Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
e2d19a13f5d4db5f7408fa68a61b4276.jpg

Lovas István: A rasszizmusra érzékeny Martin Schulz a cigányozó DK-t támogatta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A Demokratikus Koalíció tegnapi, „ellenállási” rendezvényének elején vetítették le Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) elnökének a DK-t támogató videó üzenetét. Köszöntője végén Schulz biztosította a pártot arról, hogy „Európa a ti oldalatokon áll.

„Európa” valóban a DK mellett áll? Ismét megszólalt Berlusconi „kápó”-ja

Köszöntője végén Schulz biztosította a pártot arról, hogy „Európa a ti oldalatokon áll. Meggyőződésem, hogy Csabával és Péterrel, a Demokratikus Koalícióval Magyarország jobban jár”. „Csaba” és „Péter” a DK két európai parlamenti képviselője, Molnár Csaba és Niedermüller Péter.
Lapunk megkérdezte az EP elnöki hivatalát arról, hogy Schulz miként állhat és állíthatja Európát egy olyan párt mellé, amely egyrészt cigányellenes kijelentéseket tett képviselőjelöltet indít a miskolci polgármesteri székért, és amely vezető testületének egy tagja, Eörsi Mátyás, a Jobbik epigonjaként jelentette ki, hogy van cigánybűnözés.

Azt is említettük, hogy Európát ezzel nem csak cigányozó politikusok mellé akarja állítani, de olyan pártot támogat hivatala tekintélyével, amely elnökének kormányfői korszaka idején leparancsolták rohamrendőreikről az azonosító számukat, hogy gumilövedékkel vakítsanak meg embereket, és verjenek félholtra ugyancsak ártatlanokat, amint az Budapesten történt Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején.
Megkérdeztük, mi a véleménye arról, hogy a DK „ellenállása” napján bántalmazták a DK cigányellenessége ellen fellépni akaró Gulyás Mártont, a Krétakör Színház ügyvezetőjét, és említettük, hogy ott többen tiltakoztak, beleértve egy roma polgárjogi aktivistát és egy másik tüntetőt, aki azt a kérdést tette fel, hogy a DK mikor fog a cigányozás után zsidózni is egyet.
Tudni szerettük volna, hogy a szocialista EP-elnök nem gondolja-e, támogatásával azt a kápószerű magatartást tanúsítja, mint amit karrierje felívelése előtt Berlusconi volt olasz miniszterelnök tulajdonított neki, hiszen most az EP és egyben az EU őreként a rasszista DK pártja oldalára állt és állította oda az egész öreg kontinenset - annak tudta nélkül és akaratán kívül.
Szintén tegnap kérdeztük Martin Schulz DK-s támogatásának megítéléséről az Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia Elleni Bizottságát (ECRI) azért is, mert az ECRI július 10-én éves jelentése alkalmával kibocsájtott nyilatkozatában egyértelművé tette, nagy figyelemmel kíséri majd, hogy a tagországok miként reagálnak azon politikai pártokra, amelyek a rasszizmus terjedését segítik elő, és hogy a rasszizmus áldozataiként felsorolt, legsérülékenyebb csoportok közül elsőként említik a romákat.
Megkérdeztük Kovács Zoltánt, a kormány nemzetközi szóvivőjét, hogyan vélekedik az EP-elnök DK-s támogatásáról. Kérdésünkre ezt felelte: „Az Orbán-kormány előző négy évében a nemzeti felzárkóztatási stratégia keretében rendkívül erőfeszítéseket tettünk a lemaradtak felzárkóztatására, beleértve a hátrányos helyzetű romákat. Mélyen elítélünk minden olyan kísérlet, amely megpróbálja ezt a felelősségteljes munkát a politikai haszonszerzés céljából kikezdeni, illetőleg szabotálni. Cigányellenes, rasszista kijelentéseivel, illetve ilyen kijelentést tevő jelölt támogatásával a DK most ékesszólóan bizonyította, hogy nem kongattuk feleslegesen a vészharangot, amikor a szélsőségektől jövő támadásoktól óvtunk. Minden olyan politikus – legyen az Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is -, aki egy ilyen politikai társulatot támogat, bűnrészes nem csak a rasszizmus és cigányellenesség terjedésének elősegítésében, de a társadalmi békétlenségek szításában is.”
Megkérdeztük Hölvényi György néppárti EP-képviselőt, mi a véleménye a DK Schulz-féle támogatásáról. Hölvényi úgy vélte, amikor a videó üdvözletét ez alkalomból készítette, nyilván nem tudott a DK-hoz kötődő rasszista botrányról. Hozzátette: „Csak remélni tudjuk, hogy Schulz a jövőben megválogatja, kikkel ül egy pártcsaládban”.
Tamás Gáspár Miklós filozófus és politikai aktivista a Hvg.hu-n nyilvánosságra hozott Kizárlak a Pártból címen megjelent közleményében azt írta a DK-ról, hogy „baloldali ember soha többé nem szavaz rátok – még befogott orral sem”. Megkérdeztük Hegyi Gyulát, a Népszava című napilap új, brüsszeli tudósítóját, miként reagál arra, hogy Tamás őt is név szerint „kizárta” a „Pártból”. Az újságíró ezt közölte lapunkkal: „TGM egykor, megvető szándékkal, kommunistának nevezett. Most, ugyancsak a megvetés gesztusával, baloldaliságomat is kétségbe vonja, miközben nézeteim mit se változtak.”
Érdeklődtünk tegnap a DK politikusainak cigányellenes kijelentéseiről az USA budapesti nagykövetségének ügyvezetőjétől, a Demokratikus Koalíciót jó barátnak tekintő André Goodfriend-től, a misszió ügyvivőjétől is, de tőle se kaptunk választ. Amennyiben Schulz, az Európai Tanács és az USA nagykövetsége csak a hétvége miatt nem válaszolt, reagálásunkról később tudatjuk olvasóinkat.

Lovas István (Magyar Nemzet, 2014-07-14)

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (675) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Politika (1581) Tereb (142) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1305) Jobbegyenes (2539) Sport (729) Vetítő (30) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6595) Autómánia (61) Történelem (15) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Heti lámpás (260) Irodalmi kávéház (516) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>