz. Ő háborút akar. Ez katasztrofális, a jövőt meghatározó háború lesz, ahogyan az USA és globális szövetségesei egy több pólusú világot akaró országokat kíván elpusztítani. Szíria lesz a III. világháború első csatamezője. Ez az, amit a neokonok és a haladó baloldal mindig is akart…”

]]>BASLER ZEITUNG]]>

„Az Isten hozta kultúrája zsarnoksága” címen Bassam Tibi, a rendkívül nagy tekintélyű szíriai születésű német társadalomtudós, iszlámszakértő egyetemi tanár a svájci lapban hosszabb publicisztikában mutatja be azt, hogy aki Németországban a „megbirkózunk vele” merkeli mondással nem ért egyet, azt populistaként és iszlámgyűlölőként rekesztik ki. „Aminek semmi köze sincs a demokráciához”, írja. Kifejti: „A német politikatörténet DNS-éből hiányzik az egymással való tárgyilagos vita”. Merkelre térve ezt írja: „Ez az NDK egypárti diktatúrájában szocializálódott kulturprotestáns tiszteletes lánya ma katasztrofális módon Nyugattalanítja Németországot.” Őt nem érdekli a tömegek véleménye. A németek tömegek magukat megadva követik Merkel „megbirkózunk vele” szlogenjét annak ellenére, hogy azzal nem értenek egyet. A „mi” alatt Merkel minden németet ért és aki attól eltér, az „jobboldali populista”.  (E briliáns cikket a hazai jobboldali sajtónak teljes egészében meg kellene jelentetnie.)

]]>EKATHIMERINI]]>

Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök vasárnap kijelentette, „az EU holdkórosként megy a szakadék felé”, mert a költségvetési szigor azon szabályaihoz ragaszkodik, amelyek óriási egyenlőtlenségeket okoztak tagjai között, olvasható a görög lap angol nyelvű kiadásában. A görög gazdaság egy negyedével csökkent hat év alatt. 23,5 %-os a munkanélküliség. Hozzátette: „A Brexit vagy felébreszti az európai vezetőket vagy az az EU végének kezdete lesz”, majd bírálta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter többsebességes Európáját, ami szétveri az EU-t.

]]>HAMBURGER MORGENPOST]]>

Frauke Petry, a radikális jobboldali AfD párt elnöke olyan törvényeket akar, mint az USA-ban vannak: jogosnak tartaná, hogy a német polgárok fegyvert tarthassanak maguknál önmaguk és családjuk megvédésére. Egyre több német érzi bizonytalanságban magát, idézi őt a hamburgi lap.

]]>DAILY CALLER]]>

A DCLeaks portálnak a 2500 Soros dokumentumot nyilvánosságra hozó részét lekapcsolták és már nem online állapotban van, közli a hírt az amerikai jobboldali konzervatív portál. Az offline-ra kapcsolódás előtt a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője a kiszivárogtatást „a civil társadalom és az emberi jogi aktivisták elleni agresszív globális támadása tünetének” nevezte. Szombat délután a DCLeaks portál többi része hiba nélkül működött.

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Hatalmas orosz fegyver: a hazug sztorik terjesztése” című, stockholmi keltezésű nagy terjedelmű cikkét a vezető lap ismert munkatársa, Neil MacFarquhar azzal kezdi, hogy miközben viharos vita folyik Svédországban arról, hogy az ország csatlakozzon-e a NATO-hoz, a svéd politikusok azzal küzdenek, hogy a közösségi médiát elárasztották az elferdített és hazug sztorik a témáról, amelyek az embereket megzavarják. Például olyanok, hogy a NATO titokban atomfegyvereket tárolna Svédországban, stb. A lap ezután az orosz RT televíziót és a Sputnikot támadja.

]]>SPUTNIK]]>

Igazi propaganda: a New York Times szerint a Kreml a Sputnikot és az RT-t dezinformációs fegyverként használja” címmel arról ír, hogy a vezető amerikai lap vasárnapi cikke (lásd fentebb) haszonelvűen elfelejti megemlíti azt a tényt, hogy aljas hazaárulási rágalmak kézigránátjait hajítják amerikai újságírókra is csak azért, hogy befagyasszák a szólás szabadságát. A vezető amerikai lap 2000 szavas összeesküvéses sztorijában ismét annak az összeesküvés-sztoris propaganda szólamnak ad hangot, hogy minden mögött a Kreml áll és e közben amerikai újságírókat és televíziós személyiségeket vádol az amerikai demokrácia aláásásával. De hol maradnak a tények? – teszi fel az orosz hírügynökség ellencikke.

