Ma 2022 január 28. Károly, Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
Ujhelyi bejelentette, kész a csomagja

Ujhelyi bejelentette, kész a csomagja

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Húha, ez nem ígérkezik jónak...

Hosszú egyeztetési folyamat végén elkészült a fapados légitársaságokra vonatkozó fogyasztóvédelmi akcióterv-javaslat a légi utasok jogainak védelmére – olvasható az Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által kiadott sajtóközleményben szombaton.

A szocialista képviselő, aki egyben a javaslat kezdeményezője volt, a dokumentumot a napokban juttatta el Adina Valean közlekedéspolitikáért felelős uniós biztosnak.

„Fontos, hogy a fogyasztóvédelmi minimumelvárások idővel ne csak a fapados légitársaságokra vonatkozzanak, hanem a hagyományosan működő járatokra is. A fapados üzleti modell egyértelműen üdvözlendő, azonban az elmúlt időszak botrányai miatt egy fogyasztóvédelmi ”etikai kódex„ létrejötte nélkülözhetetlen volt” – emelte ki a politikus.

Az uniós biztosnak benyújtott csomag többek között arra tesz javaslatot, hogy miként biztosítsa a légitársaság az átfoglalások zökkenőmentességét, hogyan értesítse hatékonyan az utasokat a járatmódosításokról, illetve mennyi idő elteltével kell minden utasnak ivóvizet biztosítani a fedélzeten, ha bármilyen okból késik a felszállás.

Mindemellett a csomag azt is indítványozza, hogy a légitársaságok ügyfélszolgálatainak telefonos elérését ne lehessen emelt díjas szolgáltatásként üzemeltetni, illetve, hogy jogos követelés esetén az ügyfélnek joga legyen legkésőbb harminc nap alatt megkapni az esetleges kompenzáció összegét.

Ujhelyi egyben reményét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy idővel tovább lehet lépni akár a jogalkotás irányába is, és akár ki is lehet terjeszteni az etikai elvárásokat a most formálódó, új és fenntartható „légiközlekedési ökoszisztéma” egészére.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1464) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (509) Gazdaság (664) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2206) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5847) Vetítő (30) Egészség (50) Sport (729) Belföld (6) Tereb (140) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Politika (1579) Heti lámpás (256) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>