Ma 2024 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
2459810bd929fd8b1b57867a6b0f286f.jpg

A vén szarkeverő is beszállt Európa meghódításába

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A napokban néhány partra vetett vízihulla, néhány átázott pogácsa és pár kamu útlevél mellett a tenger kimosott egy aranyos kis kézikönyvet is, {...}

{...} amiben le van írva (természetesen migránsul), hogy mit kell csinálni ahhoz, ha valaki nem csak túlélni szeretné az Európába vezető utat, de még segélyt is akar kapni egyszer. Vagy többször.

Bubu Woodcutter

A füzetet a migránsok Görögországban kapják kézhez, amikor felszállnak az embercsempészek hajóira, benne pedig térkép, fontos telefonszámok (köztük egy 24 órás segélyvonal) és jogi tanácsok szerepelnek, ahelyett, hogy a frissen beköltözni vágyók jogi és erkölcsi kötelezettségei lennének listázva. Valószínűleg az sincs beleírva, hogy nem szabad nőket erőszakolni és allahakbározni kerítéseket szaggatni.

A kézikönyveket egy mintegy 100 főből álló önkéntes csoport osztogatja, akik azt mondják: „ezek az emberek úgyis jönnek, jobb ha adunk nekik valami útmutatást.” A füzetecske egyébként jó utat kíván a migránsoknak és elárulja nekik azt is, hogy a szabad költözködés mindenkinek joga, ami legalább akkor hazugság, mint az, hogy mindenki egyenlő.

De téved az, aki eddig Komáromy Gergőt és a raszta tincseit látta a tragikus események hátterében: a füzetecskék mögött a WatchTheMed-Alarmphone és a w2eu áll, amelyek pedig a Sorosgyuri alapítványhálózatához köthetőek. Érdekes, hogy vajon aki ennyire gazdag, az miért töri még 85 évesen is azon a fejét, hogy hogyan baszhatna ki a világgal, ahelyett, hogy egy sakkgéppel levonulna egy szép tengerparti városkába pihenni?

Irigység? Öregkori agybaj? Gyíkemberek a szekrényben? Vagy tényleg olyan lett, mint a James Bond filmek egydimenziós főgonosza? Ha neki mennie kell, akkor szeretné a világot is magával rántani, ne egyedül pörögjön a pokol legmélyebb bugyrának legforróbb kondérjában néhány év múlva az örökkévalóságig.

]]>www.tutiblog.com]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Egészség (50) Sport (729) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7422) Kultúra (6) Életmód (1) Tereb (146) Heti lámpás (305) Gazdaság (698) Mozaik (83) Történelem (17) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2761) Autómánia (61) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (535) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>