Ma 2023 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
c6b6f36811881c52edbb230701d05f81.jpg

Kritika – Kick/Ass

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az év legjobban várt filmje? Igen! Legalábbis nagyon vártuk még áprilisban, aztán kiderült, hogy mi csak júniusban láthatjuk, így csökkent kicsit az érdeklődés, de még így is nagyon jó kedvel ültünk be a moziba, mivel csak jókat hallottunk róla. Hasonlóval bővítettük a vélemények hosszú sorát:

Járunk moziba is azért, nem csak a sorozatokat nyúzzuk. Főleg, hogy az év egyik legjobban várt filmje, az áprilisi amerikai premier után, végre nálunk is bemutatkozhatott. Matthew Vaughn író/rendező alaposan feltette a mércét, mert egy nagyon bombasztikus filmet rakott le az asztalra. Egy újabb képregény feldolgozást köszönthetünk, ami mindenképpen a legjobbak közé írta fel magát. Felesleges összehasonlítanom mással, kedvenceimet sem nagyon bántanám, azt viszont el kell ismernem, hogy a Kick-Ass remek példája annak, hogy ha jó kezek közé kerül valami, akkor abból bizony lehet sikeres mozit faragni.

 
A történetről nem nagyon akarok írni semmit. Főleg azért nem, mert rengeteg kis apróság van ebben a filmben, amit a moziban érdemes megtapasztalni. A történet nagyon száraz tud lenni, a Kick-Ass esetében. Elégedjünk meg azzal, hogy egy olyan világban élünk, ahol a fiatalok azon gondolkodnak, vajon miért nem vállalta még be senki, hogy szuperhősnek álljon, képességek nélkül természetesen. Főhősünk meg eldönti, hogy ő megkezdi ezt a sort, "zöld ruhásnak" öltözik, és reménykedik benne, hogy tud segíteni valamit az embereken. Ehhez jön még valami olyasmi is, hogy alapvetően geek csapatról van szó, minden idejüket a képregények világában töltik, a csajok nagyon nem állnak szóba velük. Plusz az előzetesekből megismert Hit Girl és Big Daddy is csatlakozik, valamint Red Mist is, akik így együtt egy nagyon szép sztorit hoznak össze, pedig az elején mindenki külön utakon indult el nagyjából.
 
Alapvetően ami tetszett a moziban, hogy mindent beleraktak, amit szerettem volna látni. A "hős" nem ver szét mindenkit, kap ő is rendesen, ennek megfelelően nagyon jó jelenetek vannak, verekedések mindenképpen piros pontot érdemelnek. Mint ahogy a sztori összerakása és a szövegek is elnyerték tetszésemet. Annak ellenére, hogy a film után úgy éreztem, van egy 20 perces üresjárat, most már azt gondolom, hogy ez is kell bele. Előkészítik a történetet, felvezetnek dolgokat, és rengeteg utalásokat halmoznak fel, amiket csak győzzünk értelmezni és észrevenni.
 
 
A szereplők/színészek közül Nicolas Cage és Mark Strong lehetnek a legismertebbek. Előbbi a "jobb" oldalon áll, és karakterét remekül hozza, ami engem legalábbis, nagyon meglepett, kellemes csalódás volt. Mint ahogy a lányát játszó Chloe Moretz (13 évesen) is hatalmas verekedéseket ad nekünk. Korát meghazudtoló módon alakította Hit Girl-t. A fő- illetve címszereplő Aaron Johnson is dicséretet érdemel, és a már korábban említett Mark Strong nevét is emeljük ki ebben a felsorolásban.
 
Értékelés: Kick-Ass - 9/10
 
Remek történet, nagyon jó képregény-mozi (még ha ez hülyén is hangzik). Hozta azt amit vártam tőle, és meg is lepett pár jelenettel. A megvalósítás is tetszett, remek képi-világa van az egésznek. A színészek is rendben voltak. Nem kérdés tehát, hogy ilyen jó felsorolás után csak azt mondhatom, hogy az év egyik legjobb filmje volt. Nem csak egyszerű, szemégető popcorn mozi volt, hanem ennél valamivel több, ami miatt nagyon sok nyári blockbuster mozi csak irigykedhet.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Irodalmi kávéház (531) Életmód (1) Szépségápolás (15) Gazdaság (694) Heti lámpás (282) Mondom a magamét (7254) Vetítő (30) Politika (1581) Jobbegyenes (2724) Tereb (146) Történelem (16) Autómánia (61) Tv fotel (65) Flag gondolja (34) Nézőpont (1) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>