Ma 2022 október 07. Amália napja van. Holnap Koppány napja lesz.
Magyar bestseller

Magyar bestseller

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Orbán Viktornak, a Fidesznek van egy jó története.

Nagyon rossz állapotban van a hazai ellenzéki politika, a magyar sikersztoriban olykor már mellékszereplőként sem tűnnek fel.

„A magyar miniszterelnöknek elsősorban azzal kell törődni, hogy a magyar emberek mennyire érzik magukénak a történetet, mennyire érzik valóban főszereplőknek magukat, mennyire hiszik el, hogy ez a mese róluk és értük bonyolódik. Mint már írtam, ezzel egyelőre nincs baj, olyannyira, hogy Orbán Viktor messzebbre tervez, mint a holly­woodi filmgyár a Star Wars-sorozattal. A kormányfő ugyanis még legalább 15 évre, nagyjából négyrészes folytatásban gondolkodik a keresztény szabadság című opusban. Ehhez egyelőre minden feltétel adott.

Különösen ha a hazai fanyalgók kritikáit is hozzáolvassuk. Ezekből ugyanis kiderül, amit már régóta tudunk: nagyon rossz állapotban van a hazai ellenzéki politika. Ebben a magyar sikersztoriban olykor már mellékszereplőként sem tűnnek fel, néha-néha csak mintegy hangulatfestő látomásként, mint amikor a száguldó gyorsvonat ablakából kinézve látunk egy magányos épületet, de elsuhanva mellette már azt sem tudjuk, milyen színe, formája volt, s talán eltűnődünk, egyáltalán láttunk-e bármit is, vagy csak az elménk játszott velünk, mert láttatni akart valamit, ami nincs.

Ilyen a magyar ellenzék is, se színét, se formáját nem tudjuk felismerni, s néha abban is kételkedhetünk, létezik-e egyáltalán, mert árnyképük minduntalan szertefoszlik a valóság fellobbanó fényében. De ez persze legyen az ő bajuk, az ő szövegkönyvüket maguknak kell megírniuk, ha valaha főszereplőkké szeretnének válni, bár én mondjuk nem szívesen olvasnám, látnám az ő történetüket. Amit korábban elmeséltek nekünk, az inkább egy horrorsztori volt, amivel évtizedek múltán is ijesztgetni lehetne felnőttet, gyereket.

A harmincéves bálványosi szabadegyetem tehát egy újabb fejezetét ismerhettük meg, élhettük át együtt ennek az igaz mesének, s természetesen azt szeretnénk, ha ez egy végtelen történet lenne, lehetne, egy hiteles és szép magyar történet, amely nekünk, értünk és velünk együtt íródik.”

Néző László - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Belföld (8) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Politika (1581) Flag gondolja (33) Életmód (1) Mozaik (83) Mondom a magamét (6356) Irodalmi kávéház (514) Tv fotel (65) Autómánia (61) Sport (729) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1465) Heti lámpás (260) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2436) Tereb (142) Kultúra (6) Történelem (15) Gazdaság (667) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>