Ma 2024 május 19. Ivó, Milán napja van. Holnap Bernát, Felícia napja lesz.
Antidogma - A Nyugatnak tényleg elmentek otthonról

Antidogma - A Nyugatnak tényleg elmentek otthonról

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mit lehet mindehhez hozzátenni?

A neomarxista (frankfurti iskolás) társadalommérnökség több mint hét évtizede tartó degeneráló kúrájának köszönhetően a Nyugat mentális-pszichés állapota mára annyira leromlott, hogy innen már nagyon nehéz lesz visszatérni a normalitáshoz. Kérdés, hogy egyáltalán lehetséges-e még. Az alábbiak alapján mindenesetre elég valószerűtlennek tűnik a gyógyulás.

Újabb forradalmi feminista kezdeményezés az Egyesült Királyságból a patriarchátus elleni globális felszabadító háborúban! „Szőrös január” (Januhairy) jelszóval kampány indult annak érdekében, hogy a nők ebben a hónapban hagyják megnőni a természetes szőrzetüket. „Arra bátorítva a lányokat, hogy szabaduljanak meg a szőrzetüktől, azt mondják nekünk, hogy álljatok meg, ne nőjetek fel, és ne legyetek nők, maradjatok egy törékeny, serdülőkor előtti testbe csapdába ejtve az egész életetekre, így a férfiak infantilizálhatnak titeket, és fenntarthatják a patriarchátust” – okoskodik az egyik aktivista a kampány motivációját illetően, szerinte ugyanis a társadalom kizárólag a férfiuralom „előítéletes magatartása” következtében találja „taszítónak és undorítónak a természetes szőrt, amelyet a testünkön növesztünk”. (Januhairy: why women are growing their body hair this month, independent.co.uk, 2019. január 8.)

Eközben a tekintélyes Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) azzal riogat, hogy „a szenvedélymentesség, versengés, uralkodás és erőszakosság által jellemezhető hagyományos férfiasság összességében káros”, mert ideológiaként „láthatóan korlátozza a férfiak pszichológiai fejlődését, kényszeríti a magatartásukat, nemiszerep-torzulást és nemiszerep-konfliktust eredményez, és negatívan befolyásolja a mentális és fizikai egészséget”. Ez az ideológia ugyanis „olyan minták különleges csillagzata, amelyek uralmuk alatt tartják a népesség nagy részét, mint a nőellenesség, a siker(orientáltság), a gyöngeség látszatától való tartózkodás, valamint a kaland, a kockázat és az erőszak”, és végeredményben homofóbiához és szexuális zaklatáshoz vezet.

A férfiakra kötelező társadalmi normaként rákényszerített férfiasság okolható azért is, mert az USA-ban férfiak követik el az emberölések 90 százalékát, és mert világszerte négyszer gyakrabban lesznek öngyilkosok, mint a nők. A férfiasság mint jellemvonás tehát nem genetikai-biológiai eredetű, hanem pusztán „társadalmi, kulturális és kontextuális normákon alapuló értelmezés” kérdése. (American Psychological Association links „masculinity ideology” to homophobia, misogyny, nbcnews.com, 2019. január 9.)

Eszerint a nőkhöz képest a férfiak között azért több a gyilkos és az öngyilkos, mert a társadalmi nyomás férfias viselkedésre, férfias szerepekre, „mérgező férfiasságra” kényszeríti őket, de egyáltalán nem érzik jól magukat a macsó bőrükben, ezért erőszakos és önpusztító módon igyekeznek menekülni tőle. Ehhez képest a feminista propaganda azt prédikálta a nőknek, hogy addig nem lehetnek boldogok, amíg nem építenek maguknak karriert, és nem próbálnak meg úgy viselkedni, mint a húszas-harmincas éveikben járó, tehát a férfiasságuk csúcsán lévő férfiak. Érthetetlen viszont, hogy ha a feminizmus valóban boldoggá tette őket, akkor miért halnak meg közülük egyre többen kábítószer-túladagolásban? Márpedig az utóbbi két évtizedben a 30–64 éves amerikai nők körében négyszeresére, az 55–64 évesek körében pedig ötszörösére nőtt a drogozással kapcsolatos halálesetek száma. (Drug overdose deaths skyrocketed among women, cnn.com, 2019. január 10.)

Mindeközben a New York Times mint első számú globális referencia­lap arról biztosít mindenkit, hogy a gyermekek transzveszticizmusa nem az emberi történelem legtömegesebb gyermekmolesztáló jelensége. A cikket elkövető transzvesztita nő – aki történetesen férfinak született, és akinek a fia történetesen szintén lánynak érzi magát – vehemensen tagadja, hogy a fiatalok (főleg lányok) körében egyre jobban elharapózó nemváltoztató kezelések egy „társadalmi ragály” következményei lennének, szerinte ugyanis „bőséges tudományos kutatás teszi világossá, hogy a nemi változatosság az emberi biológia alapvető igazsága, nem pedig valami dilis divathóbort”. (Coming Out as Trans Isn’t a Teenage Fad, nytimes.com, 2019. január 8.)

Ami azt illeti, a tinédzsereket a média befolyásolja, és a társaik, akiket szintén a média befolyásol, miközben a gyermekeket általában az anyjuk befolyásolja, mindnyájukat pedig a média azzal, hogy általános transzvesztita programot reklámoz egyfajta új és „menő” életstílusként, bőséges társadalmi jutalmat ajánl­va bárkinek, aki hajlandó a másik nem ruháját hordani, önmagát hormonkezelésnek alávetni, és a nemi szervét megcsonkítani.

Ha már itt tartunk: a társadalmi haladásban nincs megállás, és Franciaország e tekintetben mindig is az élen járt. Így aztán nem meglepő, hogy az egyik baloldali honlapon állampolgári népszavazást kezdeményeznek a heteroszexualitás betiltása érdekében, tekintettel arra, hogy „a heteroszexualitás nem egy nemi irányzat, hanem szexizmust, homofóbiát, transzfóbiát és más elnyomásokat, így a rasszizmust, a fogyatékosellenességet és az osztálydiszkriminációt létrehozó és tápláló uralmi rendszer”, amely többek között azért is hibáztatható, mert „a homoszexuálisokat sorsukra hagyták (sic!) az AIDS-szel szemben”, mert minden harmadik napon agyoncsap egy nőt a férfi partnere, mert riasztóan magas a deviáns (LGBT) szexualitású fiatalok öngyilkossági rátája, és mert „ellenőrzést gyakorol a nők teste, megjelenése, súlya, frizurája, nemi szervei és szokásai fölött”. (Interdire l’hétérosexualité, media­part.fr, 2019. január 9.)

Mit lehet mindehhez hozzátenni? A költőt parafrazeálva talán csak annyit: „Őrült idő, őrült idő! S az őrültség mindegyre nő…”

Gazdag István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (313) Belföld (11) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Sport (729) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Gazdaság (709) Vetítő (30) Jobbegyenes (2804) Flag gondolja (36) Életmód (1) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7608) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Történelem (18) Tereb (146) Nézőpont (1) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>