Ma 2022 augusztus 17. Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.
Gazdálkodj okosan!

Gazdálkodj okosan!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szóval ez úgy volt, hogy a Jézuska (nálunk Angyalka) hozott egy társasjátékot a lányomnak. Mi, szülők persze segítettünk az Angyalkának választani.

Tapasztalatunk szerint a kisiskolás lányunk nagyon szeret boltosat játszani, „pénzezni”. No, gondoltok, veszünk egy Gazdálkodj Okosan társasjátékot. A játékboltban három árkategória is volt, megvettük a legdrágábbat, bízva, hogy ez jobb minőségű. A minőséggel nincs is probléma. 

A játékban a feladat egyszerű. Meg kall gazdagodnod. A játék készítői már tudhatnak valamit, mert nem forint alapú a játék, hanem euróval játszunk. Így kezdésnek mindenki kap 18 ezer eurót. Haj, igen, szép lett volna a nagybetűs életnek nekivágni egy 5 milliós kezdőtőkével...
 
Akkor győz valaki, ha szerez egy lakást/házat, mely 30 ezer euró. 8,2 millió forint. Nos, a mi lakásunk egy kicsit többe került. A Bank örül is a havi törlesztő részleteknek (még 23 évig!) természetesen pár ezer euróért be is kell rendezni a lakást no és venni kell egy autót. Csekély10 ezer euróért.
 
 
Szóval, nesze neked fenntartható fejlődés és ökolábnyom...
 
A játékban vannak szerencsekártyák is. (Pl. leéget a házad, ellopták az autódat..., no meg persze nyertél a lottón 10 ezer eurót). De két szerencsekártyán kiakadtam. Az egyik kártyán az szerepelt, hogy előfizettél a Népszava (!) újságra, a másikon meg előfizettél a hetek c. hetilapra...
 
Nos, gratulálok a játék tervezőinek/gyártóinak. Így lehet kondícionálni a gyerekeket egy szélsőbaloldali napilapra és a Hit Gyülekezet balliberálisan (némi MDF-fel megfűszerezve) elfogult hetilapjára.
 
De azért jót játszottunk. Majd odagondolom a magyar Nemzetet, és a Barikádot...
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2386) Életmód (1) Kultúra (6) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mondom a magamét (6247) Történelem (15) Nagyvilág (1464) Gazdaság (667) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Tv fotel (65) Sport (729) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Heti lámpás (260) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>