Ma 2023 december 06. Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 108. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Trump: “A német példa elrettentő”; “A tömeges bevándorlás katasztrófa Németországnak”

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Trump: a tömeges bevándorlás katasztrófa Németországnak” címmel tudósít a német portál az amerikai republikánus elnökjelölt kijelentéséről. Trump elmondta, az ellenőrizetlen bevándorlás miatt brutálisan nőtt a bűnözés. Majd azt mondta, „az Egyesült Államok számára a német példa elrettentő” és kijelentette: „Hillary Clinton Amerika Angela Merkelje akar lenni”.

*             *             *

]]>A görög]]> kormány elrendelte, hogy a görög háztartások minden egyes eurójukról (készpénz, ékszer, ingatlan, festmények, bútorok) nyilatkozzanak. A Ciprasz-kormány nyilván arra készül, írja a beszámoló, hogy ezekre a vagyonokra különadót vessen ki azért, hogy az ország (rossz bankkihelyezések  és a későbbi bankmentések által okozott) adósságát csökkentsék.

*             *             *

]]>Oroszország idén]]> megelőzi az egész Európai Uniót és a világ legnagyobb búza exportőre lesz, közölte az amerikai mezőgazdasági minisztérium. Az EU-ban a learatott búza mennyisége csökken.

]]>FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG]]>

A vezető lapnak igen sok olvasója kommentárban, példákat sorolva támadta meg azon tegnapi cikkét, amely bemutatja, egy család nettó jövedelméből átlagosan hány négyzetméter területű lakást tud bérelni (94 négyzetméter) német városokban. Egy jellemző kommentár szerint egy magára adó lap ilyen rózsaszínűre festett képet nem közölhet a valóságról, mint amit a német Gazdasági Intézet jelentésében festett arról.

]]>IL GIORNALE]]>

Az alkotmány reformjáról szóló referendum ügyében végzett legújabb közvélemény-kutatások szerint a nemek 53 %-kal vezetnek. Az igenek 47 %-on állnak, írja a jobboldali olasz lap, hozzátéve, a novemberi népszavazásig persze bármi megtörténhet. (A balliberális-neoliberális Matteo Renzi miniszterelnök megígérte, ha veszít, lemond.)

]]>JUNGE FREIHEIT]]>

Tovább nőttek az EU-alkalmazottak nyugdíjköltségei. 2014 végétől 2015 végéig a hosszú távú kötelezettségek 63,8 milliárd euróra nőttek, ami 8,9 százalékos növekedés. 2011-ben ez az összeg még csak 34,8 milliárd euró volt, olvasható a német portálon.

]]>RADIO FREE EUROPE]]>

Az amerikai kormány szócsöveként működő prágai Szabad Európa Rádió, mely naponta áll ki Ukrajna mellett, most először hosszú cikkben bírálja a kijevi kormányt, amiért az ottani újságírók életükkel is játszanak, ha bírálják a hatalmon lévőket vagy például pozitívan írnak a szeparatistákról. Ilyenkor árulóknak és terroristáknak is bélyegzik őket. A médiatollnokoktól „patrióta újságírást” várnak el.

]]>AL JAZEERA]]>

A dálitok Indiában  „érinthetetlenek” kasztja: állati és emberi ürülék hordásával is foglalkoznak. A katari angol nyelvű tévé honlapján Devanuru Mahadeva befolyásos indiai értelmiségi és író kannada nyelvről angolra fordított publikációját hozta nyilvánosságra. Az írás szerint Indiát mentálisan beteggé tette a kasztosodás, a vallás és érintetlenség által ejtett sebek, amelyeket azonnal meg kellene gyógyítani. Kitér az iszonyatos vagyoni különbségekre is. Például ahogyan Mumbaiban (Bombay) Mukesh Ambani milliárdos él 27 emeletes kastélyában, amelyhez három helikopter leszálló, 10 lift, függőkertek, tánctermek, konditermek, több emeletnyi parkoló és 600 fős személyzet tartozik. És amely palotát nyomorkunyhók ezrei vesznek körül. Azt írja, India tragikus irányba halad. A szabadságharcosok gúny tárgyai. Karnataka állam Bellari körzetében például a víz és levegő egyformán barna: „ezt akarjuk Indiában?”, kérdezi. Nem kell akarni. Már ez van. Az indiai városok fulladoznak. Lélegezni is nehéz bennük. A falvakban elfáradtak. A gazdálkodók kilátástalanságuk miatt öngyilkosak lesznek. Az iszonyúan gazdagok felfalják a kormánypolitikusokat, parlamenti tagokat és a demokráciát fejjel lefelé fordítják, csápjaikat kiterjesztve az igazságszolgáltatásra, a közigazgatásra és a médiára. Az ők és a szegények közötti szakadékot csökkenteni kell. Azonnal. Először is véget kell vetni az iskolai oktatásban a diszkriminációnak. (A nyugati sajtóban a Kasmírt gyarmati sorban tartó India demokrácia, Magyarország tekintélyuralmi rendszerű vagy diktatúra.)

