Ma 2024 május 23. Dezső napja van. Holnap Eszter, Eliza napja lesz.
Vágó István kancsalul, festett egekbe néz

Vágó István kancsalul, festett egekbe néz

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A kvízmester, a Demokratikus Koalíció egyik korifeusa megint viccelni méltóztatott.

Mi pedig tudjuk, ha Vágó viccel, akkor a hallgatóság egyik fele kínjában nevet, a másik felének pedig egyszerűen feláll a hátán a szőr. Legutóbbi Facebook bejegyzésében ezt írta: „Ma egy jót kirándultunk. Attól eltekintve, hogy a stadiont őrző egyik cerberus minősíthetetlen hangon zavart el a bejárattól, ismét sok szépet láttunk. Hazafelé aztán különösen a helységnévtábla tetszett: ’Felcsút vége’.”

Arról nem szólt ez a csupa humor jóember, hogy a cerberust milyen értelemben használta. Mert ugye a mitológiában a cerberus egy háromfejű kutya, aki az alvilág bejáratát őrzi. Voltaképpen nem lepne meg, ha Vágó a sport, az egészséges életmód helyi szentélyét alvilágnak nézné. Egy DK-s liberális szerint ugyanis a stadionépítés maga a pokol, ahol a gyerekeket egészséges életmódra nevelik, ergo Vágó szerint tehát fölfogható akár az alvilág bejárataként is. Az egészség ugyanis számukra kifejezetten egyet jelenthet a szörnyűséggel. Erről például oltásellenes kampányuk fényesen tanúbizonyságot tett. Ahogy igaz ez az alvilági szemlélet a gyerekek egészséges fejlődésére is. Nem véletlenül áll ki ezerrel a Demokratikus Koalíció a gyermekvédelmi törvény ellen, amit a vele kapcsolatos népszavazás révén a népakarat nagy valószínűséggel elsöprő mértékben meg fog erősíteni.

Azért is jobb, hogy a háromfejű kutya elzavarta Vágóékat a bejárattól, mert ha beengedte volna őket, akkor onnan már senkit nem ereszthet ki. S mi lenne így a gyurcsányisták kedvenc szórakozásával, a demokráciával, amit – az előválasztási előkészületek is megmutatják – rajtuk kívül mindenki komolyan vesz. Maradjon csak Vágó szabad, szórja a hülyeségeit, aztán majd meglátjuk, mennyire veszik őket komolyan az előválasztó polgárok.

A cerberus szó másik jelentése – átvitt értelemben – egy fontoskodó személy, aki hivatalok kapujában felesleges szigorúsággal őrködik, fontoskodik. Ha tehát egy éber őr zavarta el Vágót a bejárattól, akkor ő is helyesen cselekedett, már csak biztonsági okokból is. Részint mert ott – meccs híján – semmi keresnivalója, részint pedig egy DK-sról csak egyet lehet biztosan tudni: akkor sem mond igazat, hogyha kérdez.

Kutyabőrükre a folytonos hazudozás bevállalását maga Gyurcsány Ferenc írta fel még Őszödön.

Hazafelé tartva a vicces kedvében lévő Vágónak eszébe jutott még egy nagy poén, amelyet oda is biggyesztett bejegyzése végére. „Felcsút vége.”

Nekem meg erre Vörösmarty A merengőhöz című versének két sora jut eszembe. Így szól: „Ábrándozás az élet megrontója, / Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.”

Horváth K. József -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (710) Heti lámpás (314) Egészség (50) Vetítő (30) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Történelem (18) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2805) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7613) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Belföld (11) Tereb (146) Tv fotel (65) Mozaik (83) Kultúra (9) Sport (729) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>