Ma 2021 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 111. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Juncker: “A határok a politikusok valaha is kigondolt legrosszabb találmánya”

]]>ALPBACH]]>

„Az Európai Unió az Európában erősödő nacionalizmus ellenszere”, jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke tegnap a dél-tiroli Albpach Fórum megnyitásán. Kifejtette: „Küzdeni kell a nacionalizmus ellen; feladatunk, hogy ne kövessük a populistákat, hanem elálljuk  a populisták útját”. Francois Mitterrand volt francia elnököt idézte, aki azt mondta, a nacionalizmushoz adott nacionalizmus háborúban ér véget. A menekültválságról ezt jelentette ki: „A határok a politikusok valaha is kigondolt legrosszabb találmánya”. Hozzátette, a menekültekkel és gyermekeikkel szolidárisnak kell lenni.

]]>DER STANDARD]]>

Egy friss osztrák felmérés szerint az osztrákok 68 %-a nyilatkozott úgy, hogy Ausztria rossz úton jár, ismerteti az eredményeket a balliberális osztrák lap, amely megjegyzi, a Szabadság Párt az eredményeknek nagyon örül és népszerűségben is vezet.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Az EU-ból való kilépés eddig nem károsította meg a brit gazdaságot címmel” a német gazdasági-politikai portál arról ír, hogy a gazdasági adatok részben még pozitívan is alakultak a Brexit után. Az üzleti élet nyugodtan megy tovább. A jövedelmek nőnek, a munkanélküliség „rekordgyanúsan” alacsony és jelentős mértékben áll hitel rendelkezésre. A kiskereskedelmi értékesítések júliusban 1,4 százalékkal nőttek, azaz erősebben, mint 2002 óta valaha. A gazdaság a második negyedévben 0,6 5-kal nőt és 1720 000 új munkahelyet teremtett. Júliusban csökkent a magukat munkanélkülieknek jelentők száma. „A népszavazás előtt számos lobbista és politikus a Nyugat alkonyát emlegette arra az esetre, ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból”, emlékeztet a portál.

*             *             *

]]>A]]> berlini választások során az AfD (Alternatíva Németországnak) több berlini önkormányzatba is kerülhet, fújta meg a vészriadót Michael Müller Berlin regnáló szocialista polgármestere. A felmérések szerint a radikális jobboldali párt népszerűsége 15 %-on áll.

]]>BOULEVARD VOLTAIRE]]>

Kevesen szó esik az Európai Parlament 2015/2254-es jelentéséről, amelyről októberben szavaznak. Más nevén a Sophie in ’t Veld jelentésről.  A holland liberális képviselőnő mechanizmust akar létrehozni, hogy felmérjék a demokrácia, a jogok és az alapjogok helyzetét az unió eges tagországaiban. A liberális EP-frakció főtitkára állapította meg a kiértékelés kritériumait is. Mint a szexuális mássági jogokat, az abortuszt, a lehető legtöbb migráns befogadását és egyebeket. Amely tagország rosszul teljesít, attól megvonják szavazati jogát az Európai Tanácsban. Egyértelmű,  hogy Magyarország és Lengyelország a célpont, írja a francia független portál.

]]>REUTERS]]>

A II. világháború óta először a német kormány azt tervezi, hogy polgárait felszólítja, tartalékoljanak élelmiszert és vizet arra az estre, ha támadás vagy katasztrófa következik be. Ez kötelező lenne, idézi a brit hírügynökség a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülését. A kabinet szerdán tárgyal a belügyminiszter által előterjesztett tervről.

]]>FORWARD]]>

Clintonné kampánycsapata szerint Donald Trump egyik új kampányfőnökének, Stephen K. Bannon-nak hírportálja, a Breitbart News antiszemita sztorikkal traktálja olvasóitA honlap vezetése „hibbantnak” minősítette a demokratapárti kampányosok vádjait. A portál névadója, Andrew Breitbart zsidó volt. Mint számos munkatársa és korábbi főszerkesztői. Azon kívül Izrael jobboldali irányultságát támogatja. A mai munkatársak nagy része is zsidó, olvasható az amerikai zsidóság vezető lapja portálján megjelent terjedelmes írás.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Életmód (1) Nagyvilág (1458) Politika (1578) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2116) Titkok és talányok (12) Tereb (138) Mozaik (83) Vetítő (30) Sport (729) Egészség (50) Flag gondolja (33) Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mondom a magamét (5586) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Belföld (6) Gazdaság (662) Irodalmi kávéház (505)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>