Ma 2022 július 02. Ottó napja van. Holnap Kornél, Soma napja lesz.
Varga Judit rendesen kioktatta Sargentinit

Varga Judit rendesen kioktatta Sargentinit

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Huha, ez kemény volt! Köszönjük kedves Judit!

Az Európai Unió Bírósága hétfőn tárgyalja Magyarország megsemmisítési keresetét a jogsértő szavazatszámítással elfogadott Sargentini-jelentéssel szemben; a precedens értékű ügyben az év végén vagy a jövő év elején születhet ítélet – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

A tárcavezető elmondta, a kormány szerint jogsértő szavazatszámlálással fogadta el az Európai Parlament (EP) a Sargentini-jelentést, mert a tartózkodó szavazatokat nem számították bele a 7-es cikket elindító, kétharmados határozat elfogadásába. Az EP viszont úgy értelmezte a jogszabályokat, hogy a tartózkodó szavazatokat félre kell tenni, és csak az igeneket és a nemeket kell egymással szembe állítani – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a szabályok értelmében a leadott szavazatokból kell az igenek kétharmados arányát elérni, viszont a tartózkodás is egy szavazatnak számít, tehát azokat is bele kell számolni a végső eredménybe.

A magyar kormánynak az az érve, hogy enélkül sérül a képviselői szabadság, és ezzel a demokrácia is, hiszen az egy tudatos döntés eredménye, hogy valaki igen, nem vagy a tartózkodás gombot nyomja-e le.

Én úgy gondolom, hogy azokban az időkben, amikor a (…) jogállamisági vizsgálatok csúcsra vannak járatva az Európai Unióban, akkor nemcsak a tagállamok felé kell elvárás legyen a jogállamiság elvének tiszteletben tartása, hanem az európai intézmények felé is” – fogalmazott.

A műsorban kitért arra is, a kormány az áldozatsegítő központok hálózatának fejlesztésével öt éven belül minden megyében könnyen elérhetővé kívánja tenni ezeket a szolgáltatásokat.

A segítség, amit a központokba betérők kaphatnak lehet anyagi, jogi és lelki, de az úgynevezett védett házakba is elhelyezhetik őket – tette hozzá.

„A legfontosabb, hogy az információ eljusson az emberekhez, hogy nincsenek egyedül, hogy van segítség, és ez a segítség abszolút személyre szabott” – emelte ki Varga Judit.

Hozzáfűzte, hétfőn elindult a vansegitseg.hu címen elérhető weboldal, amelyen bárki tájékozódhat a lehetőségekről.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (665) Tereb (141) Mozi világ (440) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (259) Mondom a magamét (6154) Gasztronómia (539) Belföld (7) Vetítő (30) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nagyvilág (1465) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2345) Szépségápolás (15) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>