*             *             *

]]>Mi öli meg]]> az indiai csecsemőket?” címmel arról olvasható jelentés, hogy Indiában évente 58 ezer csecsemő hal meg antibiotikummal szemben immunis baktériumok, az ún. „szuperbogarak” miatt. Ugyanakkor „India a világ legnagyobb antibiotikum fogyasztó országa”. Egy először ott azonosított antibiotikum-rezistens baktérium már több mint 70 országra terjedt át. „A világ újszülött haláleseteinek egyharmada Indiára jut”.

]]>RT]]>

Egy 19 éves indiai főiskolai diáklány, Aarti Dubey, pengével levágta nyelvét, hogy áldozzon Káli hindu istennőnek, amiért az álmában megjelent és felajánlotta, hogy minden kívánságát teljesíti, jelenti a globális orosz tévé angol nyelvű honlapja. Amikor Reeva városában a Kálinak szentelt templomban nyelvét kivágta, a hindu pap és hívei nem orvost hívtak, hanem arcát kendővel takarták le és imádkoztak jólétéért. A lány öt óra múlva tért magához. A hívők azt mondták neki, hogy az istennő áldása miatt nyerte vissza öntudatát.

*             *             *

]]>Szemeteszsákokba]]> helyezett testdarabokat hajítottak mexikói kormányépületek elé Guerrero mexikói szövetségi államban. Tőlük nem messze levágott fejekkel teli hűtődobozokat találtak. A rendőrség bandaháborúra gyanakszik drogkereskedő bandák között. (A „demokratikus” Mexikóban a rendfenntartó erők és a bűnözők összefonódása közismert tény.)

]]>THE WASHINGTON POST]]>

Az amerikai főváros lapjában Ishaan Tharoor (a „Tharoor” indiai – Kerala állambeli – névelszörnyülködve ír arról, hogy Magyarország nem elégszik meg határkerítések építésével a menekültek kinn tartására, de a rendőrséggel rokonszenvezők most már „hátborzongató”,  cukorrépa gyökérből készült maszkokkal is riogatják a belépni igyekvőket. Mégpedig hatékonyan.

]]>PRESS TV]]>

„Ha jemeni gyerekek, asszonyok és sebesültek lemészárlásáról van szó, a szaúdiak nem ismernek határt”, idézi a globális iráni tévé angol nyelvű portálja az iráni külügyminisztérium szóvivőjét, aki tegnap annak nyomán tette ezt a kijelentését, hogy Szaúd-Arábia a jemeni Haddzsa tartományban az Orvosok Határ Nélkül nemzetközi szervezet által fenntartott kórházat bombázott. 25 ember vesztette életét, húsz további megsebesült. A szóvivő hozzátette: a szaúdiak folytatólagos jemeni öldöklésének oka a nemzetközi közösség hallgatása az ottani kórházak és iskolák elpusztításáról.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2724) Irodalmi kávéház (531) Flag gondolja (34) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Politika (1581) Tereb (146) Egészség (50) Sport (729) Titkok és talányok (12) Gazdaság (694) Nagyvilág (1309) Történelem (16) Heti lámpás (281) Mondom a magamét (7252) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Tv fotel (65) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>