Ma 2021 május 09. Gergely napja van. Holnap Ármin, Pálma napja lesz.
Varga Judit zseniálisan tette helyre Dobrevéket

Varga Judit zseniálisan tette helyre Dobrevéket

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Köszönjük Judit! Ez szuper volt!

Egyre gyakrabban használják egyféle politikai fegyverként a jogállamiságot, és ez végül teljesen hiteltelenné teszi azt általános, közös értékként – emelte ki Varga Judit a Euronews honlapján közzétett írásában.

Az igazságügyi miniszter kitért az európai uniós tagállamokon belüli jogállamisági helyzet monitorozásáról és a közösségi források feltételekhez kötéséről szóló javaslatokra, amelyek szerinte teljességgel ellentétesek az alapszerződéssel, az Európai Bizottságnak ugyanis nincs általános hatásköre ezeken a területeken.

Az, hogy az ember valamit csinálni akar, nem jelenti azt, hogy joga is van hozzá. Azoknak, akik most a jogállamiság védelmére kelnek, ezt tudniuk kellene.

A jogállamiság nem egyetemesen alkalmazható objektív kritériumok kerete, nincsenek pontosan meghatározott szabályai, és számos vita tárgyát képezi, ezért az emiatt aggodalmakat megfogalmazóknak jobban tiszteletben kellene tartaniuk a tagállami sajátosságokat, és nem kellene megpróbálniuk előírni egy mesterséges és uniformizált keretrendszert – hangsúlyozta a tárcavezető.

Úgy vélekedett, hogy a vita valójában nem a demokratikus elvekről szól. Az egyéni szabadságjogok és a közösségi érdekek közötti természetes egyensúly helyreállítása nem sérti a jogállamiságot, amely biztosítható annak ellenére is, hogy egy tagállamnak szigorú a migrációs politikája.

Különbségek vannak abban, hogy miként viszonyulnak a tagállamok Európa keresztény gyökereihez, illetve a nemzetek és a nemzeti kultúrák szerepéhez, és abban, hogyan értékeljük a családoknak a társadalomban betöltött szerepét és mibenlétét, miként közelítjük meg a migráció kérdését.

Azonban veszélyes precedenst teremt és aláássa az európai integráció alapjait, ha azt állítják, hogy egy tagország pusztán azért nem tartozik többé a legfontosabb értékeket képviselő uniós közösséghez, mert eltérő álláspontot képvisel ezekben a kérdésekben.

Az uniónak az előttünk álló igazi kihívásokra kell összpontosítania. Néha ehhez az kell, hogy ne csak ahhoz legyen bátorságunk, hogy feltegyük a helyes kérdéseket, hanem ahhoz is, hogy nemet mondjunk

– mutatott rá Varga Judit.

Ányos Miklós - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505) Tereb (140) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Kultúra (6) Politika (1578) Heti lámpás (254) Tv fotel (65) Történelem (14) Flag gondolja (33) Sport (729) Egészség (50) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (5282) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2021) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>