Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
Vásárolna egy Gyurcsányt?

Vásárolna egy Gyurcsányt?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Olvasson a modern baloldal Harvey Weinsteint-jéről.

Ön venne használt autót Gyurcsány Ferenctől? A Demokratikus Koalíció elnöke most minden létező módon akarja eladni „termékét”, ami ő maga. Ezért ma ő egyszerre meghurcolt milliárdos mártír és vidéki kisember, látvány hazafi és magyarokat gyalázó plutokrata. De fölösleges jelzőket keresni, ő bevállal bármit, mint a tescós illempapír. Olvasson a modern baloldal Harvey Weinsteint-jéről.

Gyurcsány Ferenc a „szabad világban” valószínűleg porszívóügynökként kezdte volna karrierjét. Magyarországon KISZ-titkár lett. Nem jobb világot akart persze akkor sem értékesíteni, hanem saját magát. Abban a korban még nem volt Google, így értelmező szótárhoz nyúlt. Az erkölcs szóig nem jutott el, már a b betűnél lemaradt.

Persze ez is egy szempont, és utólagos értékelés kérdése: a becsület és a bűnözés is b-vel kezdődik…

A Kedves Olvasó többször is felvetette már, hogy miért kell ezzel az emberrel egyáltalán foglalkozni? Egykori nagyszerű szerkesztőm is azt mondta, ha a sajtó világa egy évig kibírná, hogy ne írja le ezt a nevet, Fletó semmivé válna. Talán igaza is volt, de az ember gyarló, a „lájtos” kóláról is elhiszi, hogy egészséges életmódot eredményez.

Gyurcsány pont ezekre a dolgokra játszik. Neki nincs azzal baja, hogy a fél világ gyűlöli, ha attól – vagy éppen ezért – vannak emberek, akik megveszik. Pepsi vagy Coca? Szeretet, gyűlölet, tisztesség, árulás. Ezek csak címkék. Amivel eladható a termék. Jaj, dehogy termék, annak az illúziója.

Gyurcsány felesküszik a Magyar Népköztársaságra, aztán kedélyesen elárulja. A kilencvenes években ez jól fizet. Ezért nem is annyira „öregecske feleséget” is érdemes váltani, kellenek a kapcsolatok, hogy az aljasság rendesen kamatozzon.

Ma azt kérdezzük, miért rejteget Bécsben Gyurcsány százmilliókat. Miért nem az a felvetés, hogy honnan az az igazán kényes „első milla”?

Gyurcsánynak a rendszerváltás előtti KISZ vezetésének belső bája olyan volt, mint Harvey Weinsteint-nek az első nemi erőszak. Megtanulta a szakmát a táborokban.

Aztán demokratává gazdagította magát. Jött az MSZP. Ma sokan azt gondolják, hogy Gyurcsány fertőzte meg ezt a pártot. Hát egy nagy túrót! Gyurcsány volt a logikus lépés: a „baloldali” szervezet népköztársaságot privatizáló hátországa a saját kölykét akarta az élre.

A plebsznek azonban először még Medgyessy Pétert adták el. Elegáns volt, szakértőien otromba, és hát – valljuk meg -, ő is benne volt a buliban anno. Nem aktívan, de ő is feltűnően jól tudott félrenézni. Mint az említett amerikai producer asszisztensei.

Mit csinál ilyenkor egy igazi europer politikus? Fletó hátba szúrta Medgyessyt. Ez sem volt hamleti dráma, mindenki tudta, hogy döfni fog. A mai vezetők, Molnár és Hiller gyaníthatóan tippeket is adtak a tőr pontos elhelyezésére. Ezt a módszert utána Botkával még hatékonyabban – ám nem szebben – alkalmazták. Viszont mártírt itt se keressen a Kedves Olvasó: a szegedi polgármester szintén jelen volt az első kés fenésénél.

Gyurcsány a változatosság kedvéért elárulta az MSZP-t is. Nem volt nagy meló, mondhatni nagyker áron szerezhetett hozzá „önzetlen segítőket”.

Ellenzéki összefogás? Ollálá! A kakukk is demokratikus választásokat rendez az elfoglalt fészekben.

Gyurcsány Ferenc egykor belenézett a tükörbe, és látott egy lestrapált, cápás BMW-t. Először ezt akarta. Suhogós jogging-felsővel. Aztán fehér zoknit vett a fénylően lila öltönyhöz, amiből az Apró-lány kiöltöztette. Mérsékelt sikerrel. Habár – úgy egyáltalán – van öltözködési előírása az árulásnak?

Gyurcsány most egy elszabadult, igazságtevő – ökocentrikus biodízel lampionnak adja el magát, aki felfuvalkodottságában legyőzi Orbánt. Lufinak nem mondanám, azok a játékok kedvesek, szórakoztatóak.

Gyurcsány annyi, amennyinek látjuk.

 Vásárolna századszorra újrafestett, szakadtra strapált verdát egy érték-dílertől?

Fotó: facebook.hu

Máté T. Gyula - ]]>https://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Tv fotel (65) Belföld (11) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Egészség (50) Politika (1582) Gazdaság (709) Heti lámpás (313) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2804) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7603) Sport (729) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Történelem (18) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>