Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
07cfc15844b285ad591a0051afbebaaa.jpg

Moziajánló: Szeptember

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bár már  hónap vége közeledik, semmiről nem maradtunk le, legalábbis ha a hazai mozikat nézzük. A bejegyzésben összeszedtük azokat a filmeket, amik most kerülnek bemutatásra, vessetek rájuk egy pillantást, erősen megéri:

Miről maradtunk le? Mire érdemes beülni? Ezt most mind megpróbáljuk összeszedni nektek. Csak azért, mert a suli/meló mellett, és a rossz idő ellenére is érdemes egy kicsit kikapcsolódni. Igaz a magyar forgalmazókkal még nem kötöttünk békét, a The Expendables és a Machete csúszása miatt még mindig haragszunk rájuk, de talán hoznak majd ebben a hónapban valamit, amire érdemes lesz elmenni. Igaz, a hazai premierek kicsit háttérbe fognak szorulni, és az amerikai mozik bemutatóit is sorba vesszük, de így teljes kép, így lehet nyugodtabban kiakadni, ha arra éppen szükség van.

Új szezon kezdődik, így a filmek előtt, egy apró bevezetés: az amerikai mozik az új filmek sugárzását általában pénteken kezdik meg, így náluk egy hétvége három napot jelent. Nálunk kicsit más a helyzet, mi csütörtökön már premier filmeket látogathatunk, négy napos hétvégénk van, igaz ezek között is vannak kivételek, mint azt később látni fogjátok.
 
 
Szeptember első hétvégéjén az amerikai közönség rögtön ünnepel, így az előbb leírtak kicsit változtak. Pl. a The American, George Clooney főszereplésével már szerdán a mozikba került, valamint náluk hétfőn munkaszüneti nap volt, így a Machete és a Going The Distance is négy napon keresztül várta a közönséget. Előbbit nekünk még novemberig kell üldöznünk, igaz addigra már az otthoni mozitermekben is vetíteni fogják. Nálunk kicsit más volt a helyzet. A Baaria és a Mese a szerelemről mellett, pótoltunk korábbi elmaradásokat. Így három hónap várakozás után a The Karate Kid nálunk is hódíthatott, valamint a Charlie St. Cloud, Zac Efron főszereplésével, is a mozikba kerülhetett.
 
A második hétvégén az amerikai közönség csak egy új premiert kap. Jön péntektől a Resident Evil: Afterlife, ráadásul 3D-ben. És itt a kivétel, rögtön hazai vizekre evezve. A folytatás nálunk is csak pénteken kerül bemutatásra. Csütörtöktől, tehát a mai naptól kezdve, viszont nem egy új filmre ülhetünk be. Jön a Mammoth és a Frankenstein terv, valamint csak egy hét csúszással a Hétmérföldes szerelem (Going to Distance). Bár többet lehetett hallani mostanában Adéle-ről és a múmiákról, ami szintén jó filmnek ígérkezhet (Adéle és a múmiák rejtélye). Az IMAX és 3D szerelmesei sem maradnak új film nélkül. Igaz ez "csak" 40 perces mozi lesz, de jön a Bogárszemmel az őserdőben.
 
A harmadik hétvége programja az igazán idegesítő. Már csak azért is, mert jobb helyeken jön az Alpha and Omega (animációs film), a Devil (íróként M. Night Shyamalan-nal a fedélzeten), az Easy A (Emma Stone miatt kötelező), és a The Town (melyben Ben Affleck rendezőként, íróként, és szereplőként is kivette a részét). Rosszabb helyeken, kössétek fel a gatyátokat, jön egy 2008-as Vin Diesel film, a Babylon A.D.. Örülünk? Mint a "kurvaélet". Fokozva boldogságunkat, a következő héten sem sokat változik a helyzet. Mi megkapjuk végre a Hibridet (Splice), ami június elején került mozikba. Más helyeken pedig Legend of the Guardians, Wall Street 2 és You Again kerül a programfüzetbe. Utóbbi Kristen Bell miatt (is) érdekes lehet, a középsőt szerintem nem kell bemutatnom, jön vissza Gordon és ezzel együtt Michael Douglas is. És, hogy ne csak a mainstream vonallal foglalkozzunk, limitált helyen bemutatásra kerül a Buried, Ryan Reynolds főszereplésével.
 
A hónap végén, tartva magunkat a naptári megkötésekhez, csak a hazai mozik kínálatával foglalkozunk. Szeptember 30-án, csütörtökön, szerencsére kevés várakozás után nálunk is bemutatásra került a Tőzsdecápák folytatása, valamint a Pancser police (The Other Guys) is.
 
A következő hónapban találkozunk, addig is jó szórakozást/mozizást mindenkinek, akár otthon, akár a nagy vászon előtt.
 
teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7652) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Életmód (1) Jobbegyenes (2813) Sport (729) Történelem (18) Heti lámpás (319) Belföld (11) Gazdaság (711) Mozaik (83) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>