Ma 2021 június 16. Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida napja lesz.
Antidogma - Emlékezni pedig nem szabad

Antidogma - Emlékezni pedig nem szabad

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Bergoglio-féle katolikus egyház szinte minden héten talál valami alkalmat, amellyel felhívja magára a figyelmet.

Más sem hiányozna, mint hogy a nacionalizmus iránti tolerancia vádját is rásüssék, hiszen ikertestvére, a rasszizmus társaságában ez korszakunk abszolút stigmája.

A Bergoglio-féle katolikus egyház szinte minden héten talál valami alkalmat, amellyel felhívja magára a figyelmet. Többnyire rossz alkalmat. Kíméletből (ti. a hívők iránti kíméletből) csupán a legrosszabbakból közlök válogatást időnként.

Olaszországban február 13-án kezdődött annak a szíriai polgárháború elől menekült nigériai kábítószer-kereskedelmi szakmérnöknek a koncepciós pere, aki az egész Európában zajló harmadik világbeli kulturális színesítés keretében, pusztán humanitárius késztetésből, tavaly január végén a másvilágra segített egy 18 éves, drogos bennszülött lányt Macerata városában, majd az afrikai kulináris hagyományok híveként meg is ízlelte a fehér lány húsát, amihez ugyebár okvetlenül fel is kellett darabolnia azt. Ezen legfeljebb csak a fehér felsőbbrendűség trogloditái akadhatnak fenn, akik tagadják a kultúrák egyenértékűségét, és rasszista előítéletességből ellenzik az afrikai kultúra európai térhódítását a multikulturalizmus nevében.

Időközben kiderült, hogy a koncepciós per áldozata, Innocent Oseghale –, aki nyilvánvalóan ártatlan az ellene koholt vádakban, amint azt a keresztneve is cáfolhatatlanul bizonyítja – menekültként az anyaszentegyház felebaráti istápolását élvezte. A helyi parókia bérelte számára azt a „meglehetősen luxus” lakást is, amelyben obligát fehér barátnője társaságában űzte tanult mesterségét, noha az intoleráns hatóságok ezt már korábban megtiltották neki, és – horribile dictu! – kiutasítással fenyegették.

Ugyanebben a lakásban került sor egyébként az inkriminált kannibál szertartásra is, alig két héttel azután, hogy a helyi papság éppen őt tartotta érdemesnek annak a levélnek a felolvasására a templom szószékéről, amelyet Ferenc pápa írt a migránsok világnapja megünneplésére. Mindez arra a rosszindulatú és antiklerikalizmustól csöpögő megjegyzésre késztette az általa megkóstolt olasz lány, Pamela Mastropietro családját képviselő ügyvédet és egyben a lány nagybátyját, hogy „ez magyarázhatja Macerata püspökének igencsak langyos magatartását és az egyház hallgatását erről a szörnyű eseményről”. (Lo zio di Pamela accusa il parroco: „La chiesa pagò la casa a Oseghale”, ilgiornale.it, 2019. január 21.) Holott fölösleges nagy feneket keríteni ennek a banális esetnek. Elvégre csak annyi történt, hogy Pamela találkozott Jézussal. Hiszen nem maga a szentatya nyilvánította a migránsokat megannyi találkozási alkalomnak Jézussal? Őszentsége pedig ex offo tévedhetetlen, amint az köztudott.

Legutóbb az osztrák katolikus klérusnak sikerült megakadályoznia egy közveszélyes náci-fasiszta-usztasa megmozdulást, konkrétan az ún. bleiburgi emlékmisét, amelyet a horvát püspöki konferencia szervezésében már több mint két évtizede minden évben megtartottak a karintiai püspökséghez tartozó osztrák határvárosban. Itt most némi objektív történelmi visszatekintés szükséges a történtek megértéséhez. 1945 májusának első két hetében náci kollaboránsok, reakciósok, burzsujok, kulákok, klerikálisok, dologtalan értelmiségiek és egyéb társadalmi selejtek egy több százezres hordája jobbnak látta, ha a dicsőséges felszabadító kommunista partizánok elől Bleiburgon át osztrák területre menekül, és a fair-play-ükről híres britek kezébe teszi le a sorsát. Igazi szedett-vedett népellenes gyülekezetről volt szó: szlovén, montenegrói, bosnyák és kozák antikommunista martalócokról, szerb csetnikekről, emigráns fehéroroszokról, népi német menekültekről és zömükben horvát usztasákról, lefegyverzett volt katonákról és civilekről, férfiakról és nőkről, gyerekekről és öregekről vegyesen. Naná, hogy a britek visszazsuppolták, és tiltóista szövetségeseik kezébe adták őket gyorstalpaló átnevelő kurzusra.

Ettől eltekintve nem volt miért aggódniuk. Elvégre a győztesek mérvadó történettudománya azóta cáfolhatatlanul bebizonyította, hogy háborús és emberiesség elleni bűnöket kizárólag a vesztesek szoktak elkövetni. Ha a veszteseknek netán vannak is civil áldozataik, ezek minden esetben a demokratizálódás és a társadalmi haladás járulékos veszteségeinek számítanak, és mint ilyenek, nem írhatók az ontológiailag vétlen győztesek rovására. Értelemszerűen azok sem, akik a bleiburgi „repatriálás” (ez a vonatkozó angol nyelvű Wikipédia-szócikk történelmileg korrekt szóhasználata) során vesztették életüket.

Bagatell 80-100 ezren. Elpuhult kispolgári elemek lévén nyilván nem bírták a számukra megterhelő gyorstalpalást. Csak ez történhetett. Hogy a partizánok vadállati kegyetlenségeket követtek el? Lárifári. A náci-fasiszta-usztasa propaganda aljas koholmánya. Az a pár száz horvát nőszemély is, akikből csak a hajzatuk maradt meg, bizonyára önmagát falazta be szlovéniai bányákba, így próbálva elbliccelni a népi demokratikus átnevelést. Csak magukra vethetnek, ha később nem tudták magukat kiásni. (Vö. Florian Thomas Rulitz: The Tragedy of Bleiburg and Viktring, 1945).

Értük is szólt az évenkénti mise Blei­burgban, amíg az osztrák egyház be nem tiltotta azt, arra hivatkozva, hogy „egy politikai-nacionalista rituálé részévé vált a történelem szelektív emlékezete és magyarázata szolgálatában”, és ezért a megtartása „árthatna a reputációjának”. Minderről a Jerusalem Post számol be. Mint a kérdésben lehető legilletékesebb. (Church bans mass commemorating Nazi-allies, jpost.com, 2019. március 16.) Ami azt illeti, az egyházat már így is számtalan képtelen rágalommal illetik, például hogy a szodomita perverzió melegágyává vált. Más sem hiányozna, mint hogy a nacionalizmus iránti tolerancia vádját is rásüssék, hiszen ikertestvére, a rasszizmus társaságában ez korszakunk abszolút stigmája. Ettől pedig joggal félhet az egyház, mint Lucifer a tömjénfüsttől.

Gazdag István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Jobbegyenes (2047) Irodalmi kávéház (504) Politika (1578) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tv fotel (65) Nagyvilág (1456) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5368) Mozi világ (440) Heti lámpás (255) Életmód (1) Egészség (50) Flag gondolja (33) Történelem (14) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (6) Tereb (138) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Sport (729) Gazdaság (657) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>