Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
615ac7d108f5db095a5bba2d021f9ad4.jpg

Lovas István - A transzneműeket védi az EU, a nemzeti kissebbségek jogait nem

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európai Parlament strassbourgi teljes ülésén nagy többséggel, 394 szavazattal, 176 ellenszavazat és 72 tartózkodás mellett fogadott el egy állásfoglalást, {...}

Az EP elfogadta a Lunacek-jelentést

{...} amelyben a testület „mélyen sajnálja”, hogy az LGBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) emberek alapvető jogai nem mindig érvényesülnek teljes egészében az Európai Unióban.

Jellemző arra a szavazást megelőző összeurópai felháborodásra, hogy az osztrák zöldpárti jelentéstevő Ulrike Lunacek európai parlamenti képviselő, Magyarország rendszeres ostorozója felszólalásában döbbenetének adott hangot, amiért mintegy 40 ezer e-mailt kapott azon uniós állampolgároktól, akik jelentése ellen tiltakoznak.
A jelentés ellen „LunacekNO” néven tiltakozók közül mintegy kétszázezren írtak alá egy nem tetszésüket kifejező nyilatkozatot.

A Daniel Cohn-Bendit zöldpárti vezér frakciójához tartozó Ulrike Lunacek által benyújtott és elfogadott jelentés értelmében az uniónak szakpolitikát kell kidolgoznia az LGBT emberek alapvető jogainak védelmére, amit az is alátámaszt, hogy az EU Alapjogi Ügynökségének tavalyi LGBT-felmérése szerint a kisebbség tagjainak 47 százaléka tapasztalt az EU-ban hátrányos megkülönböztetést vagy zaklatást, 26 százalékuk pedig fizikai bántalmazás vagy erőszakos fenyegetés áldozatává vált.

Egy magát megnevezni nem kívánó litván európai parlamenti képviselő lapunk azon kérdésére, hogy nincs-e ismét kettős mérce egy olyan EU-ban, amely a nemzeti kisebbségek esetenkénti igen súlyos és hátrányos megkülönböztetése ellen soha nem tiltakozik, határozott igennel felelt, de hozzátette, a Lunacek-jelentés az azt megelőző és leszavazott Estrela-jelentésnél „emészthetőbb” volt, mert a számos kompromisszumos módosítás utáni Lunacek-jelentés elismeri, hogy az LGBT-témák nagy része tagállami hatáskörbe tartoznak, vagyis esetükben nincs közösségi kompetencia.

Forrásunk hozzátette: az Európai Néppárt frakciónak igen kínos volt a téma, ugyanis ha ellene szavaz, homofóbiával vádolják, míg ha elfogadja, akkor támogatóinak nem kis részét dühíti fel. Az EN ezért tagjaira hagyta, miként szavaznak.

A kérdésben felszólaló Morvai Krisztina független képviselő arra mutatott rá, hogy ideje lenni olyan megkülönböztetésekkel is foglalkozni, mint amelyek szenvedő alanyai a szupermarket láncok magyarországi alkalmazottjai, hiszen ők nem csak messze kevesebbet keresnek, de jogaik sincsenek ugyanazon láncolat például ausztriai alkalmazottjaihoz képest.

Lovas István
Brüsszel

(Magyar Nemzet, 2014-02-05)

forrás: Lovas István facebook oldala

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (664) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Autómánia (61) Egészség (50) Nagyvilág (1465) Mozaik (83) Heti lámpás (259) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Politika (1581) Jobbegyenes (2308) Flag gondolja (33) Belföld (6) Tereb (141) Történelem (14) Vetítő (30) Mondom a magamét (6064) Irodalmi kávéház (513) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>