Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
f6724167d64dbb787c596622e3b2ec5c.jpg

Kritika - Tintin kalandjai

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Annyi biztosan elmondható a filmről, hogy kinézetileg az utóbbi évek legjobb animációját hozza. A sok emberi szereplő miatt felmerülhetett, hogy túl valóságos lesz, viszont mégsem eléggé, így inkább taszítást váltva ki a nézőből, de szerintem sikerült elkerülniük az animátoroknak ezt.

Sajnos mint film már kevésbé állja meg a helyét. Vagyis hülye vagyok, a felnőtt nézőknek sántít kicsit. Bizony, túl gyerekes lett, de nem Wall-E-szerűen, hanem jobban. Tehát nem rossz a forgatókönyv, csak egyszerű, gyerekmese egy általános történet helyett. Amolyan régimódi a Secret of the Unicorn, 80-as évekbe illő. Spielberg visszanézett kicsit?Tintin egy újságíró, aki az Unikornis titkának nyomába ered. Azután teszi ezt, hogy a piacon vásárol egy hajómakettet, amire nagyon gyanús személyek fenik a fogukat. Nyilván egy kincshez van köze az egésznek! Nosza, kezdődhet is a kaland, ami során rengeteg arany, egy részeges kapitány, egy tárcagyűjtő és egy aranyos kutya is feltűnik. Hogy a kelekótya rendőrökről ne is beszéljünk.

A forgatókönyv egyszerűsége ellenére akad a kalandokban jó pár fordulat, hiszen az 5 éveseket is le kell közbi. Sok kacsintásnál azért lehetett érezni a Steven Moffat, Edgar Wright és Joe Cornish trió geekségét, de nem az egyediségéről lesz híres a Tintin.

Néhol csak azért pereg a film, mert a főszereplő figyelmetlen, így folyamatosan keveredik galibákba. Főleg azután pörögnek fel az események, miután megérkezik Tintin mellé a kapitány, aki szeret inni, és nem szeret gondolkozni, bár azért jó szívű legalább. Mindezt gyönyörű grafikával felvezetve.

Tintinék ezúttal motoron

Bár a rendes filmeknél nem győzött meg a 3D, de azt kell mondanom, hogy az animáltaknál nincs kifogásom. Nyilván nem ad sokat hozzá, 2D-ben is működő történet kell, de azért más térben nézni. Szerencsére itt nincs gond a fénnyel és hasonlókkal, mint színészes társainál, hiszen mindenből pont annyit renderelnek amennyi kell.

Tintin kalandjai értékelés

Az utóbbi évek legjobb kalandfilmje, mert nincs sok kalandfilm. Nem varázsolt el, de nagyon jól szórakoztam rajta.

Human - filmbuzi.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2815) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Belföld (11) Sport (729) Történelem (18) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Autómánia (61) Életmód (1) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7657) Heti lámpás (319) Gazdaság (711) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>