Ma 2024 április 21. Konrád napja van. Holnap Csilla, Noémi napja lesz.
Újabb európai háború készül

Újabb európai háború készül

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ha valami egyszer bevált, mint Ukrajnában, azon nem kell változtatni.

A háború olyan a pénzügyi nyerészkedőknek, mint egy régi magyar mondás szerint a termőföld az élőknek, a halottnak ugyanis mindig van elegendő belőle, az élőnek meg soha sincs. Ne gondolja hát senki, hogy egyszer majd Ukrajnában befejezik, és akkor valóban vége is lesz a háborúnak. Itt Európában. Á, dehogy! Van másik! Készítik a következőt. Az érdekes történetben, hogy az még közelebb van, mondhatni egy köpésre. A háborús nyerészkedők következő páciense ugyanis Koszovó és Szerbia. (Utóbbi amúgy lítium világhatalom is lehetne.)

Nézzük pontokba szedve mi is ott a jelenlegi helyzet. (A hazai sajtó igen szerényen bánik az információkkal. Véletlen volna?)

- Van egy (több) megállapodás — aláírta Koszovó is, Szerbia is, Németország is… —, amely szerint a nyugalmi helyzethez elengedhetetlen, hogy a koszovói szerbek alakíthassanak egy közösséget, a koszovói szerb települések közösségét a terület északi részén.

- Ezt nem engedik nekik.

- A koszovóiak a rendőrség speciális egységeivel intézik a piszkos munkát, verések, börtön, vagyonelkobzás…

- A szerbek barikádokat emelnek.

- Néha lövések hallatszanak. Mindig a másik fél lő.

- A koszovói albánokat az USA és az EU támogatja — állítólag fegyverzi fel — a szerbeket (papíron és szóban) Oroszország.

- A helyzet azóta súlyosbodott, hogy a koszovói szerbekre — aki az anyaországukhoz hasonlóan soha nem ismerték el független államnak Koszovót, ők továbbra is Szerbiában élnek — azt szeretnék ráerőltetni, hogy olyan rendszámot tegyenek autóikra, amelyen elismerik, Koszovó független állam.

- A koszovói szerbek elleni atrocitások apropóján pedig Szerbia most azt követeli, hogy a szerbek lakta területeken jelen lehessen a szerb rendőrség és katonaság is.

- Koszovó felvételét kéri az EU-ba, miközben öt EU-s tagállam sem ismerte el még függetlenségét.

A forgatókönyv ismétlődik. Ha valami egyszer bevált, mint Ukrajnában, azon nem kell változtatni. Hát itt tartunk. Ha valakinek van némi sütnivalója, az tudhatja, hogy ebben a „kutyakomédiában“ (is) van sok-sok fegyver, amit csőre töltöttek… Az informáltabbak azt is tudják, hogy Koszovóban magyar katonák is tartózkodnak!

U.i.: Szerbiában az a hír járja, hogy velük is a bolondját járatják, mert ugyanazért íratták alá a szerződést velük, mint anno a Minszki megállapodást az oroszokkal. Csak itt az albánokat fegyverzik fel, majd kirobbantják a háborút, amelyikben Szerbia lesz az agresszor, a kis Koszovó pedig a vétlen szenvedő fél. Csak egyelőre még várni kell, mert van már egy háborúja Európának. Nem kell kettő.

Üdvözlet, KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Politika (1582) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Történelem (18) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (705) Belföld (11) Vetítő (30) Mondom a magamét (7549) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Életmód (1) Gasztronómia (539) Sport (729) Jobbegyenes (2789) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Autómánia (61) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>