Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal?

Zelenszkij kész tárgyalni Putyinnal?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ahhoz, hogy az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij leüljön tárgyalni az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal egy-két dolognak teljesülnie kell.

Volodimir Zelenszkij a háború kezdete óta először mondta ki, hogy kész beszélni Vlagyimir Putyinnal még azelőtt, hogy az ukrán fegyveres erők elérnék az 1991-es határokat. Szerinte a Kreml vezetője „kész lesz a párbeszédre”, ha az ukrán hadsereg eléri a 2022-es határokat. Erről az ukrán elnök a CBS-nek adott interjújában ]]>beszélt]]>.

– Nem kell pusztán katonai eszközökkel visszafoglalnunk minden területünket. Biztos vagyok benne, hogy amikor elveszíti azt, amit 2022 óta elfoglalt, teljesen elveszíti még azoknak az országoknak a bizalmát is, amelyek még mindig kételkednek abban, hogy támogassák-e Ukrajnát vagy sem. És az államon belül is elveszíti erejét. Amint ez megtörténik, készen áll majd a párbeszédre – mondta Zelenszkij.

Megjegyezte, hogy egy ilyen eredmény eléréséhez „nemcsak katonai lépésekre” van szükség Ukrajna részéről megfelelő mennyiségű nyugati fegyverrel, hanem Oroszország teljes kereskedelmi blokádjára is a világ többi részével.

Akkor győzhetünk, hogyha mindenki segít Ukrajnának gazdaságilag legyőzni Oroszországot, de erősnek kell lenni a csatatéren és politikailag is. Ha ez mind megtörténik, nem lesz szükségünk arra, hogy minden területünket kizárólag katonai eszközökkel visszafoglaljuk

 – mondta Zelenszkij.

Korábban az elnök és hivatala következetesen arról beszélt, hogy Kijev addig nem tárgyal Oroszországgal, amíg az ukrán fegyveres erők el nem érik az 1991-es határokat.

Zelenszkij most lényegében megmutatta, hogy hajlandó tárgyalni a 2022 februárja óta elvesztett területek visszaadása után.

Közben éppen tegnap Olaf Scholz német kancellár közölte, hogy több ország, köztük Ukrajna is tárgyal a békemegállapodás lehetőségéről. De ennek a megállapodásnak a fő feltétele az orosz csapatok kivonása az 1991-es határokon túlról.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (7) Tereb (146) Belföld (10) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7536) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (704) Sport (729) Vetítő (30) Történelem (18) Szépségápolás (15) Egészség (50) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (312) Mozaik (83) Nézőpont (1) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2786) Autómánia (61) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>