*             *             *

]]>Médiacsönd]]>: egy csúcsorvos mondja, hogy Hillary egészségével kapcsolatos félelmek nem ’összeesküvések’” címmel a tudósítás arról szól, hogy most az Egyesült Államokban rendkívül nagy tekintélynek örvendő szakorvos is csatlakozott azon egészségügyi szakemberekhez, akik meghúzták a vészjelzőt Clintonné esetleges elnöksége miatt. Legutóbb Rudy Guliani New York volt polgármestere figyelmeztetett arra, hogy Hillary olyan „médiabirodalmat” irányít, amely védi őt egészségével kapcsolatos kérdésektől. De elég megnézni néhány videót vagy elolvasni közismert orvosi szaktekintélyek véleményét, akik súlyos aggodalmuknak adtak okot Clintonné egészségi állapotával kapcsolatban. Most hozzájuk csatlakozott az a Bob Lahita, a Newark-i Beth Irael Orvosi Központ főorvosa, akinek a véleményét gyakran kéri ki a CBS, az MSNBC, az ABC, a Fox tévé és számos más médium. Elmondta, hogy Hillaryt a múltban két vérröggel diagnosztizálták. Ez a tény és az, hogy két trombózisa volt, „minimum” aggodalomra ad okot, jelentette ki.

*             *             *

Edgar Rinkevics lett ]]>külügyminiszter]]> felszólította a rigai amerikai nagykövetséget, hogy a közösségi médiában hagyjon fel az orosz nyelv használatával és kizárólag csak lettül posztoljon, mert a két nyelvű twitter- és facebook üzenetek többet ártanak, mint használnak. Az amerikai nagykövetség megígérte, hogy módosítani fogja üzeneteit. leslie Goodman sajtóattasé azt mondta, hogy a nagykövetség azt szeretné, ha minél több embert érnének el üzenetei és ezután is használják az orosz nyelvet, de „óvatosabban”. A Sputnik megjegyzi, júliusban a lett állami Nyelvközpont pénzbüntetést szabott ki a rigai polgármesterre, Nils Usakovra, amiért a rigai városi tanács közösségi médiáján orosz nyelvet használt, noha Riga lakosságának többsége orosz anyanyelvű. (Az ultrademokratikus EU nem bírálja Lettországot – sem – az orosz nyelv elleni állami diszkrimináció miatt.)

]]>A CLINTON STÁB TWITTER-ÜZENETE]]>

„Trump kampánya paranoián és félelmen alapul – minden bizonnyal azért, mert az Putyin globális uralmára kidolgozott titkos mestertervének al-összeesküvése”.

]]>CONSORTIUM NEWS]]>

A jobboldali portál Robert Parry-nek, az igen nagy tekintélyű amerikai újságírónak cikkét közli „A lebutított New York Times” címmel. Ebben azt írja, „a ’lebutított’ amerikaiak nem tudják, hogy két évvel ezelőtt Oroszország ’lerohanta’ Ukrajnát, csakhogy ez a ’lerohanás’ elsősorban  a New York Times szerkesztői és más propagandisták agyában született”. Az e tekintetben „lebutított” amerikaikról Timothy Egan, a New York Times publicistája panaszkodott „az objektív tények haláláról” írva, siratva, hogy oly sok amerikai elvesztette hitét az „ó, asszonyom, mi csak a puszta tényeket írjuk” fősodratú médiájában. Nem csoda, írja Parry. Ha olyan „tényeket” tálalnak fel a New York Times és társai, mint Ukrajna orosz lerohanása.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Csekély állami eladósodottság: Putyin választási ajándékot tud szétosztani, Merkel képtelen rá” címmel a német gazdasági-politikai azt írja, Oroszország növelni képes a nyugdíjakat szemben a nyugati országokkal.

*             *             *

Paolo Savona, korábbi ]]>olasz ipari miniszter]]> a portálnak adott hosszabb interjújában az eurót elhibázottnak tartja: befelé béklyóba veri az azt használó tagállamokat, kifelé viszont – például a Nemzetközi Valutaalapban – nem tudnak egységesen fellépni. Így a dollár spekulánsoknak könnyű játékot biztosítanak. Ráadásul még e spekulánsoknak az amerikai geopolitika is a kezére játszik.

]]>HAARETZ]]>

Izraelben egy megölt arab csupán nagy ásítást okoz” címmel az izraeli angol nyelvű lap első számú rendszerkritikus publicistája, Gideon Levy cikkét közli arról, hogy „Ezer cikket írnak minden megölt ciszjordániai telepesről, de még egy szemöldökrebbenést sem okozott, amikor pénteken egy izraeli katona egy ártatlan embert ölt meg. Nem terror, apartheid, rasszizmus vagy embertelenség. Csupán egy emberalatti lény megölése”.

]]>ZERO HEDGE]]>

Nigel Farage: Trump az új Reagan” címmel a jobboldali konzervatív portál arról ír, hogy néhány nappal azt követően, mikor a Mississippi állambeli Jacksonban egy kampányrendezvényen Trumppal lépett fel, „Mr. Brexit” levelet írt a brit Daily Mail lapnak, amelyben a republikánus párti elnökjelöltet az új Ronald Reagan-nek nevezte. Hozzátette, „Ha amerikai állampolgár lennék, akkor sem szavaznák Hillary Clintonra, ha fizetne érte”. Ugyanakkor bírálta Trumpot is több beszédének hiányossága, illetve a rossz előadásmódja  miatt.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (508) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (6) Mondom a magamét (5729) Kultúra (6) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Sport (729) Autómánia (61) Tv fotel (65) Történelem (14) Flag gondolja (33) Életmód (1) Politika (1578) Heti lámpás (255) Nagyvilág (1463) Jobbegyenes (2164) Vetítő (30) Gazdaság (662) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>