Ma 2023 december 11. Árpád napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
Luca napi jóslatok – 2015

Luca napi jóslatok – 2015

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kis-Magyarország, nemzetek Európája és Kína a Holdon.... Régen szokás volt, hogy Luca napjától Karácsonyig terjedő 12 napban írogatták a kalendáriumba, milyen is az idő.

 Egy-egy nap a következő esztendő egy-egy havának felelt meg. Mi most a 2015. esztendőre jósolunk

Magyarország

2015-ben túl leszünk három választáson, talán újra megnyugszanak a kedélyek és a munkára lehet koncentrálni. Nehéz egy országot a romjaiból felépíteni. Az elmúlt öt esztendő erről is szólt. De a magyarságnak már sokszor kellett talpra állnia. Sikerülni fog ez a gazdasági válságot követően is.
Az Unió változik. A nemzetállami törekvések erősebbnek bizonyulnak a gátlástalan egységesítési vágy ellenében. S az EU-ban is helye van az autonómiának. Erre egyre inkább ráébrednek. Moldova egyesül Romániával (így az EU-tagja lesz). Ám a Dnyeszteren-túli terület és a gaguz közösség széles körű autonómiával bírt eddig is a moldávoknál, ezt az örökséget „viszik” magukkal. Vajon ezek után mi gátolhatja a székelyföldi autonómiát?
 

 
Ha Székelyföld, a Kis-Magyarország autonóm lesz, megkapják a szélesebb önrendelkezés jogát a Kárpátalján élő magyarok és ruszinok, megkapják a délvidéken élő magyarok is (ez lehetne a jogos ára Szerbia csatlakozásának a közös Európához!). Igen, Szlovákia is kénytelen lesz elgondolkodni, ad-e valamiféle önállóságot a Csallóközben élő tömbmagyarságnak és országa lakosságának 10%-át kitevő magyarságnak.
Nos igen, a magyar iskolákban hivatalosan is elkezdik tanítani a székely-magyar rovásírást...
 
Európa
 
Belgium talán meg sem éri 2015-öt. Szétesik Flandriára és Vallóniára. Tulajdonképpen ez kapóra jön az EU-nak is és Brüsszel lesz Európa fővárosa, külön, csak Európához tartozó kerületként. Igen, egy kis belga rész, ahol nagyjából 70 ezer német él, Németországgal egyesül.
A belga példán felbuzdulva erősödnek a szeparatista törekvések Baszkföldön, Kataloniában, Skóciában, kis mértékben Wales-ben, nagy mértékben Észak-Írországban. 2015 az önállóság esztendeje lesz. Nemzetek feletti Európa helyett Nemzetek Európája.
 
 
Bár az önállóság vágya egyre inkább hajtja az Angliában élő pakisztáni, a Németországban élő török és kurd, a Franciaországban élő arab tömegeket is. De Törökország csatlakozásának is ára lesz: a kurd autonómia.
 
Világ
 
Az önálló és független Kurdisztán, mely részben a 2003-as iraki háborúval megvalósulni látszott, könnyen vérbe boríthatja Törökországot, Irakot, Iránt és Jordániát. A térség Pakisztán szétesésével már így is instabil. A kurd konfliktus újjáéleszti a csecsen reményeket is. Oroszország lehet, két háború után elengedi a csecseneket, cserébe azért, hogy felügyelheti a Kaszpi-tengerből errefelé húzódó olajforgalmat. De ezzel rúghat egyet a grúzokba, mert teljes mellszélességgel támogatja Abházis és Dél-Oszétia önállósodását. Az oszétek egyébként egyesülni óhajtanak az „észak-oszétekkel”, azaz Oszétia Oroszország részeként kap önállóságot.
Ukrajna is beadja a kérelmet az EU-tagságra, így a Fekete-tenger az Unió „beltengerévé válik előbb-utóbb…)
 

 
Az Egyesült Államok 2025 körül szeretne visszatérni a Holdra, de a kínaiak fricskát mutatnak nekik és 2015-ben emberes utazást indítanak égi kísérőnkre. A világ Kínát ünnepli, aki már a Mars missziót tervezi és állandó emberes jelenlétet a Holdon. Nem csak presztízsről van szó, hanem nyersanyagról is. Sok nyersanyagról…
 
Fenntartható világ
 
2015ben már legalább 7,3milliárd lesz a Föld lakossága. Ilyen hatalmas tömeget nem könnyű élelmezni. Lassan változik a tendencia és megáll a vágóhidak termelése. Egyre többen (állami szinten is) kezdik felismerni, hogy a csökkenő termőföld területet hatékonyan kell felhasználni. Míg mondjuk egy hektár területről 1 húst fogyasztó embert lehet táplálni, 20 lakto-vegetárius és 50 vegán táplálkozást folytató ember látható el. Az emberiségnek váltania kell. 2015-re a jegesmedvéknek már befellegzett!!!
 

 
Igen, 2015-ben J.K. Rowling beadja a derekát és megjelenteti a Harry Potter folytatását. Ahogy a Mátrix trilógia is folytatódik és már örülhetünk a Narnia ötödik részének. No, igen, 2015-re végre befut Hollywoodban egy magyar sztár is. Igaz, a filmes világ egyre inkább Bollywoodnak csápol…
A népi bölcsesség szerint 2011. májusának első felében csapadék, második felében száraz időjárás várható.
 
Nawesh
Szerző A Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Gazdaság (694) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Belföld (10) Heti lámpás (282) Sport (729) Jobbegyenes (2724) Mondom a magamét (7267) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Egészség (50) Irodalmi kávéház (531) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (34) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mozaik (83) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Történelem (16)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>