Ma 2023 február 02. Karolina, Aida napja van. Holnap Balázs napja lesz.
Gy. Németh Erzsébet idegen tollai

Gy. Németh Erzsébet idegen tollai

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Higgyék el, nem esik jól olyanokat írni, mint ami most következik.

Különösen veszélyhelyzetben, amikor minden a járvány megfékezése körül forog.

Persze a józan embereknél, de nem a fővárosban. Az új vezetés agyában ezúttal is a mindenáron való politikai haszonszerzés vérere lüktet, ami az „önzetlen védekezés” sztanioljába csomagolva jelenik meg, ezúttal a jó emberek álarcát felöltve. Miközben most sem szívből jövő humanitásról, hanem ezúttal is egyszerű átverésről, idegen tollakkal való ékeskedésről van szó.

A lényeg: kedden ülésezett a fővárosban az operatív törzs. Utána Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes Karácsony Gergely jelenlétében és a polgármester Facebook-oldalán voltaképpen két videóüzenetben is beszélt a rászoruló gyerekek közétkeztetésének megoldásáról. Gy. Németh a témában ezt mondta: „A koronavírus okozta veszélyhelyzetben a főváros fontosnak tartja, hogy a gyermekek étkeztetését biztosítsuk. Ezért ma abban maradtunk, hogy akik eddig is a fővárosi önkormányzattól kapták meg az ebédet, azoknak a továbbiakban is biztosítjuk, amennyiben hátrányos helyzetűek, halmozottan hátrányos helyzetűek vagy eddig is kedvezményes étkeztetésben részesültek.”

A bibi ott van, hogy a fővárosnak nincs az állami normatíván felül, saját költségvetéséből finanszírozott ellátási kötelezettsége. Itt olyan kötelező alapfeladatról van szó, amelyet a kormányzat ruházott rájuk, biztosítva a hozzá szükséges pénzügyi eszközöket. A rászoruló gyerekekhez pedig az élelem a kerületi önkormányzatokon keresztül jut el, tehát a fővárosnak még érdemi szervezési feladata sincs az ügyben. Csak előtérbe tolakszik és úgy tesz, mintha lenne. A kormány pénzén akar szavazókat toborozni, hogy 2022-ben győzzön az ellenzéki összefogás. (Van ugyan a saját és esetleg a cégek, intézmények dolgozói részére fenntartott óvoda, bölcsőde, de ez a fővárosi rászoruló gyerekekhez képest annyira elenyésző, hogy szabad szemmel alig látható.)

Nehéz erre a magatartásra szavakat találni. S az sem meglepő, hogy Gy. Németh ezen félrevezető kommunikációja Karácsony Gergely jelenlétében, az ő jóváhagyásával történik.

Nincs ebben semmi új! – mondhatja valaki.

Tényleg nincs. A korrekt, egyenes beszéd soha nem volt az erőssége az ellenzéki vezetésű fővárosnak.

Még szerencse, hogy idegen tollakkal tényleg csak ékeskedni lehet, repülni azonban nem.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2537) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1305) Belföld (8) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Politika (1581) Gazdaság (675) Sport (729) Mondom a magamét (6587) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Történelem (15) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (516)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>